Europa League: Skrekktrekning for Rosenborg – Sarpsborg 08 skal til Sverige

Både Rosenborg og Sarpsborg 08 kvalifiserte seg i går til gruppespillet av denne sesongens Europa League. Sterke prestasjoner av begge lag, men Sarpsborg 08s prestasjoner er selvsagt de som skiller seg klart ut.

På veien til gruppespillet har Sarpsborg slått ut ÍBV Vestmannaeyar 6-0 sammenlagt, og antatt bedre lag som St. Gallen fra Sveits (2-2 sammenlagt, videre på bortemål), Rijeka fra Kroatia (2-1 sammenlagt) og nå sist israelske Maccabi Tel Aviv med 4-3 sammenlagt.

Det endte 3-1 på Sarpsborg stadion forrige uke, mens kampen i går endte med et 1-2-tap. Maccabi Tel Aviv ledet 2-0 når det gjensto ti minutter, et resultat som hadde sendt dem videre, men Ole Jørgen Halvorsen sørget for redusering på et heller tvilsomt straffespark i det 81 minuttet.

Dermed er Sarpsborg 08 klar for sitt første europeiske gruppespill i klubbens 10 år gamle historie, en bragd som går inn i historiebøkene som en av de største i norsk fotballs historie.

Etter å ha blitt slått ut av Champions League-kvalifiseringen av Celtic møtte Rosenborg Cork City i den tredje kvalifiseringsrunden av Europa League. Det endte med et komfortabelt avansement med 3-1 sammenlagt, og Rosenborg var heldige med trekningen til den avgjørende playoff-runden.

Der møtte de Shkëndija fra Makedonia, og etter 3-1 i den første kampen på Lerkendal hadde Rosenborg en halv fot i gruppespillet før bortekampen i går. Men jobben var ikke ferdig, og selv om Rosenborg vant 2-0 kan de takke Andre Hansen for at det ikke ble mer spennende. Sisteskansen sto nemlig ikke bare for en, men to strafferedninger i oppgjøret.

Dermed kan norsk fotball glede seg over to lag i gruppespillet av Europa League, mest av samtlige nordiske land. Danmark har FC København med etter at Ståle Solbakkens menn slo ut Atalanta på straffespark-konkurranse i går. Malmö er også klare etter at de slo Midtjylland 2-0 på bortebane. Norske Andreas Vindheim hadde målgivende på begge målene som sørget for at Malmö vant 4-2 sammenlagt.

Gruppene:

Gruppe A: Leverkusen, Ludogorets, Zurich, AEK Larnaca

Gruppe B: Salzburg, Celtic, RB Leipzig, Rosenborg

Gruppe C: Zenit, FC København, Bordeaux, Slavia Praha

Gruppe D: Anderlecht, Fenerbahce, Dinamo Zagreb, Spartak Trnava

Gruppe E: Arsenal, Sporting CP, Qarabag, Vorskla

Gruppe F: Olympiakos, AC Milan, Betis, F91 Dudelange

Gruppe G: Villereal, Rapid Wien, Spartak Moskva, Rangers

Gruppe H: Lazio, Marseille, Eintracht Frankfurt, Apollon Limassol

Gruppe I: Besiktas, Genk, Malmö, Sarpsborg 08

Gruppe J: Sevilla, Krasnodar. Standard de Liege, Akhisarspor

Gruppe K: Dynamo Kiev, Astana, Rennes, Jablonec

Gruppe L: Chelsea, PAOK, BATE, Vidi

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler