Spilltips og live stream til Eredivisie-møtet mellom Ajax og Excelsior

AFC Ajax – S.B.V Excelsior
Amsterdam Arena, Amsterdam
Eredivisie, runde 16
Torsdag klokken 20.45

Ajax bør vinne kveldens kamp mot formsvake Excelsior for å holde følge med PSV i Eredivisie. Les mer og få live stream og spilltips til kampen her.

Åtte poeng bak serielederne

Til tross for at det så mørkt ut i starten av sesongen for Ajax da de tapte for Heracles i den første serierunden, ble slått ut av Nice i Champions League-kvalifiseringen og til sist slått ut av Rosenborg i Europa League-playoffen.

Dermed er dette den første sesongen Ajax ikke deltar i et europeisk gruppespill på 25 år. Og uten en ligatittel på de siste tre sesongene kan den nederlandske storklubben nå bruke alle krefter på å prøve å vinne ligaen.

Men da skal det gjøres enda bedre enn det blir gjort for øyeblikket, for til tross for imponerende 32 poeng på 15 seriekamper er det åtte poeng opp til serieleder PSV.

Dog har Ajax en kamp mindre spilt, og vil dermed med seier i kveld gå opp på 35 poeng, á poeng med AZ Alkmaar på andreplass og kun fem poeng bak ligalederne.

Tapt fire seriekamper på rad

Excelsior så lenge ut til å rykke ned forrige sesong da de lå på nest-sisteplass så sent som i den sjette siste serierunden, men en god avslutning på sesongen sørger for at de til slutt havnet på en respektabel tolvteplass.

Og Rotterdam-klubben fortsatte den gode formen i starten av denne sesongen, for bare fire runder siden var de oppe og snuste på plass i europacupene.

Men så endte de siste fire serierundene med tap. Først Utrecht borte (1-3), så PSV hjemme (1-2), NAC Breda borte (1-3) og PEC Zwolle hjemme (1-2).

Dermed er Excelsior hektet av i kampen om medaljer og kvalifisering til europacupene, og bør konsentrere seg om å snarest finne tilbake til formen og unngå kampen om nedrykk.

Nyervervelsen Johnsen gjør sine saker godt

Dennis Johnsen er et relativt lite kjent navn i Norge. Vingen gikk fra Rosenborg til Heerenveen i Nederland i tidlig alder, og skulle bli satset på i den nederlandske klubben denne sesongen. Men også Ajax så potensialet og la omtrent 20 millioner kroner på bordet for han på den siste dagen av sommerens overgangsvindu.

Og etter å ha scoret fire mål og bidratt med en målgivende på elleve kamper for Jong Ajax i Jupiler League har Johnsen nå etablert seg i førstelagstroppen til Ajax. 26. november fikk han også sin Eredivisie-debut da han kom inn på tampen i 5-1-seieren over Roda på hjemmebane.

Tidligere møter

Fra Excelsiors første opprykk til Eredivisie tilbake i 2002 har de to klubbene møttes til totalt 16 ligakamper, med Ajax som det selvsagt beste laget historisk sett.

På de 16 ligakampene har Ajax vunnet totalt 12 mot Excelsiors ene seier, tre har endt uavgjort. På Amsterdam Arena står Ajax med syv seire, en uavgjort og null tap.

I fjor endte tilsvarende møte med en 1-0-seier til Ajax mens det endte 1-1 i Rotterdam. I januar vant dog Excelsior en treningskamp mot Ajax hele 3-1.

Amsterdam Arena

Ajax og det nederlanske landslagets hjemmebane, Amsterdam Arena med plass til 54.000 tilskuere.

Skader og suspensjoner

Ajax må dessverre klare seg uten flere av sine nøkkelspillere i kveldens kamp. Høyreving Vaclav Cerny og venstreback Daley Sinkgraven er begge ute til slutten av sesongen med kneskader, mens Amin Younes og Nick Viergever også er skadet. Det er dog usikkert når de to sistnevnte er tilbake i trening.

Dagens hjemmelag må også klare seg uten den danske landslagsspilleren Lasse Schöne som har pådratt seg for mange gule kort og må stå over med karantene.

Excelsior har Alessandro Damen og Desevio Payne ute med en knesakde og en muskelskade, men det er heller ikke klart når de to er tilbake i trening. Høyreving Stanley Elbers er også utilgjengelig grunnet karantene.

Odds for kampen fra bet365:

Ajax: 1.10

Uavgjort: 10.00

Excelsior: 19.00

Ajax vinner/begge lag scorer:

Ja: 2.50

Nei: 1.66

Spilltips: Ajax vinner + begge lag scorer

Til tross for fire tap på rad har Excelsior scoret i sine åtte siste seriekamper, og med flere frafall i Ajax-troppen tror vi kveldens bortelag også har store muligheter for å pirke inn et mål også i denne kampen.

Ajax er dog uansett alt for sterke og vil trolig stikke av med en komfortabel seier på minst to mål margin. Vi går for Ajax-seier pluss at begge lag scorer til 2.50 i odds.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Om du ønsker å live streame denne kampen i Norge er bet365 nok det beste alternativet, både når det gjelder kvalitet og pris. Bet365 viser kampen via sin live-streamingstjeneste kostnadsfritt til alle som har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler