Oppsummering av den 18. runden i Eliteserien

Denne helgen ble Eliteserien sparket i gang igjen etter en tre uker lang sommerpause. Den første kampen fikk vi på lørdag der Rosenborg banket Kristiansund 4-1, to av målene ble scoret av Nicklas Bendtner.

De to andre målene til Rosenborg ble scoret av Pål Andre Helland og Milan Jevtovic, mens Daouda Bamba sørget for et trøstemål til Kristiansund.

Nicklas Bendtner Rosenborg

Tromsø på bånn

Runden fortsatte søndag med seks kamper og det var knyttet størst spenning til kampene til de to lagene på nedrykksplass.

Viking tok i mot Lillestrøm hjemme på Viking stadion og laget som var sist på tabellen før runden så ut til å forbli der når Lillestrøm gikk opp i en 2-0 ledelse før pause.

Men laget fra Stavanger slo tilbake og mål av Adegbenro og den hjemvendte spissen Tommy Høiland sørget for at det endte 2-2.

Tromsø var et poeng foran Viking før de tok i mot Molde på alfheim, men et seiersmål av sytten år gamle Erling Håland sørget for at Molde vant og sendte Tromsø ned på den nederste plassen på tabellen.

Les om hvordan du streamer fotball i Norge.

Aalesund fikk dommerhjelp

I Skien vant endelig Odd en Eliteserie-kamp igjen med 2-1 hjemme mot Sogndal mens Sarpsborg fortsetter å imponere, i går ble Haugesund sendt hjem med et 1-2 tap.

På Nadderud tok Sandefjord en viktig borteseier med 3-1 over Stabæk, mens Aalesund klarte 3-3 hjemme mot Brann etter å ha ligget under 0-2 og 1-3, godt hjulpet av to tvilsomme straffespark.

Runden avsluttes i kveld når Strømsgodset tar i mot gamletrener Ronny Deila og Vålerenga på Marienlyst stadion. Strømsgodset har skuffet stort i årets sesong og ligger før dagens kamp på en fjortendeplass.

Vålerenga på sin side kan gå opp på en femteplass ved seier, fire plasser opp fra sin nåværende niendeplass. Laget fra hovedstaden har også en kamp til gode mot Odd som spilles i september.

Flere spillere har scoret over hundre mål i Eliteserien, les mer om dem her.

Tabellen ser slik ut før kveldens oppgjør:

Tabell Eliteserien runde 18

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler