Rosenborg kan ta et stort steg mot «The double» med seier over Start i kveld

Start tok ledelsen mot Molde mandag, men det ble til slutt et 1-3-tap hjemme på Sør Arena, og finale i Cupen er da trolig i andre rekke for klubben som kjemper om å beholde plassen i Eliteserien.

Rosenborg BK – IK Start
Lerkendal stadion, Trondheim
Norgesmesterskapet, Semifinale
Torsdag klokken 19:05

Adeleke Akinyemi ga Start ledelsen like før pause, men Pawel Cibicki, Magnus Wolff Eikrem og Erik Hestad sørget for at Molde tok med seg alle tre poengene, og dermed fortsatt er med i kampen om sølv i Eliteserien.

Det er ikke Start, for med tre kamper igjen å spille er sørlendingene på 13. plass på tabellen, kun to poeng over Lillestrøm på kvalik og fire poeng over Stabæk på direkte nedrykk.

Da ser det lysere ut for Rosenborg, spesielt etter den ekstremt viktige seieren over brann på Brann stadion på søndag. Det sørget for at Rosenborg økte forspranget sitt til fem poeng, og med tre kamper igjen å spille skal mye gå galt for at Rosenborg ikke feirer seriegull i slutten av måneden.

Og én uke etter siste serierunde i Eliteserien er det klart for Cupfinale. Første klubb er allerede klar, da Strømsgodset ved god hjelp av Mostafa Abdellaoue i går knuste Lillestrøm i den første semifinalen.

30-åringen fikk sjansen fra start i toppscorer Marcus Pedersens skadefravær, og takket for tilliten med å score ekte hattrick i den andre omgangen. Dermed er Strømsgodset klar for sin åttende cupfinale, der de altså møter Rosenborg eller Start.

Dette er den syvende semifinalen Start er i, ingen av de seks foregående har endt med seier og retten til å spille cupfinale. Rosenborg på sin side har klart å nå tre av de fem siste cupfinalene.

Lagnyheter

Rosenborg-trener Rini Coolen kunne i helgen glede seg over å kunne velge i en så å si fulltallig tropp for første gang på flere måneder. Eneste spilleren utilgjengelig for tiden er Issam Jebali, og strekken han påførte seg i kampen mot Lillestrøm holder ham på sidelinjen også i kveld.

Start har fortsatt Kevin Kabran og Espen Borufsen ute med henholdsvis en kneskade og ankelskade, og det er forventet at Kjetil Rekdal gjør få forandringer på laget som tapte mot Molde mandag.

Gullet ska hjæm!

Et innlegg delt av Rosenborg Ballklub (@rosenborgballklub)

TV og live stream

NRK har rettighetene til den norske cupen, og kampen mellom Strømsgodset og Lillestrøm blir sendt på deres hovedkanal NRK1, og er selvsagt også tilgjengelig på NRK Nett-TV og App. Kampstart klokken 20:00.

Oddstips: Rosenborg vinner med to mål eller mer

Odds

Bookmaker

Bonus

1.89

1000 kr

Rosenborg er selvsagt klare favoritter i kveld, mot et Start-lag som etter alle solemerker har det meste av fokus på å beholde plassen i Eliteserien. Rosenborg har i tillegg vunnet fem av de fem siste kampene sine mot Start, og fem av de siste syv har blitt vunnet med to mål eller mer. Vi går for Rosenborg-seier med handicap (0-1).

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler