Tabelltips 2019 – Femtendeplass: Stabæk

Eliteserien tabelltips stabæk 2019

Stabæk har lenge slitt med økonomien, og hadde heller ikke i fjor midler til å styrke stallen betraktelig. Heldigvis er klubben ekstremt god til å utvikle egne spillere, og i tillegg har man hatt Franck Boli og Ohi Omoijuanfo der fremme, en garanti for mange mål.

Nå har en av dem forsvunnet, og det er ikke kommet inn spillere i vinter som forsterker en allerede tynn tropp. Alt tyder på at det blir en svært tung sesong for Henning Berg og hans mannskap.

Fotballkanalens vurdering

Vurderingsskalaen går fra 1 til 10 poeng.

Målvakter – 5

Har fått inn svenske Marcus Sandberg fra Vålerenga, en svært rutinert og dyktig målmann som kommer til å få nok å gjøre i sesongen som er like rundt hjørnet. Har i tillegg Simen Lillevik Kjellevold og unge Jonas Vatne Brauti, sistnevnte er svært spennende.

Forsvar – 3

Her er det tynt. Urovekkende tynt. Og det er vanskelig å forstå at klubben ikke har gjort mer for å styrke denne lagdelen før 2019-sesongen. Det var tydelig allerede i fjor at her mangler det spesielt fart, og forsvaret er Stabæks store akilleshæl også denne sesongen. Mistet Daniel Granli til svenske AIK, har fått inn den estlandske landslagsspilleren Madis Vihmann på lån som erstatter.

Midtbane – 5

På Stabæks midtbane finner vi flere av Norges aller største midtbanetalenter, men det er mye ansvar som hviler på ungguttene her denne sesongen. Har mistet John Huo Sæter til kinesisk fotball, så her er det 19 år gamle Tobias Børkeeiet som ledet an, sammen med Luc Kassi. 19 år gamle Hugo Vetlesen og 20 år gamle Emil Bohinen.

Angrep – 4

Det har vært snakk om det i over et år nå, at Ohi Omoijuanfo forsvinner fra Stabæk. Og forrige uke skjedde det. Det var til Kina for de enorme summene det tidligere har vært snakk om, men til Eliteserie-rival Molde for omtrent 8-9 millioner kroner. Sårt tiltrengte penger i Bærum, men et betydelig tap sportslig sett. Nå hviler enda mer ansvar på fjorårets toppscorer Franck Boli, kanskje litt for mye.

Unibet gir 9.00 i odds for at Boli blir toppscorer for andre år på rad! Oddsfavoritt? Moldes Ohi med 7.00 i odds.

Trener – 5

Henning Berg er en av de mest meriterte norske spillerne gjennom tidene, og har en etter hvert ganske så innholdsrik trenerkarriere bak seg også Har vært innom klubber som Lyn, Lillestrøm, Blackburn, Legia Warszawa og Videoton før han tok over Stabæk i fjor. Det ble en tung sesong som ventet, men Berg skal ha både erfaringen og autoriteten til å klare å holde Stabæk oppe nok ett år, spørsmålet er om ikke materialet han har å velge i rett og slett er umulig å holde oppe.

Ressurser – 3

Det er ikke mange nuller i tallet når sportssjef Inge André Olsen skal sjekke hvor mye penger han har å kjøpe spillere for. Og sånn har det vært lenge på Nadderud. Et Nadderud som har sett sine bedre år, og er fortsatt et stadion på toppnivå i Norge på nåde.

Klubben har sammen med kommunen planer om å bygge nytt samme sted, men byggestart drøyer, og etter nye ønsker om å snu stadion virker det nå som at man må vente til 2025 før det står ferdig. Klubben lider stort av forholdene på nåværende stadion, både sportslig og ikke minst økonomisk.

Forventet startoppstilling

Sandberg; Hanche-Olsen, Demidov, Strømnes, Moe; Vetlesen, Børkeeiet, Bohinen, Brynhildsen; Kassi; Boli

Overgangsvinduet

Som nevnt tidligere er vi svært overrasket over at det ikke er hentet flere forsterkinger i forsvaret. Og med tanke på alderen til de man finner i midtbaneleddet og tapet av Ohi bør det komme forsterkinger i de to andre leddene også. Med få dager igjen av overgangsvinduet er vi usikker på om det faktisk skjer, og det er mye ansvar på Stabæks unggutter denne sesongen. Har fått inn en del penger fra Ohis overgang, hele det beløpet er neppe tilgjengelig til nye spillere.

Oppsummering

Man sikret seg playoff-plassen i fjor med nød og neppe, før man overbeviste mot Aalesund over to kamper der og dermed sikret nok en sesong i Eliteserien. Slik tror vi dessverre ikke det går i år for Stabæk. Mannskapet man har nå ser ut som et godt OBOS-lag, og en sesong der man kan dominere på nest øverste nivå hadde gjerne ikke vært så dumt for Henning Bergs menn. Vi tror Stabæk sørger for nettopp det ved å havne på femtendeplass den kommende sesongen.

  • Kan Stabæk overraske og havne på øverste del av tabellen? Unibet gir 1.85 i odds for at det skjer!

Vi kommer med nytt tabelltips hver dag frem til seriestart den 30. mars. Les alle tabelltipsene her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler