Det er to av Eliteseriens formlag som møtes når Brann tar imot Tromsø søndag

SK Brann – Tromsø IL
Brann stadion, Bergen
Eliteserien, runde 8
Søndag klokken 20.00

Med seks seire og én uavgjort er Brann Norges for tiden fremste formlag, og klubben fra Bergen leder serien suverent etter syv serierunder. Med 19 poeng er det fem poeng ned til regjerende mestere Rosenborg på andreplass.

Og med kun to innslupne mål på syv seriekamper er det ingen tvil om at det er sesongens til nå vanskeligste utfordring for Simo Valakaris Tromsø-mannskap.

Men hjemmelaget skal være obs på at det er Eliteseriens mest målkåte lag som kommer på besøk på Brann stadion. På syv kamper har Tromsø scoret 14 mål, mest i Eliteserien. Brann på sin side har scoret tolv. Til gjengjeld har Tromsø sluppet inn ni baklengs.

I midtuken har begge lag avansert fra den andre runde i cupen. Brann slo Sotra 4-0 mens Tromsø trengte ekstraomganger for å vinne 1-0 mot Senja, begge kampene på bortebane.

Lagnyheter

Branns Fredrik Haugen har stått over de tre siste kampene grunnet en hofteskade, og det er enda usikkert om han blir klar til søndagens oppgjør. Også Ruben Kristiansen har holdt seg på sidelinjen de siste kampene grunnet lyskeproblemer, og han står trolig også over søndagens kamp.

For Tromsø sin del fikk Gjermund Åsen en lårskade i den forrige seriekampen og må trolig stå over bortekampen mot Brann. Mens Keeper Gudmund Kongshavn enda er utilgjengelig grunnet en lårskade.

Forventede lagoppstillinger

Brann (4-3-3): Sahin-Radlinger; Teniste, Wormgoor, Acosta, Rolantsson; Ordagic, Heltne Nilsen, Barmen; Komsoon, Skålevik, Vega

Tromsø (3-5-2): Karlstrøm; Ødegaard, Wangberg, Høgli; Taylor, Antonsen, Gamsts Pedersen, Berntsen, Nilsen; Espegjord, Vuk

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Kampen kommer til å bli vist på Eurosport Norge og Eurosport Player i Norge, men befinner du deg utenfor landets grenser kan du få sett kampen med live stream hos Unibet.

Det eneste du behøver for å live streame kampen hos Unibet er an aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Spilltips til Brann mot Tromsø

Brann er for tiden bunnsolide, og det er ingenting som tyder på at det skal snu for serielederne nå. Det berømte gullsnakket i Bergen har så vidt begynt, men selve klubben ser ut til å ha beina godt plantet på jorden. Tromsø har vist at de kan score mål i årets utgave av Eliteserien, men Brann er såpass tett bakover at det er vanskelig å se at det blir forandringer på det søndag.

Vi går for at Brann vinner og holder nullen til 2.90 i odds hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler