Brøndby fans

I dette blogginnlegget går vi gjennom tilskuersnittet i de tre øverste ligaene i skandinavia, Eliteserien, Alsvenskan og Superligaen. Se hvilken klubber som trekker mest publikum og har det høyeste snittet.

NordicBet Oddsbonus

Topp 10: Klubbene med høyest tilskuersnitt i de skandinaviske ligaene:

10. Vålerenga IF

Stadion: Itility stadion
Kapasitet: 17 333
Snitt: 9 499

Vålerenga Fans

Vålerenga-supportere på supportertribunen på klubbens nye stadion, Itility stadion.

Vålerenga spilte første halvdel av forrige sesong på Ullevaal stadion, før de for første gang i historien flyttet inn på sitt helt eget stadion i september 2017. Bortsett fra åpningskampen på Itility stadion, som trakk fulle hus, trakk Vålerenga stort sett rett under ti tusen tilskuere forrige sesong. Denne sesongen ble stadionet fylt opp i kampen mot Rosenborg, men som regel er det rundt 9000 mennesker på kamp når laget fra Oslo-Øst spiller hjemmekamp.

9. IFK Göteborg

Stadion: Gamla Ullevi
Kapasitet: 18 416
Snitt: 10 033

IFK Göteborg fans

Et fullsatt Nya Ullevi under en IFK Göteborg-kamp.

IFK Göteborg er den skandinaviske klubben med størst suksess på kontinentet, og har over flere tiår opparbeidet seg en stor fanbase, selvom suksessen har uteblitt de siste årene. Forrige sesong lå snittet på godt over tolv tusen til tross for at klubben kjempet midt på tabellen i Allsvenskan. Denne sesongen har vært enda verre sportslig sett, og det kan man også se på tilskuersnittet.

8. SK Brann

Stadion: Brann stadion
Kapasitet: 12 914 (Redusert grunnet ombygging)
Snitt: 10 249

Brann stadion

Et fullsatt Brann stadion 16. mai i forrige sesong.

Brann trakk på slutten av forrige tiår godt over 15 000 i snitt, men har slitt med å oppnå de samme tallene siden. Men selv sesongen 2015 når laget var i OBOS-ligaen trakk de omtrent 10 000 hver kamp. Forrige sesong var det kampene mot Sandefjord 16. mai og storkampene mot Vålerenga og Rosenborg som trakk fulle hus og bidro til å trekke snittet opp. I år er kapasiteten på Brann stadion 12 914 grunnet bygging av ny tribune på den sydlige langsiden, og mangelen av en hel langside har gått ut over tilskuertallene, til tross for at laget kjemper helt i toppen av Eliteserien.

-Se vår liste over de største derbyene i Europa.

7. Djurgården IF

Stadion: Tele2 Arena
Kapasitet: 33 000
Snitt: 11 919

Djurgården fans

Et fullsatt Tele2 Arena før en Djurdgården-kamp.

Djurgården er den første klubben fra Stockholm på listen. Snittet til Djurgården har lagt på omtrent tretten tusen de siste årene grunnet lite sportslig suksess. Men i fjor var klubben med å kjempet om medaljer i Allsvenskan og snittet økte markant, til over seksten tusen. I år er de tilbake som middelhavsfarere på Allsvenskan-tabellen, og tilskuertallene er tilbake til normalen. Djurdgården deler Tele2 Arena, som ble bygget i 2013, med Hammarby.

6. FC København

Stadion: Telia Parken
Kapasitet: 38 065
Snitt: 12 916

Parken stadion

Telia Parken under en FC København-kamp i Champions League.

FC København er den mest meriterte klubben i Danmark, men tilskuertallene i Superligaen står ikke alltid i stil til det. FCK-publikum er et publikum som foretrekker de store anledningene, og på toppkampene i Superligaen kommer det ofte over 30 000 mennesker, og når det er Europa-spill er det stor kamp om billettene til Parken som tar omtrent 38 000 tilskuere. Klubben underpresterte forrige sesong, og ting tyder på at snittet denne sesongen vil bli på en god del flere tusen tilskuere.

5. Brøndby IF

Stadion: Brøndby stadion
Kapasitet: 28 000
Snitt: 13 085

Brøndby fans

TIFO på Brøndby stadion før kamp.

Brøndby er den mest tradisjonsrike klubben i Superligaen og som regel en av dem som trekker mest mennesker. Klubben har en stor fanbase over hele Danmark, og spesielt på Jylland trekker klubben store mengder supportere når de spiller bortekamp. I fjor var klubben med i gullkampen i Superligaen, og skulle det samme gjenta seg denne sesongen vil de omtrent 30 000 setene bli fylt opp opp til flere ganger mot slutten av sesongen.

-Her har du en liste over de største fotballstadionene i verden, Europa og Norge.

4. Malmö FF

Stadion: Swedbank stadion
Kapasitet: 24 000
Snitt: 14 999

Malmö ff fans

Malmö-fans på Swedbank stadion. Klubbens lyseblå farger og det skånske flagget dominerer.

Malmö FF ble kronet til svensk seriemester flere runder før slutt i fjor, klubbens femte ligatittel siden 2010. Klubben flyttet fra Malmø stadon tilbake i 2008, og har siden det sett en økning i tilskuersnittet, fra rundt tov tusen til over sytten tusen de seneste sesongene. Denne sesongen derimot har vært bindre suksessfull og klubben klarte ikke å blande seg inn i gullkampen, noe man også merker på tribunen.

3. Rosenborg BK

Stadion: Lerkendal stadion
Kapasitet: 21 405
Snitt: 16 406

Rosenborg fans

Supporter-tribunen på Lerkendal under en Eliteserie-kamp.

Rosenborg, som vant Eliteserien for tredje sesong på rad i fjor, og kan se ut til å gjøre det også i år, er det klart største publikumslaget i Norge. Klubben har over flere år har ett snitt på over seksten tusen, men på midten av 2000-tallet var det vanlig at det var smekkfullt hver eneste ligakamp. Men en tredjeplass på denne listen for klubben fra en by med godt under 200.000 innbyggere er ingenting å være flau over.

2. AIK

Stadion: Friends Arena
Kapasitet: 50 622
Snitt: 21 052

AIK fans

Det er et imponerende skue de gangene AIK fyller opp Friends Arena i Stockholm.

AIK er det lag nummer to fra Stockhom på denne listen og har økt snittet sitt ganske markant fra omtrent 17 000 i fjor. Det er nok mye takket være ligafinalen mot byrival Hammarby tidligere i høst som trakk utrolige 49 000 tilskuere. Klubben flyttet til den nye svenske nasjonalarenaen fra Råsunda i 2013 men har aldri klart å nå snittet de hadde på sin gamle hjemmebane. Der hadde de flere ganger snitt over tjue tusen, men har etter de flyttet som regel lagt på omkring nitten tusen i snitt.

-Les om hvordan du live streamer fotball i Norge.

1. Hammarby IF

Stadion: Tele2 Arena
Kapasitet: 33 000
Snitt: 22 916

Hammarby fans

Tele2 Arena kledd i grønt og hvitt under en Hammarby-kamp.

Hammarby er det tredje laget fra Stockholm og spiller også på Tele2 Arena, og tar en soleklar førsteplass på listen. Hammarby er den klart største publikumsklubben med sitt snitt på over 22 000. Imponerende i seg selv, men ikke mindre imponerende når laget endte på niendeplass i Allsvenskan i fjor og ikke har vunnet en pokal siden 2007. Denne sesongen var de lenge med i gullkampen, men som så ofte før klarer ikke klubben å nå helt opp, uten at publikum svikter dem for det.

-Les om du rikeste klubbene i verden her.

 

Kilde: altomfotball.no

På vår bookmaker-side kan du finne anmeldelser av blant annet Nordicbet, LeoVegas, Unibet og bet365 for å finne ut hvilken bookmaker som passer deg best når du skal spille på norsk og internasjonal fotball.

rizk bookmakere logo

Vinn tur til Premier League:

LFC mot MUFC i desember!

KLIKK HER ➜Sponset innhold | Regler og vilkår gjelder | 18+ | Bonus kun for nye kunder