«Norsk» kamp om playoff til Europa League på Abe Lenstra i kveld

Sc Heerenveen – ADO Den Haag
Abe Lenstra stadion, Heerenveen
Eredivisie – runde 32
Tirsdag klokken 20.45

PSV tok i helgen tittelen i Eredivisie tilbake etter at Feyenoord har hatt den på lån i ett år. Bak følger Ajax som med fire poeng på de siste tre ligakampene sikrer seg andreplassen og plass i kvalifiseringen til Champions League.

Kun AZ Alkmaar, med Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø sentrale på laget, kan ødelegge for Ajax, mens Feyenoord nok er for langt bak der igjen til å kunne sikre seg medalje sesongen etter de sikret ligagullet.

Men om det ikke er alt for mye spenning igjen helt i toppen av Eredivisie er det fortsatt mye som kan skje i gruppen bak de fire beste.

Plass fire til syv skal nemlig ut i playoff om én plass i kvalifiseringen til Europa League, og for øyeblikket ser det slik ut i gruppen bak medaljeplassene:

4 Feyenoord +30 57p
5 Utrecht +4 49p
6 Vitesse +12 45p
7 PEC Zwolle -3 44p
8 Heerenveen -3 43p
9 ADO Den Haag -7 43p
10 Excelsior -10 39p

Det er altså store sjanser for playoff om ett av lagene i kveldens kamp sikrer seg alle tre poengene med bare to kamper igjen å spille, og det helst med ett par plussmål i sekken.

Høyt på toppscorerlisten

Og mål er det stor fare for at det scores, spesielt fra bortelagets midtspiss. Norges landslagsmann Bjørn Maars Johnsen har scoret ikke mindre enn fem mål på de siste fire seriekampene, og har plassert seg helt oppe på tredjeplass på toppscorerlisten i Eredivisie med sine 15 scoringer totalt.

En toppscorerliste som for øvrig ble toppet av Heerenveens Morten Thorsby i starten av sesongen. Han står nå med seks scoringer og to assists på sine 28 kamper i Eredivisie i år. Han sto over mot VVV-Venlo i helgen grunnet karantene.

Ødegaard ute resten av sesongen

Martin Ødegaard blir trolig aldri å se i en Heerenveen-drakt igjen, da hans benbrudd betyr at han er ute resten av sesongen. Et lån til en klubb i La Liga, Real Betis er jevnlig nevnt, er trolig skjebnen for unggutten neste sesong.

Siste nordmann ut er Nicolai Næss. Til tross for at han alltid er i kamptroppen har han ikke blitt benyttet siden 23. desember i fjor. Totalt ni kamper, to fra start, har det blitt for forsvarsspilleren så langt denne sesongen.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Selvom Viasat har kjøpt rettighetene til å sende Eredivisie i Norge er det kun et få utvalgte kamper som blir sendt på norsk tv og Viaplay.

Men Unibet har også rettighetene til å sende Eredivisie i Norge, og de sender alle kampene via sin live-streamingstjeneste.

Det eneste du behøver for å live streame kampen hos Unibet er an aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne pluss alle andre kamper fra sesongens Eredivisie, i tillegg til tusenvis av kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A Ligue 1 og flere andre ligaer fra hele verden.

Odds for kampen mellom Heerenveen og ADO Den Haag

Heerenveen er gjort til ganske klare favoritter på hjemmebane med en odds på 1.76 hos Unibet, mens uavgjort gir deg 3.95 pengene tilbake.

Tror du derimot at Bjørn Maars Johnsens målform kommer til å hjelpe ADO Den Haag til seier får du hele 4.30 pengene tilbake. Oddsen på Maars som målscorer i kampen er 3.35.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler