Sarpsborg 08 sliter i Eliteserien – Men i Europa imponerer Patrick Mortensen & co

Malmö er regjerende svensk seriemester, men fire runder før slutt i Allsvenskan er klubben i praksis ute av gullkampen. Dermed er alt av fokus på slutten av sesongen rettet mot Europa League.

Sarpsborg 08 – Malmö FF
Sarpsborg stadion, Sarpsborg
Europa League, gruppe I
Torsdag klokken 21:00

Odds hos Unibet: 1: 3.25 X: 3.60 2: 2.15

Det er en svært viktig kamp for begge lagene, som før avspark ligger helt likt på tabellen i gruppe I. Det gjør også Besiktas og Genk, men Sarpsborg leder gruppen med samme målforskjell som de tre andre lagene, men med flere scorede mål.

Heller ikke Sarpsborg 08 har noe å spille for i hjemlig serie, og vi vil derfor trolig se to toppede lag under flomlysene på kunstgresset på Sarpsborg stadion i kveld.

Hele åtte kamper på rad har Sarpsborg 08 spilt i Eliteserien uten å vinne, og medaljekamp er byttet ut med en kamp om å holde nedrykksstriden på behagelig avstand. I helgen ble det dog et noe oppløftende uavgjortresultat borte mot Molde, etter syv ligatap på rad.

-Bedre enn Rosenborg

På pressekonferansen i går svarte Sarpsborg-trener Geir Bakke på spørsmål fra pressen, og på spørsmål om hvor god han mente Malmö er, var han klar på at de er et av de absolutt beste lagene i Skandinavia.

– Vi vet at vi møter et lag som har masse erfaring fra Europa-spill. De har vært det beste laget i Sverige en del år nå, og de er et av de beste lagene i denne gruppa. Hvis jeg skal plassere Malmö så vil jeg si at de er et knepp over Rosenborg og et knepp under FC København, sa Bakke.

Rösler tilbake i Norge

Hele åtte år siden han sist ledet en klubb på norsk jord er Uwe Rösler tilbake på et norsk stadion. Han tok over Malmö i sommer etter å ha trent Fleetwood Town, Leeds, Wigan og Brentford i England de siste åtte årene siden han forlot jobben i Molde.

Tyskeren som har en sønn som spiller for Norges G16-landslag, Colin Rösler, trente også Lillestrøm og Viking i tillegg til én sesong som spiller for Lillestrøm, i sine åtte år i Norge på 2000-tallet.

Et annet kjent ansikt hos gjestene er tidligere Brann-back Andreas Vindheim. 23-åringen forlot Brann til fordel for Malmö etter bergensernes nedrykk til OBOS-ligaen i 2014, men har slitt med å etablere seg på førstelaget til den svenske toppklubben.

Men sakte men sikkert har han etablert seg i førstelagstroppen, og i sin fjerde sesong er han nå oppe i 43 ligakamper for klubben, og 55 kamper totalt i alle turneringer.

Lagnyheter

Men dessverre for Vindheim og alle oss som ønsket å se han måle krefter med Sarpsborg 08-spillerne er bergenseren skadet, og ikke med i troppen til Malmö som har tatt bussen opp over norskegrensen. Fredrik Andersson er bortelagets eneste andre fravær.

For Geir Bakke sin del kan han glede seg over en nærmest skadefri tropp. Den eneste som ikke får sjans til å bryne seg mot de regjerende svenske mesterne er U21-landslagsspiller Bjørn Inge Utvik.

Forventede lagoppstillinger

Sarpsborg 08: Vasyutin; Tveita, Horn, Tamm, Thomassen; Halvorsen, Lund Nielsen, Zachariassen, Heintz; Mortensen, Muhammed

Malmö FF: Dahlin; Larsson, Nielsen, Bengtsson, Safari; Traustason, Lewicki, Bachirou, Rieks; Rosenberg, Antonsson

TV og live stream

TV2 har rettighetene til denne sesongens utgave av Europa League, og dette oppgjøret kan du se på TV2 Sport 1 eller på strømmetjenesten TV2 Sumo.

Spilltips: Over 2.5 mål!

Odds

Bookmaker

Bonus

1.98

1000 kr

Malmö er små favoritter her, men Sarpsborg har vist tidligere denne sesongen at de aldri skal tas lett på i Europa League, sist når Genk ble knust 3-1 nettopp her på Sarpsborg stadion.

Vi tror Sarpsborg 08 skal bite godt fra seg også i kveld, men det er vanskelig å si hvordan utfallet blir. Det vi derimot tror, er at både Sarpsborg 08 og Malmö scorer minst et mål hver.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler