Rosenborg tar imot et Start-lag med startvansker på Lerkendal søndag

Rosenborg BK – IK Start
Lerkendal stadion, Trondheim
Eliteserien, runde 6
Søndag klokken 18.00

Siden tapet for Sarpsborg 08 i seriepremieren har Rosenborg spilt to uavgjorte og vunnet to kamper i Eliteserien og seriemesterne fra de tre siste sesongene klatrer sakte men sikkert mot toppen av tabellen.

Og opp til Molde på førsteplass er det for øyeblikket fire poeng, men det kan bli fem om Brann skulle vinne sin hjemmekamp mot Stabæk lørdag.

Starttrøbbel

Om starten av sesongen ikke har vært helt optimal i Trøndelag, er det betydelig større startproblemer på Sørlandet. Fire kamper inn i Eliteserie-sesongen ligger nyopprykkede og hardt satsende Start på aller siste plass på tabellen med én seier og tre uavgjorte kamper.

Med nye eiere og hele 13 spillere inn dørene på Sør-Arena har forventningene vært store i Kristiansand før sesongstart, men Mark Dempsey er trolig avhengig av tid for å få den ny sammensatte troppen til å fungere optimalt sammen.

Lagnyheter

Start fikk torsdag hardtslående nyheter om at førstekeeper Håkon Opdal er ute i hele to måneder, det kommer frem etter nye undersøkelser av ankelskaden han pådro seg under oppvarmingen til forrige seriekamp hjemme mot Vålerenga, en kamp som for øvrig endte 1-6.

Oppdatert: fredag ettermiddag ble det klart at Start henter keeperen Jonas Daumeland som erstatter for skadede Opdal.

Ellers må Simon Larsen stå over kampen for Start grunnet det røde kortet han pådro seg i den forrige seriekampen, Espen Hammer Berger erstatter trolig han i midtforsvaret og får dermed også sin Eliteseriedebut.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen må fortsatt klare seg uten Samuel Adegbenro som er ventet tilbake i midten av neste måned, i tillegg er Magnus Stamnestrø enda ikke vurdert klar nok for spill i Eliteserien etter å ha vært ute i over ett år etter en kneoperasjon forrige vinter.

Forventede lagoppstillinger

Rosenborg: Hansen; Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling; Jensen, Konradsen, Trondsen; Helland, Bendtner, Søderlund

Start: Boujar; Wichne, Lowe, Hammer Berger, Käck; Skaanes, Twum, Hadzic; Christensen, Finnbogason, Kabran

Hvordan få live streamet kampen?

Kampen kommer til å bli vist på Eurosport Norge og Eurosport Player i Norge, men befinner du deg utenfor landets grenser kan du få sett kampen med live stream hos Unibet.

Det eneste du behøver for å live streame kampen hos Unibet er an aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Spilltips til oppgjøret

Rosenborg-lokomotivet er i gang etter 4-0 mot Molde og 1-0 mot Bodø/Glimt på de to siste ligakampene. Og til tross for at spillet ikke var det vakreste i Bodø forrige helg tror vi Rosenborg komfortabelt sikrer at alle tre poengene blir i Trondheim søndag kveld. Vi går for Rosenborg-seier med -2 i handicap til 2.63 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler