Tabelltips 2019 – Sekstendeplass: Mjøndalen

tabelltips eliteserien 2019 mjøndalen

Mjøndalen hadde en meget god sesong i OBOS-ligaen i fjor, en OBOS-liga som så sterkere ut enn noen gang med lag som Viking, Aalesund og Sogndal som alle tre hadde ambisjoner om å rykke opp. Det var lenge en jevn kamp mellom de fire lagene, men Mjøndalen kapret plassen bak Viking på tampen av sesongen.

Dermed er Mjøndalen tilbake i Eliteserien, fire år etter det sjokkartede opprykket etter seieren mot Brann i playoffen tilbake i 2014. Den gang kjørte Mjøndalen-trener Vegard Hansen på med samme lag som sikret opprykket året før, noe som skulle vise seg å være en fatal avgjørelse.

Denne gang kommer man helt klart bedre forberedt, og flere meget spennende spillere har kommet inn portene på Isachsen Stadion i løpet av vinteren.

  • Mjøndalen på øvre halvdel? Unibet git 4.00 i odds for at Mjøndalen overrasker og havnet på topp åtte!

Fotballkanalens vurdering

Vurderingskalaen går fra 1 til 10 poeng.

Målvakter – 4

Har akkurat fått løst en aldri så liten keeper-krise. Mjøndalens klare førstevalg mellom stengene Sosha Makani er ute med skade hele vårsesongen, mens Georges Bokwé er skadet ut året. Dermed sto Mjøndalen uten friske keepere i A-stallen, og Sportssjef Karlsen har nok jobbet hardt de siste dagene. Løsningen ble at Rosenborg-keeper Julian Faye Lund har kommet på lån frem til sommeren, en god løsning, men selvsagt ikke en optimal situasjon for Mjøndalen.

Forsvar – 4

Alt i alt et habilt forsvar. Jansen og Johansen er et sterkt stopperpar, men ingen av dem har prøvd seg på dette nivået før. Har fått inn Akeem Latifu, som er et spennende tilskudd på back, og som også gir forsvaret en god del mer erfaring og rutine. Dog er det ikke mye tempo å finne i forsvarsleddet.

Midtbane – 4

Her finner vi Mjøndalens og kanskje Eliteseriens mest rappkjeftede spiller. Gauseth var meget god i under opprykket i fjor, men det spørs om han har nok kvalitet med seg på midtbanen til at man her hevder seg på et høyere nivå. Ser ekstremt tynt ut bak han og Brochmann. Nye Thorhallsson er spennende, men burde komme inn flere nye ansikter her.

Angrep – 5

Mjøndalens mest spennende lagdel. Har også blitt forsterket ganske greit i vinter. Har hentet Fredrik Brustad fra Molde og Sondre Liseth fra Nest-Sotra. Førstnevnte tilføyer mye erfaring mens sistnevnte bet godt fra seg i OBOS-ligaen i fjor. Har også evigunge Olivier Occean, men man kan ikke forvente at han skal levere i Eliteserien som han har gjort i tidligere sesonger for Odd.

Trener – 5

Har tatt Mjøndalen opp i Eliteserien for andre gang, men det har ikke bare vært en dans på roser de siste årene. Det brutale nedrykket i 2015 gikk hardt inn på hele klubben, men spesielt trener Vegard Hansen. Tok på seg det fulle ansvaret og tok en solid runde med seg selv. Har snudd skuten og fremstår som en bedre leder i dag. Nyter stor tillitt i klubben og er Mister Mjøndalen selv.

Ressurser – 3

Sammen med Ranheim de klart minste klubbene i Eliteserien. Men drives godt, og har blant annet klart å hente inn en god slant med penger gjennom utbygging av leiligheter på stadion. Har dog ikke midler til å hente fra de øverste hyllene i Norge, så om spillermateriellet de har nå skulle vise seg å ikke holde mål er det svært begrenset hva de kan gjøre i sommer.

Trolig foretrukket lagoppstilling

Faye Lund; Latifu, Johansen, Jansen, Dragsnes; Thórhallsson, Gauseth, Brochmann; Brustad, Liseth, Fredriksen

Overgangsvinduet

I motsetning til forrige gang de rykket opp har Mjøndalen i vinter faktisk forsterket laget betraktelig. Brustad har vist før at han kan levere i Eliteserien, og Liseth er en svært spennende og råsterk spiss. Mangler nok en del bredde på midtbanen, dog viktig å få inn Faye Lund nå i vårsesongen.

Oppsummering

Klart bedre forberedt enn sist gang de var oppe i Eliteserien. Et spennende lag med flere spillere som virkelig kan vise seg frem i år, som Sondre Liseth. Men Vi plasserer dem nederst, mye grunnet keepersituasjonen, en noe tynt besatt midtbane, lite rutine og lite ressurser. Det kan selvsagt godt være at de «tar en Ranheim» i år, og ingenting hadde vært gøyere enn det. Men per dags dato oser vi på Mjøndalen som det svakeste laget i årets utgave at Eliteserien.

  • Enig? RIZK gir 1.55 i odds for Mjøndalen-nedrykk.

Vi kommer med nytt tabelltips hver dag frem til seriestart den 30. mars. Les alle tabelltipsene her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler