Spurs-duo tilbake på vårt drømmelag i Fantasy Premier League

Fantasy Premier League tips

Gameweek 13 startet med at José Mourinho tok fatt på sin første kamp som nyutnevnt Tottenham-manager. Det gikk meget bra, og allerede etter 49 minutter ledet Spurs 3-0. West Ham gjorde det spennende med sine to reduseringer, men de liljehvite fra London fikk rodd de tre poengene i land, og sørget for en ypperlig start for den portugisiske manageren. Tottenham-spillere kan bli meget spennende å følge på Fantasy i tiden fremover, og mest spennende av alle er nok en formsterk Heung-Min Son (9.7).

I rundens toppkamp tok et imponerende Chelsea-lag ledelsen mot selveste Man City på Etihad, men de lyseblå viste etterhvert hvorfor de er regjerende mestere og snudde kampen. Mens Kevin De Bruyne (10.2) igjen viste hvilken verdifull spiller han er å ha i laget, så gikk Raheem Sterling (12.0) igjen av banen uten poeng for tredje kamp på rad. Det begynner kanskje å bli på tide å vurdere andre kandidater enn den populære engelskmannen, da han per dags dato ikke forsvarer sin høye prislapp.

Leicester og Liverpool innehar de to øverste plassene på tabellen, og er også ligaens to soleklare formlag. Det viste de igjen i GW13 med hver sin seier, og Jamie Vardy (9.7) og Sadio Mané (12.2) fortsetter som de to lagenes respektive talismaner og primære poengsankere. Begge bør være bankers på laget ditt nå.

Rundens vinnere – GW13

Det var flere av ligaens antatte bunnlag og middelhavsfarere som hadde en god runde hvor de i tillegg holdt nullen. Norwich klarte å snu en vond trend med en overraskende 2-0-seier borte mot Everton, i en kamp der Fantasy-favorittene Teemu Pukki (6.6) og Todd Cantwell (4.6) endelig leverte målpoeng igjen. Ellers holdt også både Aston Villa og Burnley nullen, og sistnevntes James Tarkowski (5.0) ble årets første spiller som ble mestscorende i to uker på rad – denne gangen med 17 poeng.

Rundens skuffelse – GW13

Både Watford og Arsenal skuffet uten at det overrasker noen, mens rundens kanskje største skuffelse kom fra Everton i sin hjemmekamp mot Norwich. Var store favoritter før kampstart, men endte opp med å tape 2-0 på eget gress. Det er nok definitivt på tide å selge unna Lucas Digne (5.9) og eventuelle andre Everton-spillere du måtte ha, og trener Marco Silva sitter neppe lenge i sjefsstolen på Goodison.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 13

Vi endte opp på 67 poeng denne runden – mot et gjennomsnitt på 49 – noe som må sies å være en decent fangst. Det kunne dog definitivt vært enda bedre da vi bommet på en god del spillere, og ble i stor grad reddet av kaptein Vardy, Mané, Son og Pereira. Vi er likevel inne i en god rytme om dagen, vi håper det fortsetter i GW14!

Oppsummering runde 13 fantasy

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 14!

Keeper

Paulo Gazzaniga (4.5) og Tottenham tar i mot Bournemouth på hjemmebane. De rødsorte fra sørkysten har slitt med å finne nettmasker i det siste, mens Spurs på sin side har fått inn en José Mourinho bak spakene som er kjent for å fokusere på defensiv trygghet. Mistet tryggheten noe i andreomgang mot West Ham i forrige runde – samt i midtuken mot Olympiakos, men vi satser på at The Special One forbedrer forsvaret til Tottenham og at de klarer en smultring mot Bournemoth. Gazzaniga er også en meget billig keeper til å være fra et topp 6-lag, og står nok fast frem til Hugo Lloris er tilbake.

Alternativer:
Nick Pope (4.7), hjemme mot Crystal Palace
David de Gea (5.5), hjemme mot Aston Villa
Kepa Arrizabalaga (5.5), hjemme mot West Ham
Kasper Schmeichel (5.2), hjemme mot Everton

Forsvar

Liverpool møter Brighton hjemme på Anfield, og til tross for at de røde har slitt med å holde nullen jevnt denne sesongen, er deres to meget eminente sidebacker Trent Alexander-Arnold (7.2) og Andrew Robertson (7.0) viktige også i den offensive oppbygningen. Skotten er i marginalt bedre form enn engelskmannen om dagen, så vi tar han med på laget vårt.

Leicester er et annet formlag som på papiret han en innbydende kamp. Møter et svakt Everton-lag hjemme på King Power Stadium. En spiller som har fått sitt gjennombrudd denne sesongen er den tyrkiske midtstopperen Çağlar Söyüncü (5.0). Meget solid forsvarsspiller som også er den billigste måten å komme inn i Leicesters forsvar på.

Alternativer:
John Lundstram (5.0), borte mot Wolverhampton
Ricardo Pereira (6.4) eller Ben Chilwell (5.8), hjemme mot Everton
Serge Aurier (4.9), hjemme mot Bournemouth
Kurt Zouma (4.7), hjemme mot West Ham

Midtbane

Heung-Min Son (9.7) leverte er praktkamp i Mourinhos debut som Tottenham-manager og endte opp med hele 13 poeng. Var også meget god mot Olympiakos i midtuken i Champions League. Vi mener han er den beste Fantasy-spilleren på Tottenham om dagen og gir sør-koreaneren fornyet tillit i startelleveren.

En annen som er udroppelig for øyeblikket er Liverpools senegalesiske stjerneving Sadio Mané (12.2). Har faktisk tatt igjen angrepskollega Mohamed Salah (12.2) i pris, men er i betydelig bedre form. Møter Brighton på Anfield og er selvsagt selvskreven på ukens lag.

Hos Chelsea ble målgarantist Tammy Abraham skadet i Champions League-oppgjøret mot Valencia, og er usikker til helgens London-derby mot West Ham på Stamford Bridge. Det betyr at målene potensielt må komme fra noen andre. Vi tror at det fort kan være Christian Pulisic (7.5) som leverer disse. Amerikaneren er virkelig i slag om dagen og får plass på midtbanen på ukens lag.

Alternativer:
James Maddison (7.6) eller Ayoze Pérez (6.2), hjemme mot Everton
John Fleck (4.8), borte mot Wolverhampton
Kevin De Bruyne (10.2), borte mot Newcastle
Willian (7.1), hjemme mot West Ham
Anthony Martial (7.8), hjemme mot Aston Villa
James Ward-Prowse (5.8), hjemme mot Watford

Angrep

For fjerde runde på rad setter vi pengene på Jamie Vardy (9.7) når hans Leicester tar i mot svake Everton. Ingen grunn til å sette engelskmannen ut av laget per dags dato.

Harry Kane (10.8) viser gryende form, scoret både i Mourinhos debut forrige helg, samt to i midtuken mot Olympiakos. Hjemme mot Bournemouth bør den engelske landslagsspissen ha meget gode muligheter til å putte flere.

Man United er ikke et lag man blindt stoler på om dagen, og får nok også en tøff oppgave når de i helgen tar i mot Aston Villa hjemme på Old Trafford. Likevel tar vi sjansen på Marcus Rashford (8.6). Engelskmannen har 36 poeng på sine siste fem kamper og virker å være i solid form.

Alternativer:
Raúl Jiménez (7.5), hjemme mot Sheffield United
Roberto Firmino (9.4), hjemme mot Brighton
Gabriel Jesus (9.5), borte mot Newcastle
Danny Ings (6.0), hjemme mot Watford

Ukens drømmelag – Gameweek 14

Fantasy runde 14 tips

Hvem bør du ha som kaptein?

Vi kjører igjen på med Jamie Vardy som kaptein. Etter to 12-poengere på rad og en fin hjemmekamp mot Everton er det ingen grunn til å endre på det.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 13:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler