Norske spillere i aksjon i Europa League torsdag

Torsdag starter årets Europa League og i tillegg til Rosenborg er det flere klubber med nordmenn som skal i aksjon. Les mer og se alle kampene som spilles torsdag kveld.

Tøff bortekamp for Rosenborg

Men det er først og fremst i Rosenborg de fleste nordmennene i årets Europa League spiller, og første hinder i veien er en tøff tur til Spania.

Der møter de årets store overraskelseslag i Spania, Real Sociedad. Klubben står med tre seire av tre mulige så langt i La Liga og topper tabellen sammen med Barcelona.

Rosenborg drar ned etter å ha slått Strømsgodset på bortebane i Eliteserien, og har i tillegg masser av selvtillit fra dobbeltseieren mot Ajax i play-offen til Europa League.

Det blir spennende å se hvordan klubben angriper kampen, dog er det ganske sikkert at Anders Trondsen, André Hansen, Birger Meling og resten av Rosenborg drar ned med en defensiv tilnærming.

Bendtner Rosenborg

Nicklas Bendtner og Rosenborg skal ut i en meget tøff bortekamp mot Real Sociedad.

Nordtveit slo Bayern Munchen i helgen

I Tsjekkia skal Per Egil Flos Slavia Praha bryne seg på israelsk motstand i fom av Maccabi Tel Aviv. Flo har ikke fått al verdens tillit etter overgangen fra Molde så det er usikkert om han blir å se på banen torsdag kveld.

Liverpool ble for sterke for Håvard Nordtveit og Hoffenheim i play-offen til Champions League, men også Europa League er nok spennende for en klubb som spiller i Europa for første gang i historien.

Håvard Nordtveit har hatt litt startproblemer etter overgangen fra West Ham, men i helgen spilte han fra start da klubben overraskende vant 2-0 hjemme mot Bayern Munchen.

Lite attraktiv gruppe for FCK

En annen nordmann som har hatt startproblemer denne sesongen er Ståle Solbakken og hans FC København.

Etter flere skuffende resultater i både serie og kvalifisering til Champions League vant klubben 4-3 hjemme mot tittelrival Middtjylland i helgen.

De skal i aksjon mot Lokomotiv Moskva på hjemmebane torsdag, mens de to gruppemotstanderene Fastav Zlin og Sheriff Tiraspol møtes i Tsjekkia.

Ståle Solbakken

Ståle Solbakken og FC København har hatt en trøblete start på sesongen.

En og en halv nordmann i aksjon i Portugal

Når Vitoria Guimaraes tar i mot Red Bull Salzburg er mest sannsynlig både Fredrik Gulbrandsen og Valon Berisha på banen.

Mens Fredrik Gulbrandsen har fått to kamper med flagget på brystet for Norge har Valon hele Berisha hele 20.

Men når Kosovo ble godkjent av UEFA fikk han mulighet til å skifte, en mulighet han benyttet seg av. Han har nå syv kamper og ett mål for den nye nasjonen.

Tøff kamp for Skjelbred og Jarstein

Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarsteins Hertha Berlin tar i mot spanske Athletic Club Bilbao i det som er en av de beste kampene denne runden.

Athletic Club har startet sesongen i La Liga med to seire og én uavgjort. Hertha på sin side har én seier, én uavgjort og étt tap de tre første serierundene.

Tidligere Odd-spiller møter Balotelli

Om Fredrik Oldrup Jensen får spilletid for Zulte Waregem mot Nice får han anledning til å spille med kult-spiller Mario Balotelli.

Etter en noe skuffende sesongstart knuste Nice Monaco hele 4-0 i helgen, så Oldrup Jensen og Zulte bør være på sitt aller beste for å få noe med seg fra den kampen.

Fredrik Oldrup Jensen

Fredrik Oldrup Jensen, her fra når han signerte for Zulte Waregem.

Alle kampene i torsdagens Europa League-runde:

Gruppe A:

Slavia Praha – Maccabi Tel Aviv
Villarreal – Astana

Gruppe B:

Dynamo Kiev – Skënderbeu Korçë
Young Boys – Partizan Beograd

Gruppe C:

Hoffenheim – Braga
Basaksehir – Ludogorets

Gruppe D:

Austria Wien – Milan
Rijeka – AEK Athen

Gruppe E:

Atalanta – Everton
Apollon Limassol – Lyon

Gruppe F:

FC København – Lokomotiv Moskva
Fastav Zlín – Sheriff Tiraspol

Gruppe G:

Hapoel Be’er Sheva – Lugano
Steaua Bucureşti – Viktoria Plzen

Gruppe H:

Arsenal – Köln
Crvena Zvezda – BATE Borisov

Gruppe I:

Marseille – Konyaspor
Vitória Guimarães – Red Bull Salzburg

Gruppe J:

Hertha Berlin – Athletic Bilbao
Zorya Lugansk – Östersund

Gruppe K:

Vitesse – Lazio
Zulte Waregem – Nice

Gruppe L:

Real Sociedad – Rosenborg
Vardar Skopje – Zenit St. Petersburg

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler