Oppsummering av runde 28 i Eliteserien

Rosenborg gikk på et overraskende tap mot Aalesund mens Brann enda er med i medaljekampen etter seier hjemme mot Lillestrøm. Les mer om den 28. runden av Eliteserien.

Vålerenga sikret plassen tross tap

Runden startet allerede fredag da Sandefjord tok i mot Vålerenga forann 4103 tilskuere på Komplett Arena i Sandefjord.

De to klubbene kunne før denne runden med 33 og 36 poeng i teorien fortsatt rykke ned til OBOS-ligaen, Aalesund lå på den øverstenedrykksplassen med 26 poeng.

Vålerenga startet kampen best men etter at Pau Morer ga Sandefjord ledelsen etter 27 minutter var det hjemmelaget som styrte resten av kampen.

Mål nummer to kom etter 57 minutter etter nydelig kontringsspill fra Sandefjord sin side, og denne gangen er det André Sødlund som får æren av å sette ballen i mål etter fine kombinasjoner med Morer.

Sterk borteseier mot rivalene

Runden fortsatte lørdag kveld med Kristiansund sin aller børste bortetur i Eliteserien mot naboene lenger sør i fylket, Molde.

Kristiansund og Molde møttes i den aller første serierunden denne sesongen på Kristiansaund stadion, og det var Molde som stakk av med seieren tilbake i april.

Men lørdag var det Kristiansund-supporterene som kunne juble etter at Daouda Bamba scorte kampens eneste mål etter 70 minutter. Han sørget dermed for at Kristiansund tok et stort steg mot fornyet Eliteserie-kontrakt.

Haugesund ute av medaljekampen

Resten av runden ble ferdigspilt på søndag, med fem kamper klokken seks og den siste klokken åtte. En av kampene som ble spilt kokken seks var Haugesunds kamp hjemme mot Strømsgodset.

Og det var en kamp Haugesund måtte vinne for å fortsatt ha en sjanse om medalje i årets sesong, etter det sure tapet for Brann i den forrige serierunden.

Men Strømsgodset er høstens definitivt beste formlag, og også her ble det seier til det medaljejagende laget fra Drammen. Mål av Bassel Jradi, Jakob Glesnes og Eirik Ulland Andersen sørget for at at Strømsgodset vant 1-3. Liban Abdi scoret Haugesunds mål.

Her kan du lese deg opp på hvordan du enklest streamer fotball i Norge.

Fortjent Brann-seier

Brann stakk som nevnt av med seieren mot Haugesund i den forrige serierunden, den første seieren til laget fra Bergen på fem kamper.

Og den seieren ser ut til å ha vært forløsende, da laget var klart best i søndagens hjemmekamp mot Lillestrøm.

Deyver Vega sørget for at bergenserene gikk opp i ledelsen allerede etter åtte minutter, costaricaneren scorte på en flott volley etter ett utoverskrudd innlegg fra Fredrik Haugen.

Og i andreomgang sørget innbytter Jonas Grønner for at det endte med en 2-0 seier til vertene. Målet var av det heldige slaget da innbytteren nærmest snublet ballen i mål på en corner.

Dermed er Brann, til tross for en svak høstsesong, enda med i medlajekampen med sin femteplass, tre poeng bak Molde på sølvplass og ett poeng bak Sarpsborg og Strømsgodset.

Årets femte Viking-seier

Og nettopp Sarpsborg hadde sjans til å gå opp på sølvplassen da de gjesten allerede nedrykksklare Viking på Viking stadion i Stavanger.

Og et Viking-lag uten press på seg kunne juble for sin første hjemmeseier siden 4. juni da mål av George William Green og Fredrik Torsteinbø sørget for at Viking snudde kampen til seier etter at Patrick Mortensen først ga Sarpsborg ledelsen.

Resignert Odd-lag

Odd Hadde enda en mulighet for å ta medalje, men måtte slå Stabæk på hjemmebane i tillegg til at resultater i de andre kampene måtte gå deres vei.

Men 6315 tilskuere på Skagerak Arena fikk se et Odd-lag som tydeligvis var mer lysten på ferie enn medalje, da Stabæk ledet 0-3 allerede etter 23 minutter. Det ble til slutt 0-5 og dermed blir det ikke på medalje på Odd denne sesongen heller.

Les om de største publikumslagene i skandinavia.

Sogndal på direkte nedrykk

Eirik Bakkes Sogndal er i elendig form for tiden og hadde ikke vunnet på fem kamper før Tromsø kom på besøk i går kveld.

Og Tromsø, som har vært et av høstsesongens beste formlag, vant komfortabelt 0-2 etter mål av Thomas Lehne Olsen og Mikael Ingebrigtsen.

Det sørger for at kun teori kan hjelpe Sogndal å komme seg opp på trygg plass, det er seks poeng opp til nettopp Tromsø med to kamper igjen å spille.

Seriemester tross tap

Rosenborg var sikret seriemesterskapet allerede før avspark i rundens siste seriekamp klokken åtte søndag kveld grunnet Molde sitt tap lørdag.

Men det ble alt annet enn en god feiring for trønderene sin del. Det så først lyst ut da Nicklas Bendtner sørget for Rosenborg-ledelse etter 56 minutter, men mål av Mostafa Abdellaoue og Edwin Gyasi sørget for at Aalesund stakk av med alle tre poengene.

Dermed er Aalesund nå på kvalifseringsplassen, og en stygg rekke med kamper uten seier for de oransjekledde er over, og håpet om også Eliteserie-spill neste sesong lever i beste velgående.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler