Tabelltips 2019 – Åttendeplass: Haugesund

Eliteserien tabelltips 2019 Haugesund

Eirik Horneland har tatt turen til Trondheim for å bli hovedtrener i Rosenborg, og med seg har han tatt David Akintola. Akintola var forrige sesong på lån i Haugesund fra danske Midtjylland, og var en av Eliteseriens aller beste offensive fotballspillere.

Har i vinter vært svært aktiv på overgangsmarkedet, og det er mange nye ansikter i Haugesund denne sesongen. Det kan slå begge veier. Men en ting er sikkert, Jostein Grindhaug er tilbake som hovedtrener, det er en stor berikelse for Eliteserien.

Fotballkanalens vurdering

Vurderingsskalaen går fra 1 til 10 poeng.

Målvakter – 5

Har mistet Per Kristian Bråtveit til svensk fotball, og har hentet inn Maciej Gostomski fra Cracovia Krakow i Polen. Har også Helge Sandvik som har gjort jobben greit når han har måtte vikariert for Bråtveit. Førstnevnte har 75 landskamper i polsk Ekstraklasa og er hele 196 cm høy. Spennende tilskudd, men nokså uskreven.

Forsvar – 5

Har mistet Kristoffer Haraldseid i vinter til Molde, et stort tap. Inn har Mikkel Desler kommet fra OB, en dansk 24-åring som var sett på som et stort back-talent i Danmark men som ikke har fått det helt til de siste sesongene. Spilt veldig lite for OB så langt denne sesongen. Karamoko dessverre ute resten av sesongen med en stygg kneskade, så Benjamin Hansen er hentet inn fra Nordsjælland og Östersunds Douglas Bergqvist er kommet på lån frem til sommeren. Alexander Stølås er safe på venstrebacken.

Midtbane – 6

Har som nevnt mistet sin aller beste spiller fra forrige sesong, men også resten av Haugesunds midtbane imponerte i fjor. Våge Nilsen og Sondre Tronstad dominerte sentralt, mens Grindheim er fortsatt mer enn god nok for Eliteserien. Har fått inn Niklas Sandberg, og ikke minst bysbarnet Martin Samuelsen på lån fra West Ham, det blir spennende å se han i Eliteserien.

Angrep – 5

Ibrahima Wadji scoret syv mål på 16 ligakamper på lån forrige sesong, og kom i vinter permanent til klubben. Men bak han er det tynt. Bør ha forsterkninger om de skal ha noe håp om en plass høyere på øvre halvdel.

Trener – 5

Jostein Grindheim. En gullgruve for Eliteserien og de som sitter på TV-rettighetene. Er en total motsetning av Horneland. Der Grindhaug er mer av en motivator er Horneland en mer taktisk anlagt trener. Det blir spennende å se hvordan overgangen blir. Gjorde det godt i sin forrige periode som hovedtrener for klubben.

Ressurser – 5

Gjorde det bedre enn forventet forrige sesong, og det har selvsagt sørget for ekstra klingende mynt i kassen. Hornelands overgang til Rosenborg har også sikret Haugesund noen millioner. Har etter hvert fått et flott stadion, og alt i alt har Haugesund en sunn økonomi.

Foretrukket startellever

Gostomski; Desler, Pallesen Knudsen, Hansen, Stølås; Sandberg, Våge Nilsen, Grindheim, Tronstad, Samuelsen; Wadji

Overgangsvinduet

Har handlet mye i vinter, i tillegg til å hente to spillere på lån. Men styrket har man ikke kommet ut av det, Akintola og Haraldseid var to viktige bidragsytere i fjor og kommer til å bli savnet. Niklas Sandberg og Martin Samuelsen er to spennende nye kanter, og Haugesund er avhengig av at de leverer.

Oppsummering

Det blir spennende å se hvordan Haugesund takler overgangen fra Horneland til Grindhaug. Laget ser svekket ut, og det har gjerne blitt litt for mange utskiftninger i forhold til forrige sesong. Klubben skal også ut i Europa League-kvalifisering, som kommer til å koste både energi og oppmerksomhet fra spillergruppen. Vi tror det kan bli tøft, spesielt med det begrensede utvalget man har offensivt i banen. Det blir en skuffelse i forhold til i fjor, men alt i alt er Haugesund god nok til å unngå nedrykkskampen.

Vi kommer med nytt tabelltips hver dag frem til seriestart den 30. mars. Les alle tabelltipsene her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler