Tidenes utfordring for Sarpsborg 08? Møter kroatiske Rijeka på bortebane

Det var Rijeka som var best i første omgang i den første kampen, men gode redninger av Tveita holdt Sarpsborg 08 inne i kampen. Rijeka fortsatte å presse i andre omgang, men det var Sarpsborg som åpnet målkontoen først ved en heading av Zachariassen i det 72. minutt. Alexander Gorgon scoret Rijekas mål ti minutter senere og det som etter hvert ble en relativt jevnspilt kamp endte 1-1.

HNK Rijeka – Sarpsborg 08
Stadion Rujevica, Rijeka
Europa League-kvalifiseringen
Runde 3, kamp 2 (1-1)
Torsdag klokken 20:45

Sarpsborg har fått opp farten i Eliteserien denne sommeren og har de siste kampene blandet seg inn i medaljekampen etter en noe varierende start på sesongen. Tre seire på rad, senest 2-0 hjemme mot Lillestrøm, har sendt dem helt opp til femteplass på tabellen kun to poeng bak Haugesund på tredjeplass.

I Europa League har man så langt avansert fra to kvalifiseringsrunder. Først 6-0 sammenlagt mot islandske ÍBV Vestmannaeyjar, før St. Gallen ble slått på bortemål etter 2-2 sammenlagt.

Dette er den første kvalifiseringsrunden til Rijeka i Europa League denne sesongen, mens det i starten av sesongen i den hjemlige serien så langt har blitt 2 seire og én uavgjort.

Vinneren av dette oppgjøret er klar for playoff, som er siste hinder før gruppespillet i Europa League. I playoff venter vinneren av dobbeltoppgjøret mellom Maccabi Tel Aviv og Pyunik Yerevan. Der står det 0-0 før siste kamp i Israel.

Lagnyheter

Vi kommer tilbake med lagnyheter nærmere avspark

Forventede lagoppstillinger

Rijeka:

Sarpsborg 08:

TV og live stream

Så langt er det dessverre ingen distributører eller bookmakere som har kjøpt rettighetene til å sende denne kampen i Norge. Vi kommer tilbake med eventuell ny informasjon om det skulle dukke opp.

Oddstips

Rijeka, som kom på andreplass i den kroatiske toppdivisjonen i fjor, er selvsagt store favoritter i dette oppgjøret. Men Sarpsborg er i god form, og viste i forrige uke at de kan tukte et at Kroatias beste fotballag. Oddsen på 1.45 – 4-25 – 6.50 hos Unibet viser dette.

Sarpsborg har også vist seg scoringsdyktig på utebane i Europa i de to første bortekampene i Europa League så langt, og vi tror de raskt kan finne på å putte ett mål eller to her også, noe også Rijeka med stor sannsynlighet vil gjøre.

Vi går derfor for at begge lag scorer til 1.82 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler