Rosenborg – Celtic: Champions League-kvalifisering

Etter et imponerende uavgjortresultat borte på Celtic Park i forrige uke er Rosenborg klar til å kjempe om avansement til Champions League play-off på Lerkendal. Les deg opp på kampen og om hvor du kan live streame den her.

Trondheimslaget i god form

Rosenborg trengte overtid i den forrige kvalifiseringsrunden mot Dundalk for å komme seg videre, men ellers har de vært i meget god form den siste tiden.

Det har vært spillefri de to siste helgene i Eliteserien, og Rosenborg har derved kun spilt to kamper de to siste ukene. Det bør være nok til å holde kampformen oppe og samtidig har laget fått godt med hvile mellom kampene, det bør være til Rosenborgs fordel.

Bendtner Rosenborg

Celtic på sin side har ikke startet sesongen enda i Skottland, men har til tross for det fått en del kamper i bena den siste tiden. Nord-irske Linfield ble slått 6-0 sammenlagt i den forrige kvalifiseringsrunden, senest 4-0 hjemme onsdag for to uker siden.

Det har også blitt to treningskamper i helgene, først et 0-4 tap borte mot Franske Lyon før engelske Sunderland ble slått hele 5-0 borte pålørdag.

Hvor spilles kampen?

Kampen skal spilles på den stadion i Norge med definitivt størst Champions League-historie, nemlig Lerkendal stadion i Trondheim.

Stadionen med en kapasitet på litt over 21.000 er forventet helt utsolgt til det som garantert blir en meget spennende fotballkamp.

Helland fortsatt usikker

Pål Andre Helland måtte forlate banen allerede i første omgang i den første kampen mot Dundalk med en vond lyske, og det var ventet at vingen måtte være ute av spill i flere uker. Men nå ser det ut til at han kanskje kan rekke det. Svar får vi trolig ikke før nærmere kampstart, onsdag.

I tillegg til Helland er Magnus Stamnestrø fortsatt langtidsskadet, men ellers ser troppen til Rosenborg mer eller midnre skadefri ut.

Celtic på sin side må fortsatt klare seg uten stjernespiss Moussa Dembélé, mens Leigh Griffiths fortsatt er usikker til kampen.

Lustig Celtic

Hvor kan du se kampen?

Det er Viasat som har rettighetene til Champions League i Norge og kampen vil bli sendt på Viasat4. Det er også mulig å streame den live via deres nettjeneste, Viaplay.

Befinner du deg derimot utenfor Norge er det mulig å se kampen via live stream-tilbudet til bet365.

Oppretter man en konto hos dem og setter inn et innskudd har du tilgang til all slags sports-eventer og fotballkamper som blir sendt via live stream.

Kampstart er 20.45 og vinneren er klar for Champions league play-off. Taperen får mulighet til å spille om play-off til Europa League.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler