Sesongavslutning for Rosenborg i Makedonia

Vardar Skopje – Rosenborg BK
Phillip ll Arena
Europa League, gruppe L
Torsdag klokken 21.05

Rosenborg har ingenting å spille for i den siste kampen i Europa Leagues gruppespill. Og ved kampslutt kan trønderne ta en velfortjent ferie.

Vant overlegent i det første oppgjøret

Rosenborg sin eneste seier så langt i årets gruppespill av Europa League kom mot nettopp Vardar, på hjemmebane i slutten av september.

Mål av Nicklas Bendtner, Anders Konradsen og Vegar Eggen Hedenstad sørget for at Rosenborg ledet 3-0 til full tid, men Juan Felipe ga Vardar et trøstemål i overtiden og sørget for at sluttresultatet ble 3-1.

To hjemmekamper på rad

Bortsett fra den første gruppespillskampen, 0-4-tap borte mot Real Sociedad, har Rosenborg sparket godt fra seg i årets Europa League.

Det hele startet med at Ajax ble slått 4-2 sammenlagt over to kamper i playoffen til gruppespillet, etter først å ha tapt 0-1 sammenlagt mot Celtic i Champions League-kvalifiseringen.

I bortekampen mot Zenit St. Petersburg ble det et 1-3-tap, et resultat som ikke reflekterer kampen helt da Rosenborg var fullt på høyde med russerne.

De to siste kampene har begge vært på hjemmebane. Først ble det 1-1 mot Zenit etter at russerne utlignet helt på tampen av kampen, før Real Sociedad vant knepent 1-0 for to uker siden.

Aldri avansert fra gruppespillet

Dette er femte gang Rosenborg er i gruppespillet av UEFA cupen/Europa League, og heller ikke denne gang resulterer det i avansement.

Men tre ganger tidligere har Rosenborg kommet seg til 32-delsfinalene av Europa League via tredjeplass i sin gruppe i Champions League.

Første europeiske gruppespill

Vardar Skopje har vunnet fem seriemesterskap siden sesongen 2011/12, og er regjerende makedonsk seriemester de siste tre sesongene.

Men dette er første gang klubben har klart å kvalifisere seg til et europeisk gruppespill. Faktisk er det første gang i historien at en makedonsk klubb er å se i Europa League eller Champions League.

I playoffen til gruppespillet slo dem ut den tyrkiske storklubben Fenerbahce 4-1 sammenlagt, etter å ha slått ut svenske Malmö i Champions Leagues andre kvalifiseringsrunde og blitt slått ut av danske København i den tredje.

Med andre ord har den makedonske klubben vært på en real skandinavisk rundtur denne sommeren og høsten.

Norge-tap for få uker siden

Phillip ll Arena

Phillip ll Arena i Skopje, Makedonia.

Torsdagens kamparena er kjent for flere av Rosenborgs landslagsspillere, da Makedonia slo Norge 2-0 i en vennskapskamp på Phillip ll Arena for bare litt over fire uker siden.

Arenaen var også vertskap for den europeiske supercup-finalen tilbake i starten av august da regjerende Champions League-mester Real Madrid slo regjerende Europa League-mester Manchester United 2-1.

Skader og suspensjoner

Vardar Skopje må klare seg uten høyrebacken Vladica Brdarovski, men manager Čedomir Janevski har ellers en skadefri tropp å velge en startellever fra.

For Rosenborg sin del er det heller ingen skader å melde om bortsett fra langtidsskadde Magnus Stamnestrø som har vært ute helt siden mars etter en kneoperasjon.

Men bortelaget må klare seg uten sin kaptein, Mike Jensen, som ikke ble med flyet til Makedonia fordi konen har termin for deres felles barn i disse dager.

Hvordan ser man kampen med live stream?

Kampen vil bli vist på tv-kanalen MAX i tillegg til live-streamingstjenesten Eurosport Player.

Odds for kampen mellom Vardar og Rosenborg

Rosenborg er favoritter hos alle bookmakerne, og bet365 gir for eksempel 1.95 for borteseier. Tror du Vardar stikker av med seieren får du hele 4.00 i odds mens uavgjort gir 3.80.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler