Vålerenga – Manchester United: Årets treningskamp i Norge

Det er ventet fullt hus på Ullevål stadion på søndag klokken 19.00 når Vålerenga tar i mot Manchester United til engelskmennenes siste treningskamp før sesongen starter. Hele stjernegalleriet til laget fra Manchester er med, også Romelu Lukaku.

Fem år siden sist

Sist Manchester United var i Norge var sommeren 2012. Også da var Vålerenga mostander, i en kamp som endte uavgjort 0-0. Den påfølgende sesongen ble Manchester United seriemestere.

Engelskmennene har ved flere anledninger spilt treningskamper i Norge, og for Vålerenga sin del er det nærmest blitt for tradisjon å regne å innvitere storlag til kamp om sommeren. Også lag som Barcelona og Liverpool har gjestet laget fra Oslo.

Romelu Lukaku Manchester United

Tar med seg alle stjernene

Spillere som Ander Herrera og Juan Mata har vært skadet den siste tiden, men vil være klar til kamp og blir med José Mourinho og Romelu Lukaku til Oslo.

Det blir også Luke Shaw, Ashley Young og Marcos Rojo, Selv om trioen er skadet og uaktuell for spill. Det er tydelig at Mourinho ønsker å holde troppen samlet og skape en god atmosfære i laget inn mot den nye sesongen.

Vålerenga på sin side er midt i sommerferie og vil være uthvilt og klar, samtidig som kampformen enda ikke er helt ute av bena. Eliteserien starter opp igjen neste helg.

En av de siste kampene på Ullevål

Nye Vålerenga Stadion

Søndagens kamp vil være en av de siste Vålerenga spiller på Ullevål stadion. Laget fra Oslo øst bygger ny stadion på Valle Hovin, og bygningsarbeidet er i sluttføringsfasen frem mot åpning mot Sarpsborg i Eliteserien i september.

Dette vil bli første gang i klubbens historie at de har sitt eget hjem på Oslo øst, sitt opprinnelsessted. Håpet er at den nye stadionen vil gi ny optimisme og få fans til å igjen komme på Vålerenga-kamp- Klubben har slitt voldsomt de siste sesongene med å trekke folk til Ullevål.

Kampen kan sees på TV2 og streames live på TV2 Sumo.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler