Hvilke lag venter RBK, MFK og S08 i et eventuelt Europa League-gruppespill?

Det er de to førstnevnte som har størst muligheter til å kvalifisere seg, da å slå Zenit med to mål eller mer trolig er en litt for tøff oppgave for Molde. Men hver og en av de tre lagene vil bli plassert i den lavest seedede potten av totalt fire potter uansett, grunnet lav koeffisient.

Når alle lagene er klare etter siste playoff-kamp i kveld vil det være 48 lag som skal fordeles i fire potter, de best seedede i pott 1, nest best seedede i pott 2, og så videre. De skal fordeles i totalt 12 grupper som består av fire lag, lag fra samme nasjon kan her ikke trekkes mot hverandre.

Flere kanoner allerede klare

Selv om playoffen enda ikke er ferdig er det flere lag som allerede er klare, enten via sin plassering i sin hjemlige liga forrige sesong, eller som taper i den siste og avgjørende kvalifiseringsrunden av Champions League tirsdag og onsdag denne uken.

Her finner vi klubber som Arsenal, Chelsea, Bayer Leverkusen og RB Salzburg, som alle er garantert plass i den beste potten. De får trolig selskap av Sevilla, Basel og Besiktas, som alle har et godt utgangspunkt før kampene i kveld. Zenit vil også bli plassert i den beste potten om de slår ut Molde i kveld.

Men også i de to mellomste pottene finner vi europeiske gigantklubber. I pott to kan vi finne lag som Lazio, Sporting CP, Olympique Marseille og AC Milan, mens pott tre har Eintracht Frankfurt og Real Betis på menyen.

Går kvalifiseringen dog som forventet vil disse gigantene få følge av blant annet Celtic, Spartak Moskva og Fenerbahçe.

Beste og verste muligheter

Om de norske lagene som eventuelt kvalifiserer seg er heldig kan en gruppe bestå av for eksempel Rosenborg/Molde/Sarpsborg 08, Olympiakos, Gent og Malmö.

Skulle man derimot ha veldig uflaks kan vi få en dødes gruppe a la Rosenborg/Molde/Sarpsborg 08, Chelsea, AC Milan og RB Leipzig.

Men før den tid skal kampene i kveld fullføres.

Få siste nytt, live stream og oddstips til kampene til de tre norske lagene her:

Maccabi Tel Aviv – Sarpsborg 08

Molde – Zenit Saint Petersburg

Shkëndija – Rosenborg

I tillegg til Europa League er alle de tre lagene også med i både gull- og medaljekamp i Eliteserien. Vi har spurt tallknuserne i GIG Sports om sjansene for gull og medalje til de respektive klubbene, og ikke uventet er Rosenborg nå klare gullfavoritter.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler