Eliteserien i gang igjen etter sommerpausen

Etter en tre uker lang pause er det igjen klart for Eliteserie-fotball. De fleste lagene har fått hvilt ut etter et tett vårprogram og er klar for å kjempe om medaljer eller om å unngå nedrykk.

Tjuvstarter i Trondheim

Allerede lørdag er det avspark mellom Rosenborg og Kristiansund på Lerkendal stadion, og trønderene er nok sultne på en opptur igjen etter den skuffende kampen mot Celtic i Champions League i midtuken.

Med en fem poengs ledelse og mange tøffe kamper for utfordrerene bak er dette en god mulighet for Rosenborg til å befeste sin posisjon på toppen av tabellen.

Kristiansund på sin side lever farlig med 18 poeng og en foreløpig fjortende og kvalifiseringsplass, fire poeng over Tromsø på nedrykk.

Bendtner Rosenborg

Tøffe kamper for lagene på nedrykk

Runden fortsetter på søndag med seks kamper, der det er tøffe kamper for lagene som jakter medalje, og enda tøffe hjemmekamper for de to lagene på nedrykk.

Viking tar i mot et Lillestrøm-lag som kun har tapt én av sine siste fem kamper, og med flere nysigneringer i troppen er Viking nødt til å ta flere poeng de neste ukene for å ha et håp om å overleve.

Og i Tromsø er det formlaget Molde som kommer på besøk, der hjemmelaget med fem poeng opp til trygg plass også er nødt til å få med seg poeng. Tromsø har nå tapt fire av de siste fem kampene.

Ellers skal Stabæk ta i mot Sandefjord, Sarpsborg og haugesund møtes til toppkamp på Sarpsborg stadion og Odd skal ta i mot Sogndal på Skagerak Arena.

Haugesund Odd

Den siste kampen på søndag er mellom to lag desperate etter en god opplevelse igjen, Aalesund og Brann.

Aalesund har tapt tre kamper på rad mens Brann ikke har vunnet en kamp i Eliteserien på fem kamper samtidig som de ble slått ut av Europa League av det slovenske laget Ruzomberok.

Deila tilbake på Marienlyst

Runden avsluttes mandag da Ronny Deila og Vålerenga drar 3 mil sør-østover for å møte Strømsgodset på Marienlyst stadion.

Det blir første gang Ronny Deila leder ett annet lag på Marienlyst siden han forlot Strømsgodset til fordel for Celtic i 2014. Hans Vålerenga har virkelig fått igang maskineriet og står nå med 5 kamper uten tap. Strømsgodset på sin side har skuffet stort i årets sesong.

Tor Ole Skulleruds mannskap var ventet å kjempe om medaljer men enn så lenge er laget plassert på en trettende plass, kun ett poeng over kvalifiseringsplassen.

Tor Ole Skullerud

Slik spilles runde 18 i Eliteserien:

Lørdag 05.08.2017:

Rosenborg – Kristiansund
Lerkendal stadion, kl 18.00

Søndag 06.08.2017:

Stabæk – Sandefjord
Nadderud stadion, kl 18.00

Sarpsborg 08 – Haugesund
Sarpsborg stadion, kl 18.00

Viking – Lillestrøm
Viking stadion, kl 18.00

Tromsø – Molde
Alfheim stadion, kl 18.00

Odd – Sogndal
Skagerak Arena, kl 18.00

Aalesund – Brann
Color Line stadion, kl 20.00

Mandag 07.08.2017

Strømsgodset – Vålerenga
Marienlyst stadion, kl 19.00

Slik ser tabellen ut før runden starter:

Tabell runde 17

Hvor kan du se kampene?

Det er Discovery Network som eier rettighetene til Eliteserien i Norge, så kampene kan sees på TVNorge, Max og Eurosport Norge.

Om du ønsker å streame dem live på nett må man ha et abonnement på Eurosport Player.

Bet365 har kjøpt rettigheter til å live streame Eliteserien i utlandet, så om du befinder deg utenlands og ønsker å se ditt favorittlag spille er det store muligheter for at du kan få sett kampen via bet365 sin live stream-tjeneste.

Det eneste du behøver å gjøre er å opprette en konto hos bet365, sette inn et minstebeløp, og så har du tilgang til flere tusen fotballkamper og sportsbegivenheter i året, men husk ip-restriksjoner kan forekomme.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler