Fantasy Premier League: Manchester City-comeback på vårt drømmelag

Fantasy Premier League tips runde 11

Oppsummering Gameweek 10

Liverpool var det første av storlagene ut i Gameweek 10, og det endte med skuffende poengfangst for den regjerende mesteren. Ledet lenge 1-0 borte mot Brighton, men mistet seieren etter et omdiskutert straffespark på overtid. Diogo Jota (6.9) scoret igjen dog, og har nå hele 37 poeng på sine siste fem kamper.

Man City var endelig tilbake i godt gammelt slag da de destruerte Burnley hele 5-0 hjemme på Etihad. Riyad Mahrez (8.3) ble kampens og rundens store spiller med tre mål, tre bonuspoeng og hele 21 poeng totalt. Fantasy-favoritt Kevin De Bruyne (11.7) leverte også endelig igjen med sine to målgivende.

Man United vant igjen, og Bruno Fernandes (10.9) spilte igjen en hovedrolle med både mål og målgivende. Er i brennhet form, og står nå med 38 poeng på tre kamper. Rundens storkamp mellom Chelsea og Spurs endte målløst, noe som betyr at Ben Chilwell (6.2) og gjengen har holdt nullen i fem av sine siste syv kamper.

PS! Til slutt tar vi med at Aston Villa mot Newcastle, som egentlig skulle åpne runden førstkommende fredag, er utsatt grunnet et COVID-19-utbrudd hos The Magpies. Dårlig nytt for eiere av populære spillere som Emiliano Martínez (4.8), Jack Grealish (7.7) og Callum Wilson (6.5).

Rundens vinnere – GW10

Rundens vinnere i Gameweek 10 går til de managerne som kjøpte inn de riktige Man City-spillerne før runden. Slo virkelig tilbake etter en svak sesongstart med sin 5-0-seier mot Burnley, og har nok en god hjemmekamp mot svake Fulham i kommende runde.

Rundens skuffelse – GW10

Rundens skuffelse må gå til Leicester. Hadde på papiret et meget overkommelig kamp hjemme mot Fulham, men endte opp med et 2-1-tap. Mange populære forsvarsspillere som skuffet, mens Jamie Vardy (10.3) – som av mange var valgt som kaptein – kun leverte fem poeng.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 10

I forhold til gjennomsnittet så hadde vi en god runde med våre 69 poeng. Traff meget godt på keeper Sam Johnstone som fikk 11 poeng, mens vi bommet på forsvarsspillerne. På midtbanen hadde vi meget god fangst i Grealish, De Bruyne og Fernandes – samt at Salah og Vardy henholdsvis fikk 6 og 5 hver. Vi går inn for å fortsette den gode poengfangsten i GW11!

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 11!

Keeper

Vi tar en ny sjanse på West Bromwichs Sam Johnstone (4.5), etter hans meget solide poengfangst sist. West Brom tar denne runden imot Crystal Palace hjemme, et Palace-lag som overraskende tapte og gikk målløse av banen mot Newcastle sist.

Alternativer:
Kasper Schmeichel (5.5), borte mot Sheffield United
Alex McCarthy (4.6), borte mot Brighton
Edouard Mendy (5.2), hjemme mot Leeds
Ederson (6.0), hjemme mot Fulham
Vicente Guaita (5.0), borte mot West Bromwich

Forsvar

Leicester skuffet sist med et overraskende 2-1-tap hjemme mot Fulham, men skal denne runden møte ligaens mest målfattige lag i Sheffield United. Da er James Justin (4.9) fremdeles et godt og billig alternativ å ha i elleveren. Southampton har også imponert denne sesongen, og skal besøke Brighton denne runden. Jan Bednarek (4.5) er den rimeligste veien inn i Southamptons forsvar, og vi velger å ta han med.

Til slutt tar vi med to forsvarsspillere fra topplagene i Reece James (5.2) og Rúben Dias (5.6). Chelsea tar imot Leeds hjemme, mens Man City tar imot Fulham hjemme – begge bør ha meget gode muligheter for å holde nullen her.

Alternativer:
Andrew Robertson (7.2), hjemme mot Wolverhampton
Kurt Zouma (5.5), hjemme mot Leeds
Ben Chilwell (6.2), hjemme mot Leeds
Kyle Walker (6.2), hjemme mot Fulham
Michael Keane (5.1), borte mot Burnley

Midtbane

Bruno Fernandes (10.9) fortsetter storformen på bortebane, og skal denne runden på besøk til West Ham. Bankers i laget. Kevin De Bruyne (11.7) leverte endelig sist mot Burnley, og Man City skal denne runden få besøk av Fulham hjemme på Emirates. Kanskje ukens klareste valg.

Mohamed Salah (12.2) var uheldig som kun fikk med seg seks poeng mot Brighton sist. Er nesten udroppelig på Fantasy, og har igjen meget gode muligheter på tosifret antall poeng hjemme mot Wolverhampton. Til slutt inkluderer vi forrige rundes komet Riyad Mahrez (8.3). Leverte hele 21 poeng sist, og skal møte Fulham i denne. Det risikable med å velge City-spillere er dog at man aldri vet hvem Pep Guardiola velger å starte med.

Alternativer:
Sadio Mané (12.0), hjemme mot Wolverhampton
James Ward-Prowse (6.1), borte mot Brighton
Diogo Jota (6.9), hjemme mot Wolverhampton
James Rodríguez (7.8), borte mot Burnley
Harvey Barnes (6.9), borte mot Sheffield United

Angrep

Vi går for to på topp denne runden. Chelsea tar imot Leeds på Stamford Bridge, og vi satser på at Timo Werner (9.3) får fornyet tillit på topp, til tross for gode søknader både fra Tammy Abraham og Olivier Giroud.

Til slutt går vi for Evertons Richarlison (7.8). Skal møte et Burnley-lag som slapp inn hele fem mål forrige kamp, og brasilianeren virker å ha kommet seg over skaden.

Alternativer:
Gabriel Jesus (9.3), hjemme mot Fulham
Dominic Calvert-Lewin (7.9), borte mot Burnley
Edinson Cavani (8.1), borte mot West Ham
Jamie Vardy (10.3), borte mot Sheffield United
Che Adams (6.0), borte mot Brighton

Ukens drømmelag – Gameweek 11

Hvem bør du ha som kaptein?

Flere gode kapteinsvalg denne runden i både Salah og Fernandes. Vi satser likevel på Kevin De Bruyne, som møter Fulham hjemme, og viste sist at han er i gryende form.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:00 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler