Alle kampene i helgens runde 15 i Eliteserien

Serien begynner å formes

Runden som markerer at Eliteserien er halvspillt starter med to kamper på lørdag da Lillestrøm tar i mot Strømsgodset på Åråsen klokken 18.00 og Sogndal tar i mot Aalesund til vestlandsduell på Fosshaugane Campus klokken 2015.

Runden fortsetter på søndag med kamper mellom Sandefjord og Stabæk på Koplett Arena, Haugesund mot Tromsø i Haugesund, Odd mot Sarpsborg 08 på Skagerak Arena, Molde tar i mot Viking på Aker Stadion og Brann skal by opp til fest på Brann Stadion mot Vålerenga.

På mandag avslutter vi runden med Kristiansund mot Rosenborg på Kristiansund Stadion. Det kan skje mye både i topp og bunn i løpet av helgen og vi kan etter halvspillt serie for alvor se at tabellen former seg.

Kristiansund mot Stabæk på Nadderud

Lagene på direkte nedrykk med tøffe bortekamper

Blant de mest spennende kampene er Sogndal som skal bryne seg på et Aalesund i god form, der blant annet Odd ble nedsablet med hele 5-1 i forrige runde. Ellers skal det bli interessant å se om Odd, som var tippet på medaljeplass før sesongen, kan snu formen mot et annet medaljejagende lag i Sarpsborg 08.

Formsvake Viking skal ut i en tøff bortekamp mot et Molde-lag som endelig ser ut til å ha fått i gang maskineriet. Vikings nabo på nedrykksplass, Tromsø, skal spille sin første kamp etter at hovedtrener Bård Flovik fikk sparken etter kampen mot nettopp Molde. Haugesund borte blir en minst like vanskelig kamp for tromsingene.

I Sandefjord møtes to formsvake lag når Sandefjord Fotball tar i mot Stabæk til kamp på Komplett Arena. Stabæk har tapt fire strake kamper i serien med utrolige 4-16 i målforskjell. Sandefjord på sin side står med én seier på de siste seks kampene.

Viking jubler over scoring i eliteserien

Kan bli fullsatt i Bergen

På Brann Stadion er det nå ventet over 16.000 tilskuere mot et Vålerenga-lag som ikke har tapt i serien på 4 kamper. Brann på sin side har ikke tapt siden Rosenborg borte i starten av mai og står nå med 9 strake kamper i serien uten tap. Vålerenga er ventet å starte med tidligere Brann-gutt Bård Finne på topp og det blir spennende å hva slags velkomst han får fra et nesten fullsatt Brann Stadion.

Kristiansund tok i forrige runde en imponerende 4-1 seiere borte mot Stabæk og Rosenborg skal her vokte seg med å undervurdere motstanderren. Trønderene har bare vunnet to av sine syv siste kamper i Eliteserien og har ikke sett ut som det dominerende laget alle trodde de skulle være før sesongen. En seier på mandag kan for alvor sørge for at Rosenborg-toget igjen ruller som det skal.

Fullsatt Brann Stadion

Slik spiller runde 15 i Eliteserien:

Lørdag 01.07.17

Lillestrøm – Strømsgodset
Åråsen Stadion 18.00

Sogndal – Aalesund
Fosshaugane Campus 20.15

Søndag 02.07.17

Sandefjord Fotball – Stabæk
Komplett Arena 18.00

Haugesund – Tromsø
Haugesund Stadion 18.00

Odds Ballklubb – Sarpsborg 08
Skagerak Arena 18.00

Molde – Viking
Aker Stadion 18.00

Brann – Vålerenga
Brann Stadion 20.00

Mandag 03.07.17

Kristiansund – Rosenborg
Kristiansund Stadion 19.00

Tabellen ser slik ut før runden starter:

Tabellen i Eliteserien etter 14 runder

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler