Fantasy Eliteserien – Runde 10

Keeper:

Aslak Falch (Sarpsborg 08)- 4.8 – (IK Start – H)

Rogalendingen Falch har spilt seg varm i trøya og forbi Anders Kristiansen i kampen om førstekeeper-plassen i Sarpsborg. Den tidligere u-landslagskeeperen fremstår dermed som et svært prisgunstig målvaktsplukk, og med Start, Sandefjord, Stabæk og Ranheim bør det være mulig å holde 0en mer enn en gang på de neste fire kampene.

Gudmund Kongshavn (TIL) – 4.4 (Bodø/Glimt B)

Kongshavn måtte inn etter at hans egen erstatter Karlstrøm måtte ut med skade sist. Det betyr etter alle solemerker at den tidligere VIF-keeperen er tilbake i målet til helgens lokaloppgjør. I slike kamper pleier han å være på sitt beste, og en heltent Kongshavn bør vise Valkari at han skal vokte buret for Tromsø fremover. Prisen er også svært hyggelig for en stabil førstekeeper.

Forsvar:

Birger Meling (Rosenborg) – 7.0 – (LSK – H)

Meling var svært toneangivende mot Stabæk i helgen, og kunne fort stått med mer enn den ene målgivende pasningen han fikk. Virker å ha funnet storformen og da er han den forsvarspilleren med størst sjanse for å plukke offensive målpoeng i RBK sin forsvarsfirer.

Gili Rolantsson(Brann) – 7.0 – (FK Haugesund – H)

«Gili» har økt betraktelig i pris siden starten av spillet, og det med god grunn. På de siste fem kampene har færingen….færeren… færøyeren… spilleren fra færøyene fått 6 poeng eller mer og han er en «must-have» for fantasy eliteserien spillere som ønsker å bli tatt på alvor. Uansett om han spiller back eller kant er han mye involvert i det offensive spillet, og samtidig en del av en bunnsolid Brann-defensiv som neker å slippe inn mål.

Erik Tønne (Ranheim) – 5.0 – (KBK – B)

Tønne, som i likhet med Rolantsson spiller ute av posisjon på kanten til Ranheim med status som forsvarspiller har vært en verkebyll for årets spillere. 6-1-9-2-10 er poengrekka fra de siste fem kampene, og det er ikke til å bli klok på. All statistikk tyder på en solid blank runde på Tønne som trolig går av med skade og tre baklengs etter en fantomkamp sist. Eller Ranheim og Tønne opprettholde sin gode form borte mot KBK?

Amin Askar (Sarpsborg 08) – 5.0 – (IK Start H)

Med Jon Helge Tveita i ferd med å spille seg til fast plass som back i S08 har poteten Askar blitt brukt mye som kant. Med seier sist er det høyst trolig at Askar spiller kant også mot IK Start i helga, og da skal du neimen ikke se bort ifra at krølltoppen er involvert i offensive situasjoner nok til å skaffe seg rikelig med poeng.

Dan Petter Ulvestad (KBK) – 4.5 – (Ranheim H)

Eldstebror Ulvestad er det sikreste kortet i et KBK forsvar som skal ut i to hjemmekamper på rad. Hjemme i Kristiansund er de svært solide og duellsterke Ulvestad har ruvet i midtforsvaret til KBK denne sesongen. Han er også forsvarspilleren med nest flest bonuspoeng denne sesongen og kan være et billig og godt alternativ for de kommende ukene.

Midtbane

Eirik Hestad (Molde) – 6.3 – (Strømsgodset – H)

Hestad har de siste kampene blitt foretrukket som en av tre på topp hos Solskjær og scoret også sist til tross for at det ble tap mot Glimt. Noen ganger kan man bare se at en spiller er i god form, og det føles litt sånn når man ser på Hestad spille for tiden. Han ser rett og slett skarp ut i bevegelser, tempo og alt han foretar seg. Vi spår at Hestad startet en bølge med målpoeng i forrige kamp, og gir han tillit på laget fremover.

Samuel Kari Fridjonsson (VIF) – 5.3 – (Stabæk – H)

Fridjonsson ble testet som playmaker i VIFs 4-2-3-1 formasjon mot Sandefjord, og får han fortsette å spille her kan vi forvente mye av islendingen med den herlige innstillingen. Scorer visstnok mye mål på trening og ryktene skal ha det til at potensiale som målscorer er noe uforløst. Vi tar en sjanse på Fridjonsson til 5.3 som et spennende billig-alternativ med potensielt stor oppside. Hjemme mot Stabæk 16-mai er det gode muligheter for både scoringer og målgivende.

Gjermund Åsen (TIL) – 7.4 – (Bodø Glimt B)

Double Gameweek-Åsen sprang børsen med sine opptredner før en skade satt trønderen på sidelinjen. Nå er han endelig tilbake og friskmeldt til helgens derby mot Glimt. Da gå han garantert rett inn på laget, trolig til fordel for Mour Samb. I sin hengende spiss-rolle får han bruke for sin presise fot og vi satser på at Åsen er tilbake med et smell og leverer slik han gjorde før han ble skadet.

Akintola (FK Haugesund) – 6.4 (Brann B)

Den brennhete kantspilleren hadde både målgivende og scoring sist kamp, og er med det midtbanespilleren med flest poeng på spillet. Med sitt kraftfulle rykke har han blitt de hvites farligste angrepsvåpen, og til tider har han sett ustoppelig ut. Brann borte er ikke en kamp man nødevendigvis ser for seg å høste tosifret poeng i, men i den formen Akintola har vært må ha med på denne rundens lag.

Fredrik Nordkvelle – 6.4 – (Sandefjord H)

Duracell-kaninen ble hvilt i forrige kamp, men er garantert tilbake i førsteelleveren til 16-mai kampen mot Sandefjord. Nordkvelle løper og løper, noe som resulterer i at han ofte kommer seg inn i boksen og skaffer seg avslutninger på mål. Det bør skje ofte mot et Sandefjord som ikke finner ut av ting bakover på banen.

Angrep:

Sam Johnson (VIF) – 9.0 (Stabæk – H) KAPTEIN

Har VIF endelig fått seg en stabil toppscorer igjen da? Spissen er eid av 23% av spillerne, men det er med god grunn. Virker å være i kanonform, og det passer bra nå som kampene kommer tett. Liberianeren peker seg også ut som et soleklart kapteinsvalg til denne runden.

Daouda Bamba (Brann) – 6.8 – (Ranheim – H)

Med to hjemmekamper på rad er Bamba billig-spissen å satse på til denne runden. Alle venter på at overraskelseslaget Ranheim skal sprekke, og gjør de det her skal det mye til at ikke Bamba havner på tosifret poeng etter kampen.

Alexander Søderlund (RBK) – 11.5 – (Lillestrøm – H)

Trenger man en differensial spiller kan Alexander Søderlund være løsningen. Etter at Bendtner har vært en skygge av seg selv i innledningen av denne sesongen kan vi ikke se for oss at Søderlund holdes på benken hjemme mot LSK etter å ha hvilt i helgens kamp på Nadderud. Om han spiller på kant eller helt på topp bør ikke ha så mye å si. En heltent og spillesugen Søderlund kan fort sette sin danske spisskollega i skyggen i en match som denne. Et dyr, men veldig spennende differensial for de som trenger en boost!

Silly Season

65 Artikler