HOLDT NULLEN FLEST GANGER – SJEKK DE SISTE STATISTIKKENE I NORSK FOTBALL

Den norske vårsesongen nærmer seg slutten. Sjekk de siste statistikk-oppdateringene fra Eliteserien til 3.divisjon her. All statistikk på lag og spillere ned til 3.divisjon finner du hos Fotballsentralen.

Kvik Haldens svenske spiss Bjørn Berglund er toppscorer i Norge med 14 mål. Kvik var ventet å kjempe om et opprykk i årets sesong, men ligger etter ti runder hele 10 poeng bak serieleder Moss FK i 3.divisjon avdeling 1.

På plassene bak finner vi Vareggs Torbjørn Aabrekk og Stords Roger Ekeland. 23-år gamle Ekeland har gjort sakene sine såpass bra at Nest-Sotra har invitert spissen på prøvespill i sommer.

Målmasking: Torbjørn Aabrekk(23) har tidligere U-landslagskamper og var sett på som et stort talent. Nå bøtter måltjuven inn kasser for Varegg på nivå 4. Her i aksjon for Norges G15-landslag mot Sverige. Foto: Digitalsport

I OBOS-ligaen er leiesoldaten fra Sogndal, Kristian Fardahl Opseth mestscorende med sine 10 mål for Bodø/Glimt. Altas Vegard Braaten er toppscorer i PostNord-ligaen med samme antall scoringer.

Ohi Omoijuanfo(10 mål) ligger fortsatt øverst på toppscorerlisten i Eliteserien, men har ikke scoret siden 22.Mai. Like bak jakter Mos Abdellaoue(9mål) og Bjørn Bergmann Sigurdarson(6 mål)

Den totale toppscorerlisten finner du her: Toppscorer i Norge, 2017

Leo Rauan(Halsen) og Håkon Leine(Brattvåg) er de to som har kommet fra innbytterbenken og scoret flest mål i årets sesong. I Eliteserien er Sogndals Bendik Bye den eneste som har tre scoringer som innbytter.

Se hele listen her: Mål som innbytter i Norge, 2017

Tre keepere fra hver av de tre øverste divisjonene topper «clean sheet» statistikken i Norge. Ham-Kams polske sisteskanse Lukasz Jarosinski har dog spilt tre færre kamper enn FK Haugesunds Per Kristian Bråtveit og Sandnes/Ulfs Sakku Pekka Sahlgren.

Se hele listen her: Holdt Nullen Norge, 2017

Holder tett:
Per Kristian Bråtveit er den keeperen i Eliteserien som har holdt 0en flest ganger i år. Den unge FKH-keeperen har holdt buret rent hele 7 ganger denne sesongen. Foto: Digitalsport

«Råtassen» i Norsk fotball så langt i år heter Edin Botonjic og spiller i 3.divisjon for Holmen. Han har flest gule kort i landet med 6. Espen Ruud(Odd) og Filip Kiss(FKH) er de eliteseriespillerne med flest gule kort så langt i år. Begge har fått se det gule kortet fem ganger hver.

Se hele listen her: Gule Kort i Norge, 2017

Vil du sjekke ut statistikk tilbake til 2011 på spillere og lag i norsk fotball, er Fotballsentralen.com verdt et besøk. Sidene finner du her

Fotballkanalen

268 Artikler