Tabelltips 2019 – Niendeplass: Odds BK

Niendeplass Odd Tabelltips Eliteserien 2019

Odd ser solide ut både på keeperplassen og i forsvarsleddet, men fremover på banen hviler mye, kanskje litt for mye, av ansvaret på Elba Rashani og Torgeir Børven. Og det er som kjent en god stund siden sistnevnte leverte mål på bestilling.

Førstnevnte leverte dog seks mål og seks målgivende på 27 kamper, og kommer til å bli svært viktig for Odds offensive spill også denne sesongen. Andreas Helmersen har kommet på lån fra Rosenborg, men det er ikke han som skal skyte Odd inn i medaljekampen i år.

Fotballkanalens vurdering

Vurderingsskalaen går fra 1 til 10 poeng.

Målvakter – 6

Viljar Myhra, som skulle erstatte Sondre Rossbach som førstekeeper i Odd, forsvant til Strømsgodset på free transfer denne vinteren. Dermed er Rossbach, som egentlig var tenkt solgt, fortsatt i klubben, og han har fått Egil Selvik som konkurrent. Det er ikke en dum deal for Odd. Selvik sto meget sterkt for Nest-Sotra i OBOS forrige sesong, på utlån fra Sandnes Ulf. Og det er ikke krise om Rossbach eventuelt blir solgt i sommer og Selvik tar over som førstekeeper i Skiensklubben.

Forsvar – 6

Den sterkeste lagdelen til Odd. Her oser det erfaring fra spillere som Steffen Hagen og Espen Ruud. Men erfaringen betyr jo også at de begynner å dra på årene, og det kan jo tenkes at begge to har opplevd sine beste sesonger. Fredrik Semb og Birk Risa er de to andre som utgjør den foretrukne fireren, som alt i alt er meget solid.

Midtbane – 5

Også her finner vi masse rutine, i Jone Samuelsen og Fredrik Nordkvelle. Unge Joshua Kitolano er meget spennende, og vil sammen med Markus Kaasa få masse spilletid. Men de er unge og uerfarne, så det finnes grenser for hvor mye man kan kreve av dem. Fredrik Oldrup Jensen er tilbake fra det man kan kalle et relativt mislykket opphold i Belgia, en Fagermo-favoritt som kommer til å bekle den dype rollen sentralt.

Angrep – 3

Helt avhengig av at Rashani fortsetter der han slapp i fjor. Torgeir Børven har ikke prestert siden han spilte i Vålerenga, og det begynner å bli noen sesonger siden. Har vist før at han kan score masse mål i Eliteserien, men det er lenge siden, og ikke noe vi kan bruke som grunnlag for å evaluere Odds offensive styrker. Kanskje han plutselig slår til igjen, eller kanskje det er Helmersen som begynner å bøtte inn mål for oddrane, men enn så lenge er det ingenting som tyder på det.

Trener – 6

En av Eliteseriens mest erfarne trenere. Fagermo har fått Odd til å prestere på et jevnt og høyt nivå i mange, mange sesonger, uten å bruke særlig med penger og har i tillegg utviklet mange spillere til Eliteserie-nivå internt. Kanskje den som kan 4-3-3 best i Norge.

Ressurser – 5

Langt fra en av de rikeste klubbene i Norge, men blir drevet stabilt og godt. Har gode fasiliteter og de seneste årene har Skagerak Arena blitt bygget ut til et topp moderne anlegg i Eliteserie-sammenheng.

Overgangsmarkedet

Det har ikke skjedd alt for mye interessant på overgangsfronten i Skien i vinter. Oldrup Jensen tilbake er garantert noe som styrker Odd, men det ser definitivt ut som de kunne trengt flere offensive spillere inn, både på høyre kant og helt øverst. Det er enda over en uke til overgangsmarkedet stenger, og ting kan enda skje.

Forventet lagoppstilling

Rossbach; Ruud, Semb, Hagen, Risa; Samuelsen, Jensen, Kitolano; Nije, Børven, Rashani.

Oppsummering

Alt i alt har Odd en tropp som fint kan havne på øvre halvdel, og også være i nærheten av å kjempe om medaljer og Europacup-plasser. Men vi setter store spørsmålstegn ved angrepet, og har ikke troen på at Børven og Helmersen har det som skal til for å score de målene som trengs for å være der oppe på øvre halvdel. Midtbanen er meget interessant, og spesielt Kitolanos utvikling skal bli spennende å følge. Vi tror det blir nok en midt-på-treet-sesong i Skien, og plasserer dem på samme plass som de havnet på i fjor.

  • Uenige med oss? Unibet gir 15.00 i odds for at Odd blir blant topp 4, og 1.65 i odds for at de havner på øvre halvdel!

Vi kommer med nytt tabelltips hver dag frem til seriestart den 30. mars. Les alle tabelltipsene her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler