Eredivisie: ADO Den Haag – Heerenveen

Lørdag er det duket for et realt norsk møte i Nederland når Bjørn Maars Johnsen og hans ADO Den Haag tar i mot Martin Ødegaard, Morten Thorsby og Heerenveen i Eredivie.

Skuffende sesong i fjor

Heerenveen kjempet lenge om medaljer i det gjeveste nederlandske fotballselskap, og lå etter halvspilt sesong på en fjerdeplass. Men en formsvikt på våren sørget for at det til slutt ble en skuffende niendeplass.

ADO Den Haag på sin side hadde en berg og dalbane av en sesong. Fra å ligge på tredjeplass etter fem spilte kamper gikk sesongen over i nedrykksstriden store deler av vinteren.

Laget lå dårligt ann av alle lagene i Eredivisie i fire runder helt frem til den tjuefjerde serierunden. Da snudde det igjen og etter en kanonsterk avslutning ble det til slutt en ellevteplass.

Bjørn Maars Johnsen

Bjørn Maars Johnsen er kalt inn i sin andre landslagstropp. Ødegaard og Thorsby må nøye seg med spill for Norge U21 enn så lenge.

Begge lag åpnet sesongen dårlig

Denne sesongen har laget åpnet med to tap på to kamper så langt i Eredivisie. Først ble det 0-3 hjemme mot Utrecht før AZ Alkmaar og Jonas Svensson ble for sterke borte. Den Haag tapte den kampen 2-0 og Bjørn Maars Johnsen har fortsatt til gode å score i en tellende kamp for klubben.

Heerenveen på sin side har spilt uavgjort i begge de to kampene de har spilt så langt. 3-3 borte mot Groningen og 1-1 hjemme mot Heracles.

På den positive siden har både Martin Ødegaard og Morten Thorsby startet begge kampene og alt annen enn gjort seg bort. Det begynner å virke klart at begge to blir sentrale spillere for sesongens Heereveen-lag.

Tidligere møter

Siden 1993 har de to lagene møttes 26 ganger i Eredivisie og det er Heerenveen som utpeker seg som det sterkeste av de to.

Heerenveen har vunnet totalt 12 av dem, 7 på hjemmebane. Mens ADO Den Haag har vunnet syv, hvor 5 av dem hjemme.

Skader og suspensjoner

ADO Den Haag har ingen skader i troppen å melde om men må klare seg uten Nick Kuipers som må stå over sin siste av tre kamper etter et rødt kort han fikk på tampen av forrige sesong.

Heerenveen har en suspensjon- og skadefri tropp bortsett fra Warner Hahn. Førstekeeperen ødelagte skulderen sin i starten av sesongen og det er fortsatt usikkert hvor lenge han blir ute.

Kyocera Stadion

Kampen spilles på 15.000-setersstadionen Kyocera Stadion.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Viasat Norge har sikret seg rettighetene til å vise Eredivisie på norske TV-skjermer, men kommer bare til å sende et par utvalgte kamper per runde på betal-tv og via Viaplay. Månedsprisen for Viaplay sport er 299 per måned.

Bet365 har rettigheter til å sende alle Eredivisie-kampene i Norge denne sesongen, og å bruke bet365 sin live-streamingstjeneste koster ingenting ekstra om du har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si at man har et beløp stående på konto hos dem eller at du har plassert et bet det siste 24 timene.

Har du ikke konto hos bet365 følger du denne enkle prosedyren:

Se denne kampen, mer fra Eredivisie, Ligue 1 og tusenvis av andre fotballkamper og sportsbegivenheter i året uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler