Rosenborg med tøff bortekamp mot Real Sociedad

På torsdag starter Europa League-eventyret for Rosenborg på alvor når trønderene gjester det spanske formlaget Real Sociedad. Les mer og finn ut hvordan du ser kampen her.

Vant play-offen overlegent

Rosenborg sin vei mot årets gruppespill i Europa League har vært tøff der de har møtt lag som Celtic og Ajax på veien.

Celtic ble til slutt for sterke med et 0-1 tap hjemme i den tredje kvalifiseringsrunden til Champions league etter at Rosenborg klarte 0-0 borte.

I play-offen og siste hinder før gruppespillet i Europa league trakk Rosenborg verst mulig motstand i form av ajax, trodde de fleste.

Men trønderene imponerte stort og vant både bortekampen og hjemmekampen. Nyervervelsen Samuel Adegbenro sikret en sterk 0-1 seier på bortebane før Bendtner og Adegbenro ganger to sikret en 3-2 seier i Trondheim etter å ha ligget under 1-2 når halvtimen var igjen å spille.

Samuel Adegbenro

Samuel Adegbenro ble den store Rosenborg-helten i play-off seieren over Ajax.

Imponerer i serien

Real Sociedad kommer fra en imponerende La Liga-sesong i fjor der det til slutt ble en sjetteplass, noe som ga klubben direkteplass i denne sesongens Europa League-gruppespill.

Men også i år imponerer gamleklubben til Bjørn Tore Kvarme og Vadim Demidov. Etter tre spilte serierunder står laget med tre seire og tabelltopp sammen med Barcelona.

Laget scorer også mye mål, så Rosenborg må være skjerpet spesielt defensivt. 2-3 borte mot Celta Vigo, 3-0 hjemme mot Villereal og 2-4 borte mot Deportivo La Coruna har gitt 10 mål så langt i serien. Spissen Juanmi har scoret 3 mål på to kamper fra start.

Tøff gruppe for Rosenborg

Stadio Anoeta Real Sociedad

Kampen spilles på Stadio Anoeta. Stadionet har opprinnelig en kapasitet på 32.000 tilskuere, men arbeid med å senke banen og erstatte løpebanene med tribuner og øke kapasiteten til 41.000 har for øyeblikket senket kapasiteten til 25.000.

Rosenborg ble seedet på tredje av fire nivå under trekningen av gruppene til årets gruppepsill i Europa League og kunne potensielt møte lag som AC Milan og Arsenal.

Motstanden de trakk var ikke like publikumsvennlig, men absolutt på høyde sportslig i form av Real Soviedad og Zenit St. Petersburg. Det tredje laget i gruppen er Vardar Skopje som blant annet slo ut Malmö FF i årets Champions League-kvalifisering.

Skader og suspensjoner

Rosenborg må klare seg uten både Pål Andre Helland og Matthias Vilhjalmsson som er ute i henholdsvis et par uker og resten av sesongen.

Klubben har også Magnus Stamnestrø som er tilbake i lett trening med trolig ikke klar til torsdagens kamp. Andreas Helmersen er også fortsatt uaktuell.

Hjemmelaget har fire spillere som er usikre. Raul Rodriguez Navas er trolig uaktuell mens både Ruben Padro, Mikel Oyarzabal Ugarte og Carlos Martinez alle er tilbake i trening og kan rekke torsdagens kamp.

Matthias Vilhjalmsson

Matthias Vilhjalmsson er dessverre for Rosenborg skadet resten av sesongen.

Hvordan ser du kampen?

Kampen vil i Norge bli vist på tv-kanalen MAX. MAX er eid av Discovery som har kjøpt rettighetene til å sende alle Rosenborgs kamper i årets Europa League. Det vil si at du kan følge med på hele Rosenborg sitt Europa-eventyr via en av kanalene til Discovery.

Hvordan live streame kampen?

Om du ikke ønsker eller har mulighet til å se kampen på Tv så er det også mulig å live streame den. Det kan du gjøre via Discovery sin egen live-streamingstjeneste Eurosport Player, som er en betalingstjeneste.

Det finnes dessverre ingen andre muligheter for å se dette spennende oppgjøret via live stream i Norge.

Kampstart er klokken 21.05

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler