Se Jonas Svensson og Fredrik Midtsjøs AZ mot Utrecht fredag med live stream

FC Utrecht – AZ Alkmaar
Stadion Galgenwaard, Utrecht
Eredivisie, runde 19
Fredag klokken 20.00

Eredivisie er tilbake fra en fire uker lang vinterpause, og Utrecht tjuvstarter fredag når de tar imot AZ Alkmaar på Stadion Galgenwaard. Les mer og få live stream til kampen her.

Avsluttet høstsesongen skuffende

Utrecht hadde en oppløftende sesong forrige sesong der de tok fjerdeplassen i serien og vant den påfølgende kvalifiseringen om en plass i playoffen til denne sesongens Europa League.

Der gikk det ikke like godt når de møtte det russiske storlaget Zenit St. Petersburg i den avgjørende kampen, i tillegg til at de tidlig ble slått ut av den nederlandske cupen av VVV Venlo.

Dermed har Utrecht kun Eredivisie å konsentrere seg om resten av sesongen, noe som sikkert er nok all den tid de faller fra i kampen om medalje og det er svært jevnt i kampen om kvalifiseringsplass til Europa League.

De to siste kampene for Utrecht i 2017 endte med 1-1 hjemme mot Heracles og et 1-3-tap borte for NAC Breda. Dermed falt klubben i fra AZ Alkmaar i kampen om tredjeplassen. Hele ti poeng skiller nå AZ Alkmaar ned til Utrecht på sjetteplass.

Tapte sølvkampen

AZ Alkmaars nest siste kamp før vinterpausen var hjemme mot andreplasserte og gulljagende Ajax, det endte med et 1-2-tap, mens klubben slo tilbake i den siste kampen da de vant 3-1 mot Martin Ødegaard og Morten Thorsbys Heerenveen.

Dermed befinner AZ Alkmaar seg nå alene på tredjeplass, tre poeng bak Ajax på andre 0g hele åtte bak serieleder PSV Eindhoven. Ned til PEC Zwolle på fjerde er det fem poeng.

Forrige sesong endte klubben på en noe skuffende sjetteplass, og klarte heller ikke å kvalifisere seg til Europa League, noe som er et uttalt mål for klubben.

galgenwaard stadion

Stadion Galgenwaard, Utrecht hjemmebane som tar 23 750 tilskuere.

Spilt seg til fast plass på laget

Jonas Svensson har etter overgangen fra Rosenborg til AZ Alkmaar for omtrent et år siden spilt seg inn til å bli en nøkkelspiller for laget på sin plass på venstrebacken.

I sommer fikk han selskap av en tidligere lagkamerat da klubben også kjøpte Fredrik Midtsjø fra Rosenborg, og nå har han etter hvert også spilt seg til fast plass på midtbanen på det nederlandske storlaget.

Skader og suspensjoner

FC Utrecht-manager Jean-Paul de Jong må klare seg uten flere spillere i fredagens oppgjør. Deriblant spiss Jean-Christophe Bahebeck som lider av en akillesskade. Simon Makienok, Anouar Kali og Bilal Ould-Chikh er også ute med diverse skader.

Det er det litt bedre tilstander for Alkmaar-manager John van der Brom, som kun må unnvære Marko Vejinovic og Calvin Stengs, som begge er ute med kneskader.

Tidligere møter

De to klubbene har møtt hverandre totalt 44 ganger de siste 22 sesongene i alle turneringer, og det er AZ som har best statistikk å vise til med sine 22 seire mot Utrechts 16, kun seks har endt med uavgjort.

Det første Eredivisie-møtet dem i mellom denne sesongen endte med en 3-0-seier til AZ Alkmaar på hjemmebane, mens Utrecht gikk seirende ut av dobbeltoppgjøret i kampen om plass i Europa League på tampen av forrige sesong. Tilsvarende møte forrige sesong endt med en 2-1-seier til AZ Alkmaar.

Hvordan ser man kampen med live stream i Norge?

Det er ingen distributører som har kjøpt rettighetene til å sende nederlandske Eredivisie i Norge denne sesongen, kampen vil derfor ikke være tilgjengelig via tradisjonell tv.

Men bet365 vil sende kampen på sin live-streamingstjeneste for alle som har en aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har et beløp på konto eller har brukt den til å plassere ett bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler