Lech Poznan – FK Haugesund, Europa League-kvalifisering

Haugesund skal på tur til Poznan sentralt i Polen for å møte Lech Poznan i returmøte i Europa League. Les deg opp på kampen her.

Med en 3-2 seier hjemme forrige uke sikret Haugesund seeg et utgangspunkt mye bedre enn de fleste forventet i forkant, men med 2 bortemål i sekken er Lech Poznan store favoritter.

Hvor spilles kampen?

Oppgjøret blir spilt på majestetiske Stadion Miejski i Poznan. Stadionet med en kapasitet på over 43.000 er et av Polens største.

Mellom 2003 og 2010 ble det totalrenovert for å bli en av de fire stadionene til å huse EM-kamper når Polen og Ukraina var vertsnasjoner for EM i 2012.

Lech Poznan hadde et publikumssnitt på ca 18.000 forrige sesong, og vi vil neppe se mer mennesker enn det på torsdagens kamp.

Poznan stadion

Haugesund er i kjempeform

Rogalendingene har ikke tapt på elleve kamper i alle turneringer, sist laget tapte var mot Kristiansund borte i Eliteserien den 21 mai.

Siden det har de vunnet fire av seks Eliteserie-kamper, to cup-runder og slått ut Coleraine i den første kvalifiseringsrunden i Europa League. I helgen ble det en fortjent 2-0 seier over Aalesund hjemme på Haugesund stadion.

Lech Poznan på sin side startet den polske sesongen med å spille 0-0 hjemme mot Sandecja Nowy Sacz på søndag. Polakkene står derved med et tap og en uavgjort på sine to første tellende kamper denne sesongen.

Haugesund klart best i første kamp

Det var en imponerende oppvisning i angrepsfotball Haugesund viste i den første kampen mot det polske storlaget. Liban Abdi, Haris Hajradinovic og Shuaibu Lalle Ibrahim scoret målene.

Dessverre for laget for Haugesund ble ikke utgangspunktet like perfekt som det kunne blitt med Lech Poznan sine to sene scoringer.

Med andre ord må Haugesund enten vinne eller spille uavgjort. Skulle det bli tap så må Haugesund minst score to bortemål selv for å få noe ut av kampen.

Haugesund jubel

Maltetisk eller nederlandsk motstand venter

Vinneren av oppgjøret mellom Lech Poznan og FK Haugesund går videre til tredje kvalifiseringsrunde i Europa League.

Der venter vinneren av en av de andre kampene i den andre kvalifiseringsrunden, Valletta fra Malta eller Utrecht fra Nederland.

Den første kampen som ble spilt på Malta forrige uke endte 0-0, og det er nederlenderene som er favoritter i returoppgjøret.

Men med ingen bortemål med hjem i sekken fra Malta skal Utrecht passe seg, selv om Valletta er et lag som aldri har kommet seg videre fra den andre kvalifiseringsrunden.

Hvor kan du se kampen?

Dessverre så er det ingen TV eller betting-selskaper som har kjøpt rettighetene til denne kampen.

Men hos Bet365 kan du live streame flere andre kamper fra Europa League-kvalifiseringen. Du kan blant annet se Martin Linnes og hans Galatasaray-lag prøve å hente inn igjen et 0-2 tap hjemme foran et kravstort publikum i Tyrkia mot svenske Östersund.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler