Bunnkamp på Åråsen – Tre meget viktige poeng i potten for begge lagene

De to klubbene befinner seg på henholdsvis tolvte og fjortendeplass på tabellen, og er alt annet enn sikret plassen selv med seier i kveld, selv om det da skal veldig mye mer til enn med et tap.

Lillestrøm – Bodø/Glimt
Åråsen stadion, Lillestrøm
Eliteserien, runde 28
Mandag klokken 19:00

Heldigvis for både Lillestrøm og Bodø/Glimt tapte alle deres nedrykkskonkurrenter i helgen, sett bort ifra tabelljumbo Sandefjord. Men med sine 22 poeng skal det mye til for at Sandefjord blir å se i Eliteserien også neste sesong.

Stabæk innehar den andre nedrykksplassen med 25 poeng, like under Lillestrøm som med sine 27 poeng innehar kvalifiseringsplassen. Og på plassene like over kvalifisering og nedrykk finner vi blant annet Bodø/Glimt. Sammen med Start og Strømsgodset har de alle 29 poeng, og er dermed enda i faresonen.

Men det er mandagskamp, og både Lillestrøm og Bodø/Glimt har dermed én kamp mindre spilt enn sine konkurrenter på nedre halvdel av Eliteserie-tabellen. Det betyr at spesielt Bodø/Glimt på lang vei er sikret plassen om de skulle stikke av med alle tre poengene i kveld.

Det vil plassere dem på ellevteplass med 32 poeng, fem poeng ned til kvalifiseringsplassen, og med ingen muligheter for å ryke direkte ned.

I sine to siste seriekamper møter Lillestrøm nedrykkskonkurrent Strømsgodset borte og formsterke Kristiansund hjemme. Mens Bodø/Glimt også har to tøffe kamper i Vålerenga hjemme før de avslutter med en tur til det som etter alle solemerker er nybakte seriemestre, Rosenborg.

Lagnyheter

Veteran og Lillestrøm-legende Frode Kippe er ikke med i kamptroppen etter å ha slitt med en skade den siste tiden, han spares til de to gjenstående, potensielt enda viktigere kampene. Erling Knudtzon er trolig tilbake fra start, og det er ingen andre skader eller karantener å melde om fra troppen til Jörgen Lennartsson.

Danske Philip Zinckerlagel må stå over grunnet karantene, men det er ingen skader eller karantener utenom det Kjetil Ktutsen trenger å bekymre seg for.

TV og live stream

Kampen kommer til å bli vist på MAX og Eurosport Player i Norge, men befinner du deg utenfor landets grenser kan du få sett kampen med live stream hos Unibet.

Det eneste du behøver for å live streame kampen hos Unibet er an aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Oddstips: Uavgjort

Odds

Bookmaker

Bonus

3.35

1000 kr

Lillestrøm har kun vunnet fire av 13 hjemmekamper denne sesongen, noe som selvsagt er en av hovedgrunnene til at de ligger der de ligger på tabellen. Hele syv av hjemmekampene har endt med poengdeling.

Bodø/Glimt har ikke vunnet en Eliteserie-kamp på de seks siste forsøkene, dog har de to siste endt med poengdeling, 0-0 borte mot Ranheim og 1-1 hjemme mot Stabæk. Seks av tretten bortekamper har også endt med uavgjort for Bodø/Glimt denne sesongen.

Vi har liten tro på at det blir en fest av en kamp i kveld, og det vil nok trolig bli viktigere å ikke tape enn å vinne for begge lag jo lenger inn i kampen vi kommer. 0-0 eller 1-1 høres plausibelt ut, og Unibets 3.35 odds på U er spillbar.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler