Tabelltips 2019 – Syvendeplass: Kristiansund

Kristiansund tabelltips 2019

Kristiansund fikk en solid slant med penger når de i fjor sommer solgte sin toppscorer Daouda Bamba til Eliteserie-konkurrenten Brann. Bamba hadde syv mål i Eliteserien før salget, og var dermed en stor bidragsyter til at Christian Michelsens mannskap holdt seg unna nedrykkskampen. I tillegg gikk Benjamin Stokke til danske Randers.

Som erstatter hentet Kristiansund Flamur Kastrati fra Sandefjord, et kjøp som skulle vise seg å bli svært vellykket. Kastrati scoret fire mål på åtte seriekamper i fjor høst, og var dermed en viktig brikke når Kristiansund tok en sterk femteplass på Eliteserie-tabellen.

Og en Kastrati i form er avgjørende for at KBK også denne sesongen tar en plass på øverste halvdel, i tillegg til en hjemvendt sønn mellom stengene. 2017-sesongen, den første etter opprykket fra OBOS, endte med syvendeplass for Christian Michelsen og co.

Unibet gir 1.70 i odds om du tror KBK havner på øvre halvdel for tredje sesong på rad!

Fotballkanalens vurdering

Vurderingsskalaen går fra 1 til 10 poeng.

Målvakter – 7

Vurderingen av målvaktsituasjonen til Kristiansund var for bare få dager siden en god del lavere enn den syveren vi har endt på nå. Det skyldes nemlig Sean McDermotts overraskende retur til klubben han forlot for bare få måneder siden. Han var meget god i fjorårssesongen, men hvor mye fiaskoen i Steaua Bucuresti preger han mentalt er selvsagt et usikkerhetsmoment.

Forsvar – 4

Forsvarssjef Dan Peter Ulvestad og et meget godt samarbeid generelt i forsvarsleddet til KBK er de to avgjørende faktorene for at det kun ble 41 baklengsmål forrige sesong, og at det som på papiret ser ut som et for svakt og langsomt forsvar for Eliteserien har klart seg overraskende bra i to sesonger på Norges øverste nivå nå.

Midtbane – 5

Man får ikke ståpels når man leser opp navnene på KBKs midtbane, men det er en hardtarbeidende gjeng som har bevist at de ikke faller gjennom på Eliteserie-nivå. Mantraet er igjen et godt innarbeidet samarbeid, og spillere som komplementerer hverandre godt.

Angrep – 4

Angrepsrekken til Kristiansund er på papiret klart svakere enn den var halvveis inn i forrige sesong. Men Kastrati har vist seg å være et smart kjøp, i tillegg har man hentet Kristoffer Hoven fra Hønefoss, som har vist seg å være svært glad i score mål, dog på et lavere nivå. Bendik Bye var også frisk fra sin kant-posisjon i fjor.

Vi tror Kastrati blir KBKs toppscorer denne sesongen. Tror du han kan stikke av med toppscorer-tittelen i Eliteserien?

Spill på Flamur Kastrati som Eliteserie-toppscorer 2019: 26.00 i odds hos RIZK!

Trener – 7

Christian Michelsen, klubbens kanskje sterkeste kort. Fremstår som en meget jovial og hyggelig, og det er ingen tvil om at han besitter enorme fotballkunnskaper og ferdigheter som trener. Har sakte men sikkert bygget Kristiansund opp til et lag på øverste nivå i Norge, og det med svært begrensede ressurser.

Ressurser – 4

Som nevnt i forrige avsnitt, så har klubben sakte men sikkert bygget seg opp til en stabil Eliteserie-klubb med svært små ressurser. Har fått i stand et flott stadion som samler hele lokalmiljøet, har også den siste tiden klart å selge spillere for det som må sies å være store summer i KBK-sammenheng. Men det er selvsagt fortsatt langt opp til de andre klubbene som KBK skal kjempe om plasser med på Eliteserie-tabellen, som Haugesund, Tromsø, Odd og Sarpsborg 08.

Overgangsmarkedet

Kristoffer Hoven er det klart mest spennende navnet som har kommet inn dørene i vinter. 22-åringen har bøttet inn mål for et svakt Hønefoss-lag, og har potensiale til å gjøre det også på et høyere nivå. Haris Cirak fra Nest-Sotra er også en spennende overgang, men ellers er det ikke så mye å rope hurra for. Mjøndalen har i lang tid prøvd å kjøpe Aasmundsen, vi mener KBK blir svekket om han blir solgt.

Forventet lagoppstilling

McDermott; Coly, Ulvestad, Psyché, Aasbakk; Aasmundsen, Hopmark, Diop; Bye, Kastrati, Gjertsen.

Oppsummering

Alt i alt ser ikke Kristiansund særlig svekket ut fra forrige sesong, som endte med en fantastisk femteplass. Mange vil si at man ikke kan overprestere slik to sesonger på rad, og i år får man nok tøffere konkurranse fra lag som Vålerenga, Sarpsborg 08 og Odd, lag som underpresterte i fjor.

Men det skal ikke mye stang ut til før Kristiansund befinner seg i nedrykksstriden, Eliteserien er tett og det er snakk om små marginer mellom suksess og krise for brorparten av klubbene.

Blåmandag for Kristiansund? Spill på at Kristiansund rykker direkte ned hos RIZK: 7.00 i odds!

Vi kommer med nytt tabelltips hver dag frem til seriestart den 30. mars. Les alle tabelltipsene her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler