Fantasy-tips: Vi kjører 3-5-2 og Arsenal-spiller som kaptein i runde 2

Fantoballkanales tips til gw2 i fantasy permier league

Da var første runde unnagjort, og du har helt sikkert allerede sjekket hvordan du ligger an – både i dine interne ligaer og totalt i sammendraget.

Første serierunde endte med en god del forventede resultater, både når det gjelder hvordan mange av kampene endte, men også i forhold til poeng på enkeltspillere. Salah, Sterling, Kane og Aubameyang er av mange sett på som de fire største premiumspillerne i årets sesong, og alle disse leverte i runde én.

Disse fire sto også for flesteparten av kapteinsvalg, så den gjennomsnittlige scoren er relativt høy (65 poeng), og det er jevnt i toppen. Hvis du gikk på noen smeller på enkeltspillere og føler du allerede har falt litt langt bak, fortvil ikke – det er lenge igjen!

Rundens skuffelse

Bournemouth-trekløveret Wilson (8.0), King (6.5) og Fraser (7.5) var av mange valgt på de offensive plassene etter at alle tre hadde en meget solid Fantasy-sesong i fjor, og i første spillerunde hadde nyopprykkede Sheffield United på eget gress. Dessverre skuffet hjemmelaget mot et solid Blades-forsvar, hvor Wilson var den eneste som returnerte, men da bare med en assist.

Rundens overraskelse

Brighton unngikk med et nødskrik nedrykk i fjorårets sesong, og så ut til å få en tøff start på nåværende med Watford på bortebane i første serierunde. Graham Potter har tatt over spakene hos The Seagulls, og tok en råsterk 3-0-seier på Vicarage Road. Lewis Dunk (4.5) hadde en god Fantasy-sesong i fjor, og virker også i år å være et godt valg i den prisklassen.

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 2!

Keeper

Jordan Pickford (5.5) Everton holdt nullen mot Crystal Palace i første serierunde, og vi tror at de klarer å repetere dette mot et svakt Watford-lag hjemme på Goodison. Pickford er også en reaksjonssterk keeper som kan plukke både rednings- og bonuspoeng. Everton har i tillegg et meget overkommelig kampprogram helt frem til 7. serierunde.

Bernd Leno (5.0) spiller hjemme mot Burnley, og står bak et Arsenal-forsvar som har fått et innskudd av optimisme etter kjøpet av David Luiz, samt at de i første serierunde mot Newcastle tangerte antall clean sheets på bortebane fra hele fjorårssesongen (1). Burnley scoret tre i sesongåpningen mot Southampton, men vi tror de får det betydelig tøffere offensivt på Emirates.

Alternativer:

Tom Heaton (4.5), hjemme mot Bournemouth

Mat Ryan (4.5), hjemme mot West Ham

Forsvar

Lucas Digne (6.0) er en spiller som er valgt av mange og det med god grunn. Meget god venstrefot, og plukker endel assist både gjennom innlegg fra åpent spill, men også fra dødball. Er endel av et Everton-forsvar som virker å ha god sannsynlighet for å kunne holde nullen hjemme mot Watford.

Ainsley Maitland-Niles (5.0) virker å ha gjort høyrebackplassen til sin egen mens Bellerin er ute med skade, og leverte både rent bur og en fin assist i første kamp. Teknisk dyktig vingback som har sin styrke i det offensive.

Alternativer:

Tyrone Mings (4.5), hjemme mot Bournemouth

Lewis Dunk (4.5), hjemme mot West Ham

Patrick van Aanholt (5.5), borte mot Sheffield United

Midtbane

Her har man selvsagt gjengangerne Mohamed Salah (12.5) og Raheem Sterling (12.1) som naturlige valg, og etter hver sin meget solide førsterunde virker det åpenbart at man helst trenger minst én av disse på laget sitt.

Videre tror vi at Gylfi Sigurdsson (8.0) kommer til å levere en god runde hjemme mot Watford. Han var en av de mestscorende midtbanespillerne forrige sesong, og hadde også gode underliggende stats i første runde mot Crystal Palace.

Alternativer:

John McGinn (5.5), hjemme mot Bournemouth

Anthony Martial (7.6), borte mot Wolverhampton

Pascal Groß (6.5), hjemme mot West Ham

Emiliano Buendía (6.0), hjemme mot Newcastle

Angrep

Teemu Pukki (6.5) imponerte på Anfield i første serierunde hvor han scoret, kom til flere gode sjanser og var mye med i det oppbyggende spillet. Hjemme mot Newcastle har han gode muligheter til å fortsette å plukke poeng.

Ellers bør Pierre-Emerick Aubameyang (11.0) være bankers hjemme mot Burnley denne runden, et lag han scoret to mål mot i siste kamp forrige sesong.

Alternativer:

Marcus Rashford (8.6), borte mot Wolverhampton

Billy Sharp (6.0), hjemme mot Crystal Palace

Ukens drømmelag

Fantasy gw2 tips

Hvem bør du ha som kaptein?

Det er alltid vanskelig å velge bort Salah som kaptein, men vi har valgt å gå for Aubameyang denne uken. 50/50-avgjørelse, begge to er gode valg!

Annet

Husk at Fantasy er en maraton og ikke en sprint. Det er kun gått én runde, så ha is i magen, og ikke gjør unødvendige bytter dersom du ikke er nødt. Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler