Tabelltips 2019 – Tolvteplass: Strømsgodset

Tabelltips Eliteserien 2019 Strømsgodset

Det ble en thriller-avslutning på sesongen 2018 for Strømsgodset sin del. Et overtidsmål av Mos Abdellaoue borte mot Stabæk sørget for 2-2 og at det var Stabæk, og ikke Strømsgodset, som måtte spille kvalifisering for å berge plassen i Eliteserien.

Men noe av det Strømsgodset viste forrige sesong, spesielt på høsten, var direkte svakt, og klubben skal være takknemlig for at de fortsatt får lov til å spille på Norges øverste nivå. Spiller for spiller har Strømsgodset en av de stallene i landet, og det blir spennende å se om man har fått det mentale på plass før den kommende sesongen.

  • Tror du Strømsgodset kan overraske positivt i år? Unibet gir 6.50 i odds på at Strømgodset klarer topp fire!

Fotballkanalens vurdering

Vurderingsskalaen går fra 1 til 10 poeng.

Målvakter – 5

Strømsgodset hentet i fjor Viljar Myhra fra Odd på free transfer, seks måneder før kontrakten gikk ut. Et smart kjøp da det ble mer og mer tydelig at Espen Bugge Pettersen var langt på overtid i karrieren. I tillegg har man Morten Sætra som i fjor tok store steg. To unge keepere med stort potensial, men en god del rutine har forsvunnet.

Forsvar – 4

Med spillere som Christopher Vilsvik, Jonathan Parr, Jakob Glesnes og Christopher Lindquist i stallen er det ganske uforståelig at Godset slapp inn så mange mål som dem gjorde forrige sesong. Den defensive strukturen var til tider grusom, som i bortekampen mot Brann for eksempel. Inn dørene har det ikke kommet mye forsterkinger, og Godset ser urovekkende utsatt ut på stopperplass.

Midtbane – 4

Men om Godset er utsatt på stopperplass har de hvert fall mer enn nok av midtbanespillere. Forrige uke kom det i tillegg to nye, danske Martin Spelmann fra Aarhus og Yacouba Sylla fra Belgia. Førstnevnte er en hardtarbeidende kriger, mens sistnevnte er av det mer kreative slaget. Med Marcus Pedersen tilbake fra skade vil trolig BP satse på å spille med både han og Mos samtidig, og det blir spennende å se hvor han skal gjøre av alle disse jevngode sentrale midtbanespillerne han har i troppen.

Angrep – 6

Med Marcus Pedersen og «Mos» på topp har Strømsgodset et av Norges absolutt beste spisspar, men trener BP ønsker primært å spille med én spiss. Det blir spennende å se om Godset kan få det til å fungere med de to på topp, om de gjør det kan det bli riktig artig i Drammen denne sesongen.

Begge to kan blande seg inn i toppscorer-kampen, og hos RIZK får du 10.50 i odds for at Mos er toppscorer ved sesongslutt, og 12.50 i odds for at det blir Marcus Pedersen!

Trener – 3

Bjørn Petter Ingebretsens andre periode i Strømsgodset kan ikke sies å være veldig vellykket. Nok en gang tok han over et temmelig skakkjørt lag, og noe av det mest prekære som måtte tas tak i var den defensive strukturen. Der kan det ikke sies at det har skjedd mye positiv utvikling, og tar man med nedrykket til FFK under hans ledelse i regnestykket kan man stille spørsmål ved om BP har det som skal til. En meget hyggelig man som er godt likt i klubben, men vi er usikker på om BP klarer å snu det før han på ny får en ny rolle i klubben.

Ressurser – 6

Det er bare seks sesonger siden Strømsgodset løftet Eliteserie-pokalen, og laget har aldri blitt dårligere enn nummer syv før den elendige sesongen i fjor. Det kombinert med flere store spillersalg betyr at det fortsatt er spillerom økonomisk i Godset. Klubben oppgraderer stadion og har generelt god oppbakking i Drammen.

Overgangsmarkedet

Strømsgodset har i vinter først og fremst hentet navn som er ukjente for de fleste nordmenn. Men ungguttene Haldor Stenevik, Viljar Myhra og Nickolas Mickelson er spennende. De to nevnte midtbanespillerne gir noe mer variasjon på midtbanen, men det er urovekkende at det enda ikke er hentet forsterkninger sentralt i forsvaret.

Oppsummering

Vi har funnet det svært vanskelig å finne ut av hvor vi skal plassere Strømsgodset på vår tabell. Det er så mange faktorer her som kan sende klubben den ene eller den andre veien på tabellen. Om man får stell på det defensive og de to spissene får til et godt samarbeid kan det raskt bli skummelt for konkurrentene. Dessverre har vi ikke helt troen på at problemene bakover på banen er et tilbakelagt kapittel, noe også treningskampene har bekreftet. Vi tror det blir nok en sesong med litt for mange baklengsmål og en kamp om å holde seg unna nedrykksstriden.

  • Rykker Strømsgodset ned? RIZK gir 9 ganger pengene tilbake for direkte nedrykk til Godset!

Vi kommer med nytt tabelltips hver dag frem til seriestart den 30. mars. Les alle tabelltipsene her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler