Norge U21 mot Kosovo U21, Kvalifisering til U21-EM

Spiller fast i Europa

I tillegg til at noen allerede har fått kamper for Norge er det også flere av spillerene som er vel etablert på gode lag ute i Europa. Iver Fossum har funnet seg til rette på førstelaget til Hannover 96 som klarte 2. plass i 2. Bundesliga denne sesongen og dermed opprykk til 1. Bundesliga. Morten Thorsby og Martin Ødegaard har spilt regelmessig for Heerenveen i Nederland, og begge to vil være med i troppen til neste sesong også. Kristoffer Ajer har spilt alle kampene for Kilmarnock etter utlånet fra Celtic i januar men vil til neste sesong være med å kjempe om en av stopperplassene hos de skotske seriemesterene.

Kristoffer Ajer for Start

Av andre spillere i troppen som er i form kan vi nevne Sander Svendsen i Molde og Sondre Rossbach fra Odd. Og Martin Samuelsen som ikke enda har etablert seg hos West Ham, men har hatt flere gode utlån og som også har imponert for a-landslaget og U21-landslaget tidligere.

På motsatt banehalvdel finner vi også en nordmann som har gjort det godt den siste sesongen, for Twente i Nederland på lån fra Manchester City. Vi snakker selvsagt om Bersant Celina, som skapte overskrifter i 2015 da han valgte spill for Kosovo over Norge. Norsk-kosoveren Har spilt 30 kamper og scort 5 mål fra sin kantposisjon i Nederland, og det er ingen tvil om at Norge her har gått glipp av en spiller som absolutt kunne bidratt både på -21-landslaget og i seniortroppen.

Bersant Celina for Manchester City

Forventet hjemmeseier i tøff gruppe

Med en odds hos Bet365 på 1.12 for hjemmeseier, mot 13.00 for borteseier er det ingen tvil om at Norge er favoritter. Og med Tyskland i samme gruppe er kun seier godt nok her. Irland, Aserbajdsjan og Israel er de siste 3 lagene i vår gruppe. De 9 gruppevinnerene går rett til U21-EM 2019 mens de fire beste gruppetoerne møtes til kvalifisering om de siste to plassene. Italia er allerede kvalifisert som vertsland.

Vi håper unggutta virkelig viser hva som bor i dem i kveld og får en god start på denne kvalifiseringen. En kvalifisering som starter før årets U21-EM er startet. Norge har her en generasjon som virkelig kan gjenta bragden til laget som klarte bronse i samme mesterskap i 2013.

Kampen kan sees på TV2 Sportskanalen og TV2 Sumo.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler