DISSE TRE SPILLERNE STÅR ØVERST PÅ ØNSKELISTEN TIL RONNY DEILA OG VÅLERENGA

DISSE TRE SPILLERNE STÅR ØVERST PÅ ØNSKELISTEN TIL RONNY DEILA OG VÅLERENGA

Vålerenga og Ronny Deila har varslet opprydning i VIF-stallen i sommer. Ifølge kilder Fotballkanalen har snakket med, skal det være disse tre spillerne som står øverst på ønskelisten til VIF-treneren.

Etter en treg sesongstart har VIF sakte men sikkert spist seg inn på topplagene i Eliteserien, og etter seier i rivaloppgjøret mot LSK sist, har de blå virkelig fått troen tilbake på en topp-plassering i årets sesong.

Samtidig er det varslet stor aktivitet i sommerens overgangsvindu, og først og fremst opprydning i spillerstallen. Flere har vært linket bort den siste tiden og spillere som Rasmus Lindkvist og Ghayas Zahid kan fort være klar for nye klubber når høstsesongen sparkes igang igjen.

Med flere spillere på vei bort blir det også aktuelt med noen nye spillere inn når overgangvinduet åpner 21.Juli.

Ifølge kilder Fotballkanalen har snakket med, skal følgende tre spillere befinne seg øverst på listen over spillere Ronny Deila og VIF ønsker å hente:

Jørgen Horn

Midtstopperen spiller i svenske Elfsborg i Allsvenskan og er sett på som ledertypen VIF trenger i sitt midtforsvar. Med 2,5 år igjen av kontrakten og som en av ligaens best betalte spillere blir det ikke billig for VIF å hente Horn hjem, noe som kan sette en stopper for overgangen. Svenskene skal etter hva vi erfarer være interessert i å selge Horn pga den høye lønnen, og nå gjenstår det å se om VIF klarer å bli enige med Elfsborg om overgangssum og med Horn om de personlige betingelsene.

Håvard Nielsen

Den tidligere landslagspissen har slitt med skader og lite spilletid i tyske Freiburg denne sesongen. På tross av at Oppsal-gutten fikk noen få minutter som høyreback mot Franck Ribery og resten av stjernegalleriet til Bayern München har det vært lite å glede seg over for 23-åringen. Nå er Nielsen frigitt av Bundesliga-klubben og ser seg om etter en ny klubb. Det er liten tvil om at fast spilletid og stabile forhold er førsteprioritet for å få fart på karrièren igjen.

Nielsen er fortsatt under kontrakt med Freiburg frem til Juni 2019, men skal ha fått lov av tyskerne til å forlate klubben vederlagsfritt.

Fitim Azemi

Spissen har havnet ute i kulden etter at den norske sportsjefen Tor Kristian Karlsen fikk sparken i Israelske Maccabi Haifa. Azemi, som kom til storklubben fra Bodø/Glimt etter fjorårets sesong, har kun vært på banen seks ganger og står uten scoring for et Maccabi lag som har slitt. Nå er det ventet at samtlige av de utenlandske spillerne i klubben blir frigitt, noe som åpner for en retur til Norsk Fotball for 25-åringen.

Tidligere har han spilt for VIF i showkampen mot Liverpool, og de mørkeblå var også lenge med i kampen om signaturen før turen gikk til Israel. Azemi forteller til Fotballkanalen at han kun får uttale seg gjennom klubbens pressesjef og ikke ønsker å kommentere om det kan være aktuelt med en retur til norsk fotball og Vålerenga.

Fotballkanalen

268 Artikler