Tøff østerriksk motstand for Rosenborg i Europa League i kveld

LASK Linz Rosenborg spilltips

Rosenborg og LASK er plassert i en tøff, men ikke umulig gruppe, sammen med portugisiske Sporting CP og nederlandske PSV Eindhoven.

LASK Linz – Rosenborg
Linzer stadion, Linz
Europa League, gruppe D
Torsdag klokken 18:55

LASK havnet på andreplass i den østerrikske Bundesligaen i fjor bak suverene Red Bull Salzburg, mens Sporting CP havnet 13 poeng bak Benfica, som vant den portugisiske ligaen forrige sesong.

PSV Eindhoven ble nummer to bak Ajax i Eredivisie, men overbeviste ikke voldsomt når de karret seg videre med 1-0 sammenlagt over Haugesund i den tredje kvalifiseringsrunden forrige måned.

Litt bakgrunn om LASK Linz

Klubben kommer fra byen Linz, som har litt over 200.000 innbyggere og ligger i Nord-Østerrike, omtrent 150 kilometer fra hovedtaden Wien. Klubben spiller egentlig på Waldstadion sør i byen, men benytter Linzer Stadion lenger nord når det spilles Europacup.

Klubben har vunnet ligaen i Østerrike én enkelt gang, i 1964/65-sesongen. Klubbens har heller ikke en rik Europacup-historie, men vant mot Inter i UEFA-cupen i 1985. Dette er første gang klubben deltar i et Europeisk gruppespill, sett bort fra to deltakelser i Intertoto-cupen på midten av 90-tallet.

LASK er heller ikke viden kjent her hjemme i Norge, men noen kan nok huske at Vidar Riseth, Geir Frigård og Rune Tangen spilte med den sort og hvite stripede drakten rundt tusenårsskiftet.

Klubben havnet som nevnt på andreplass i den østerrikske Bundesligaen forrige sesong, og startet årets Europacup-sesong ved å slå sveitsiske Basel sammenlagt i den tredje kvalifiseringsrunden av Champions League.

I den fjerde og avgjørende kvalikrunden ble det et 1-3-tap sammenlagt for Club Brugge, noe som sørget for at LASK, i likhet med Rosenborg, måtte ta til takke med Europa League-gruppespill.

Forventede lagoppstillinger

Rosenborg-trener Horneland kan glede seg over en skadefri tropp, så blir det spennende å se om han fortsetter med Søderlund på kant, for på topp har han nå et skikkelig luksusproblem etter Bjørn Maars Johnsens to scoringer mot Lillestrøm i helgen.

LASK Linz: Schlager; Filipovic, Trauner, Wiesinger; Ranftl, Holland, Michorl, Renner; Goiginger, Tetteh; Klauss

Rosenborg: Hansen; Eggen Hedenstad, Hovland, Reginiussen, Meling; Jensen, Konradsen, Lundemo; Søderlund, Maars Johnsen, Adegbenro

Spilltips: Begge lag scorer

Selv om navnet ikke vekker voldsomt til begeistring i Norge er det et meget habilt fotballag Rosenborg møter i kveld. Å vinne såpass overbevisende sammenlagt som de gjorde mot Basel i Champions League-kvalifiseringen, og være det klart beste laget bak suverene Red Bull Salzburg i Østerrike, sier sitt. Knuste også Lillestrøm sammenlagt i Europa League-kvalifiseringen forrige sommer. Rosenborg har ikke vunnet sine siste fire kamper mot østerriksk motstand.

Men Rosenborg er gode for tiden, og har hentet nok en spiller som vet hvor målet står, i Bjørn Maars Johnsen. Vi er usikker på om Rosenborg får med seg poeng hjem fra Østerrike, men vi er trygg på at de kan finne nettmaskene minst en gang i det minste.

Det kommer trolig LASK til å gjøre også, og oddsen for det er fine 1.89 hos Unibet!

Spill på kampen LASK – RBK ⚽ hos Unibet!

Begge lag scorer: 1.89!

Spill her!

TV og live stream

TV 2 har rettighetene til å sende Europa League i Norge denne sesongen, og du ser denne kampen på TV 2 Zebra og på strømmetjenesten TV 2 Sumo.

Kampstart er klokken 18:55.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler