Postnord-ligaen: Disse spillerne bør være aktuelle for klubber I obos-ligaen og eliteserien

En rekke spillere fra 2.divisjon har tatt steget til OBOS-ligaen og Eliteserien de siste årene. Dette er spillerne fra PostNord-ligaen Fotballkanalen mener bør være aktuelle for bedre klubber i løpet av sommeren eller neste sesong.

Navn:
Idar Lysgård – Posisjon:
Keeper – Klubb:
Skeid – Født:
1994

Idar Lysgård – Skeid – Foto: Skeid sine hjemmesider

Skeids sisteskanse spilte i helgen sin 115 kamp for A-laget , etter at han kom til klubben som ung i 2012. 22-åringen har solid med erfaring på 2.divisjonsnivå, og har tidvis vært brilliant på tredje øverste nivå. I år har han kanskje hatt sin beste sesong mellom stengene på Nordre Åsen, og vært avgjørende i flere av Skeids kamper. Etter å ha trent med både VIF, LSK og Aafk de siste årene mener vi Lysgård bør få sjansen på høyere nivå etter denne sesongen.

Navn:
Martin Lundal – Posisjon:
Midtstopper – Klubb:
Nardo
– Født:
1995

Martin Lundal – Nardo – Foto: Digitalsport

Etter å ha levert gode prestasjoner for ungdomsavdelingen og G19-landslaget var Lundal svært nære en plass i RBKs a-lagstall i 2015. Da det ikke ble plass i det ypperste selskap dro 21-åringen tilbake til 2.divisjonsklubben Nardo for han spilte som ung. Der har den duellsterke midtstopperen vært en bauta på A-laget siden dag 1, og definitivt vært en av hovedgrunnene til at Nardos defensiv er blant de tetteste i landet. Med svært få svakheter, spiller Lundal sjelden dårlige kamper og toppnivået hans er minst en divisjon bedre enn nivået han spiller på nå.

Navn:
Andreas Ueland – Posisjon:
Midtstopper – Klubb:
Bryne
– Født:
1999

Andreas Ueland – Bryne FK – Foto. Digitalsport

Med 1.93 på strømpelesten har Brynes Andreas Ueland alle forutsetninger for å løse midtstopper-rollen etter beste evne. I løpet av sesongen har han også vist at duellstyrke og fart kan kompensere for manglende rutine på dette nivået. Til tross for at han kun er 17 år, har Ueland spilt seg til fast plass på et Bryne lag som leder PostNord-ligaen avdeling 2. Som forsvarspiller er han vanskelig å passere, og god 1 mot 1. Den gode sesongen har også resultert i at midtstopperen har fått sjansen på G18-landslaget, og fortsetter utviklingen i samme spor, er han garantert en interessant spiller for klubber som Sandnes/Ulf og Viking.

Navn:
Erikson Spinola «Nenaas» Lima – Posisjon:
Midtbanespiller – Klubb:
KFUM
– Født:
1994

«Nenaas» – KFUM – Foto: KFUM sine hjemmesider

Erikson Spinola Lima eller «Nenaas» som er navnet han går under i fotballsammenheng, kom til Våleregna fra hjemlandet Kapp Verde etter å ha vært på prøvespill hos blant annet Malmö FF i 2016-sesongen. Etter å ha spilt noen kamper for andrelaget til VIF ble det et utlån til KFUM hvor han spilte høstsesongen da laget rykket ned fra OBOS-ligaen. I år har han blitt værende på Ekeberg, og gjennom vinteren og en forrykende vårsesong har den hurtige midtbanespilleren gjort seg bemerket hos klubber på høyere nivå. Med ekstrem forflyttningsevne og ballvinneregenskaper få andre i landet kan matche, er han norsk fotballs svar på Chelseas N’Golo Kanté. Nå blir det spennende å se om vi får se egenskapene på høyere nivå enn 2.divisjon etter sommeren.

Navn:
Robin Rasch – Posisjon:
Midtbanespiller – Klubb:
KFUM
– Født:
1994

Robin Rasch – KFUM – Foto: Digitalsport

Etter å ha vært blant KFUMs beste i nedrykksåret 2016, var det sannsynlig at den tidligere Follo-spilleren fant seg en klubb på de to øverste nivåene før denne sesongen. Rasch slet derimot med skader i vinter, og var ikke ordentlig tilbake til seriestart. FFK var nære å satse på 23-åringen etter et prøvespill, men fant ikke plass i stallen. Nå er den sentrale midtbanespilleren med den presise pasningsfoten tilbake for fullt og skadefri er han blant 2.divisjons beste spillere. I tillegg kan han hentes gratis, noe som gjør at Rasch fort bør være aktuell for klubber på høyere nivå igjen snart.

Navn:
Markus Solbakken – Posisjon:
Midtbanespiller – Klubb:
Ham-Kam
– Født:
1999

Markus Solbakken – Ham-Kam – Foto: Kamma sine hjemmesider

Etter å ha blitt flyttet opp i A-stallen til Ham-Kam har Ståle Solbakkens sønn Markus brukt liten tid på å etablere seg i førsteelleveren til et Kamma-lag som dundrer mot opprykk fra avdeling 1. Flankert av mer etablerte spillere som Petter Vaagan Moen og Truls Jevne Hagen har 17-åringen virkelig tatt store steg i vårsesongen, og på tross av sin beskjedne størrelse klarer han seg også godt fysisk. Men det er ferdighetene med ball og evnen til å manøvrere seg i små rom som gjør han til en av ligaens mest elegante spillere å se på. På sine beste dager er unge Solbakken en ekte showspiller, som gir Briskeby-publikummet valuta for inngangspengene. Til neste sesong er vi sikre på at vi får se Solbakken på et annet nivå enn 2.divisjon, enten for Kamma eller for en klubb som Strømsgodset eller Kongsvinger.

Navn:
Mohammed Mahnin – Posisjon:
Midtbanespiller – Klubb:
Grorud
– Født:
1993

Mohammed «Moa» Mahnin – Grorud – Foto: Digitalsport

Innimellom får man øye på spillere som har «det lille ekstra» og Groruds sentrale midtbanespiller er nettopp en slik spiller. Med tekniske ferdigheter og en ballkontroll som hører hjemme på øverste futsal-hylle og copacabana dominerer også Mahnin midtbanen i norsk 2.divisjon på et offensivt og lekent Grorud-lag. Tidligere har han fått prøve seg på høyere nivå med Bærum i OBOS-ligaen, men reglene rundt utdanningskompensasjonen satte en stopper for videre spill på nest-øverste nivå(les budstikkas sak her). Nå er 24-åringen over grensen og kan gå vederlagsfritt utenfor kontraktsbetingelser til ny klubb. Dette kan bety at Mahnin nå endelig får en ny sjanse til å spille i de to øverste divisjonene igjen om en klubb kommer på banen, men trolig ikke hvilken som helst klubb. Tidligere i vinter takket han nei til videre prøvespill i LSK fordi spillestilen til Arne Erlandsen og co ikke passet til teknikerens ferdigheter. Det blir spennende å se om det dukker opp en klubb som kan «matche» i fremtiden.

Navn:
Hans Robin Enoksen – Posisjon:
Midtbanespiller – Klubb:
Vindbjart
– Født:
1998

Hans Robin Enoksen – VIndbjart – Foto: N247.no/Nicolai Prebensen

På et Vindbjart-lag som til tross for en rekke spennende spillertyper har underprestert kraftig og ligger i bunnen av avdelingen, har unggutten Hans Robin Enoksen vært et svært friskt pust på midtbanen i år. Den tidligere Sandnes-Ulf-spilleren har gjort sakene sine så bra at gamleklubben ønsket å se han på trening igjen denne sommerne, og ifølge rapportene har 19-åringen vært såpass god at Bengt Sæternes og co ser på mulighetene for å hente Enoksen i sommervinduet. Enoksen er en høyenergisk og hardtarbeidende spiller med gode basisferdigheter og stor fysisk kapasitet. Til tross for at han kun har spilt 8 kamper for Vindbjart i årets sesong, kan han altså bli klar for høyere nivå allerede i sommer.

Navn:
Torbjørn Kallevåg – Posisjon:
Midtbanespiller – Klubb:
Hødd
– Født:
1993

Torbjørn Kallevåd – Hødd – Foto: Digitalsport

Midtbanemotoren til Hødd hadde en forrykkende start på årets sesong. Etter at han som en av få viktige brikker fra fjorårets spillerstall valgte å bli med Hødd på nivået under OBOS-ligaen, ønsket 23-åringen å være med å spille Hødd tilbake i det gode selskap. 7 mål på 13 kamper fra midtbaneplass er svært imponerende og Kallevåg dominerte stort sett midtbanen i samtlige kamper, også i cupkampen mot Molde hvor Ole Gunnar Solskjær lot seg imponere. En lårskade har dessverre satt midtbanespilleren ut av drift siden juni, men etter operasjon og opptrening, får vi håpe vi får se mer av Bømlo-gutten på banen for Hødd i høstsesongen.

Navn:
Bubacarr Sumareh – Posisjon:
Angrepspiller – Klubb:
Egersunds IK
– Født:
1991

Bubacarr Sumareh – Egersunds IK – Foto: Digitalsport

Etter flere gode år i Vard Haugesund var det flere som ventet å se den gambiske spissen på toppnivå i Norge. På samme tidspunkt var han også aktuell for en overgang til fransk fotball, men istedenfor ble det Egersunds og videre spill i 2.divisjon kombinert med studier for 26-åringen. Der har han fortsatt å bøtte inn mål og står så langt i år med 10 mål for sin nye klubb. Etter å ha vært på prøvespill i klubber som Kristiansund og Viking bør han nå få sjansen til å vise seg frem for klubber på et høyere nivå.

Navn:
Kristoffer Hoven – Posisjon:
Angrepsspiller – Klubb:
Hønefoss (Lån fra Strømsgodset)
– Født:
1996

Kraftpluggen har sammen med lillebror Andreas vært blant Strømsgodsets mest lovende talenter de siste årene, og mange har både håpet og trodd at gjennombruddet for A-laget var nært forestående for dem begge. Storebror Kristoffer har slitt med skader i vinter og mistet deler av vårsesongen. Nå er spissen derimot tilbake for fullt. Etter å ha blitt enig med Hønefoss om en utlånsavtale tidligere i vår, har 20-åringen nesten på egenhånd reddet den tidligere eliteserieklubben fra nedrykksumpa i avdeling 2. Med sin enorme fysikk og nese for mål har det blitt 4 mål på 6 kamper etter overgangen, og opprettholder han denne formen kan vi fort se Hoven ta steget til et høyere nivå allerede neste sesong. I Strømsgodset kan man fort ha en ny spissjuvel å satse på til 2018-sesongen, om han skulle klare å holde seg skadefri. Hvis ikke, bør klubber i OBOS-ligaen se sitt snitt til å hente en billig og god spiss med stort utviklingspotensiale.

Navn:
David Tavakoli – Posisjon:
Angrepsspiller – Klubb:
Skeid
– Født:
1992

David Tavakoli – Skeid – Foto: Anders Vindegg/Skeid sine hjemmesider

Skeid-spissen har de siste sesongene levert stabilt gode prestasjoner på topp hos talentfabrikken, og sett flere av lagkameratene sine forsvinne til spill i Eliteserien. Også denne sesongen har Tavakoli vært delaktig i det meste som har skjedd foran motstanderens mål i 2.divisjon, og hadde han satt bare halvparten av sjansene han har fått i år, hadde Tavakoli trolig også vært toppscorer i PostNord-ligaen. Innenfor boksen er han livsfarlig, og det er liten tvil om at spissen har ferdigheter som hadde vært spennende å teste på nivåene over 2.divisjon. Siste sesong i Skeid-trøya for Tom Nordlies superspiss?

Navn:
Alexander Dang
– Posisjon:
Angrepsspiller – Klubb:
Nest-Sotra
– Født:
1990

Alexander Dang – Nest-Sotra – Foto: Digitalsport

Toppscoreren i norsk toppfotball (de tre øveste divisjonene) heter Alexander Dang. Med 15 mål på 14 kamper er det ingen tvil om at Nest-Sotra-spissen vet hvor målet står. Sin enorme målteft har han også vist tidligere i Hovding (31 mål på 33 kamper), Vadmyra (32 mål på 27 kamper) og Sotra (85 mål på 56 kamper). Lag på høyere nivå har naturligvis prøvd å lokke til seg Dang tidligere, men det er først denne sesongen han har ønsket å satse ordentlig på fotballen. Resultatet av dette viser at Dang virker ustoppelig uansett hvilket nivå han havner på, og det er fristende å tenke tanken på å se han i Eliteserien. Både Strømsgodset og Sogndal skal ha vist interesse i sommer, og i likhet med Endre Kupen i Florø, kan Dang nå bli ”den norske Jamie Vardy” om han skulle få sjansen til å spille på det øverste nivået i Norge.

Hvilke spillere fra PostNord-ligaen savner du på lista? Bli med å diskutere på Twitter og Facebook!

Fotballkanalen på Facebook

Fotballkanalen på Twitter

´

Fotballkanalen

268 Artikler