Viktig bortemål sørger for at håpet om avansement enda lever for Rosenborg

Det var Birger Meling som ga trønderne ledelsen etter et flott skudd fra rett innenfor 16-meteren, men slapt press og dårlig forsvarsspill sørget for at Celtic scoret tre relativt enkle mål på Celtic park.

Foto: Jeff Holmes/PA Wire/PA Images

Rosenborg BK – Celtic FC
Lerkendal stadion, Trondheim
Champions League-kvalifiseringen
Runde 2, kamp 2
Onsdag klokken 20.45

Gjestene var gode og fullt på høyde med Celtic frem til man gikk opp i ledelsen, men etter det skrudde skottene opp tempoet betraktelig. Utligningen var fortjent, og i andre omgang var det enveiskjøring og klasseforskjell på lagene, men alle målene kunne vært unngått med mer disiplin i Rosenborg-laget.

Så det er ingen tvil om at trønderne må heve spillet sitt betraktelig før returkampen i kveld, men nå har Rini Coolen fått en hel uke mer til å sette sitt preg på mannskapet, så får vi se om det har hjulpet.

Rosenborg har ikke spilt kamp siden det første oppgjøret forrige uke, men til helgen er Eliteserien i gang igjen, og da venter lillebror fra Trondheim Ranheim borte på Extra Arena. Det venter også ligakamp for Celtic i helgen, da Livingston venter i sesongens første runde av skotske Premier League.

Lagnyheter

Både Yann-Erik de Lanlay og Anders Konradsen har vært tilbake i lett trening sammen med resten av RBK-troppen de siste dagene, men det er enda for tidlig for dem å være med i en startoppstilling i kveld. Samuel Adegbenro er fortsatt skadet og forventet tilbake i slutten av september.

Moussa Dembélé måtte stå over det første oppgjøret, og kommer heller ikke til å rekke denne kampen, dermed kan Rosenborg glede seg over å slippe Celtics kanskje beste angriper også i kveld.

Forventede lagoppstillinger

Rosenborg: Hansen; Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling; Jensen, Lundemo, Trondsen; Helland, Søderlund, Bendtner

Celtic: Gordon; Forrest, Hendry, Ajer, Simunovic, Tierney; McGregor, Brown, Ntcham; Sinclair, Edouard

TV og live stream

Det er dessverre ingen distributører som har valgt å sende denne kampen på tradisjonell TV, og det er heller ingen bookmakere som kommer til å live streame den. Derfor er eneste mulighet for å se kampen i kveld på Eurosport Player, eller selvsagt live på Lerkendal stadion.

  • Se over trenerne vi tror er mest aktuell for jobben som Rosenborg-trener!

Oddstips til kampen mellom Rosenborg og Celtic

Rosenborg skal opp og frem i kveld, men må finne en balanse med tanke på at et mål til Celtic gjør oppgaven betydelig vanskeligere. Ved å gå opp i ledelsen forrige uke viste Rosenborg at de fint kan score mål på motstand av denne typen, og vi er relativt sikker på at de også i kveld klarer å få hull på byllen.

Men med tanke på både press og markeringer i første kamp skal Coolen ha gjort underverker på trening de siste dagene om Rosenborg klarer å hindre Celtic mål. Det tror vi ikke på, og så lenge Rosenborg skal fremover vil det åpne seg opp for mye muligheter for Celtic, dermed kan det bli litt mål i kveld.

Vi går for over 2,5 mål til 1.93 i odds hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler