Rosenborg med trøblete oppkjøring før nok et møte med Celtic i Champions League

I fjor var det tredje kvalifiseringsrunde, og kampen endte 0-0. Denne sesongen er den andre kvalifiseringsrunde, og med 0-1 i den andre kampen i fjor i bakhodet, skal Rosenborg prøve å få med seg et enda bedre resultat til Lerkendal denne gangen.

Celtic – Rosenborg
Celtic Park, Glasgow
Champions League-kvalifisering
Runde to, første kamp
Onsdag klokken 20.45

Kampen på Celtic Park forrige sesong var jevnspilt, og kunne like gjerne endt med at Rosenborg stakk av med alle tre poengene. Men på hjemmebane ble det dessverre et knepent 0-1-tap etter at James Forrest satte inn 0-1 etter 69 minutter. Dermed endte Rosenborg opp med å spille playoff til Europa League mot Ajax, et dobbeltoppgjør trønderne vant.

I år har Rosenborg så langt slitt seg gjennom den første kvalifiseringsrunden mot Valur. Det endte med et 0-1-tap i den første kampen på Island, men Rosenborg avanserte etter at returkampen på Lerkendal endte 3-1 etter hele tre feil idømte straffespark.

Celtic på sin side hadde få problemer med å slå ut armenske Alashkert FC. Det endte 3-0 i begge oppgjørene og dermed 6-0 sammenlagt.

Kristoffer Ajer forventer tøffe kamper

Kristoffer Ajer har i en alder av 20 år allerede kjempen seg inn i førsteelleveren i både Celtic og på landslaget, og er allerede blitt en stopperkjempe. Men unggutten forventer en meget tøff kamp mot Rosenborg.

– Rosenborg er som vi også så i fjor, en tøff motstander med mange kvalitetsspillere, så jeg er sikker på at det blir tøft både på hjemmebane og borte. Når du spiller Champions League-kvalifisering kommer du opp mot kvalitetsmotstand, og jeg kjenner Rosenborg godt, sier nordmannen til Celtics egne hjemmesider.

– Rosenborg kommer til å gjøre det vanskelig for oss. Det blir en jevn kamp, men vi skal være godt forberedt, konkluderer Ajer med.

Lagnyheter

Rosenborg har lidd av skader på mange profilerte spillere denne sesongen, men både Matthias Vilhjalmsson og Pål Andre Helland er klar for kamp onsdag. Yann-Erik de Lanlay og Samuel Adegbenro er fortsatt utilgjengelig, sammen med Anders Ågnes Konradsen.

For Celtic sin del er Jozo Simunovic definitivt ute etter at han pådro seg et rødt kort i den forrige kvalifiseringsrunden. Moussa Dembele måtte hinke av banen forrige uke og er ute i to til tre uker, og mister dermed også dette oppgjøret.

Forventede lagoppstillinger

Celtic: Gordon; Hendry, Ajer, Lustig; Forrest, Ntcham, Brown, McGregor, Tierney; Edouardo, Griffiths

Rosenborg: Hansen, Hedenstad, Hovland, Reginiussen, Meling; Jensen, Lundemo, Trondsen; Helland, Bendtner, Levi

TV og live stream

Kampen kommer dessverre ikke til å bi sendt på TV i Norge. I fjor var det kun muligheter for å se den på Celtic TV, men i år har Eurosport fått til en avtale med Celtic, og kampen kommer dermed til å bli sendt på Eurosport Player.

  • Se over trenerne vi tror er mest aktuell for jobben som Rosenborg-trener!

Celtics majestetiske hjemmebane, Celtic Park i Glasgow.

Oddstips til kampen

Hos Unibet, dsom de fleste bookmakerne, er Celtic ganske klare favoritter i dette oppgjøret. Men som nevnt skal man ikke lenger tilbake enn til på samme tid i fjor da Rosenborg klarte å holde de skotske seriemesterne til uavgjort.

Det er ikke store forandringer på noen av lagene fra den gang, men om noen ser bedre ut på papiret, så er det faktisk Rosenborg. Dog har trønderne ikke imponert grusomt så langt i år, og det er vanskelig å spå hvordan troppen reagerer på sparkingen av Ingebrigtsen og Hoftun.

Vi tror det blir jevnere enn oddsen tilsier, med tanke på at dette er et Rosenborg-lag i sesong med Bendtner som møter et Celtic-lag utenfor sesong uten Dembele.

Vi går for en knepen ettmålsseier til Celtic:

Uavgjort med 0-1 i handicap til 3.30 i odds hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler