Fjerde runde i Cupen for menn

I dag og i morgen skal fjerde runde i norgesmesterskapet unnagjøres og totalt tolv Eliteserie-lag er fortsatt med i kampen om å bli kåret til norgesmestre.

Syv kamper blir spilt i dag, onsdag, mens Vålerenga og Elverum avslutter runden på Ullevål stadion i morgen.

Enkel trekning for Rosenborg

Vi får en nord-vestlandsk duell i Møre og Romsdal mellom Kristiansund og overraskelseslaget fra OBOS-ligaen Florø på Kristiansund stadion. På Åråsen tar Lillestrøm i mot kriserammede Tromsø, og det er Lillestrøm av de to lagene som kan ta seg friheten i å prioritere cupen.

Rosenborg Helland Bendtner

Sarpsborg 08 tar i mot Odd på Sarpsborg stadion mens Stabæk skal få besøk av Aalesund i det som mest sannsynlig blir to tette oppgjør.

Toppkamp i Haugesund

Haugesund tapte knepent 1-2 borte mot Sarpsborg 08 i helgen, men har ellers i sommer vist gode takter i Eliteserien og var også nær å slå ut Lech Poznan av Europa League.

Ole Gunnar Solskjærs Molde har også funnet tilbake til den gode formen fra tidligere sesonger og står nå med seks kamper uten tap og fire seire i Eliteserien.

Det ser ut til å bli tett kamp om medaljene i serien i år, så cupen kan være en gylden mulighet for begge lag å kapre seg en europacup-plass til neste sesong.

Mjøndalen skal prøve å gjenskapet kvalik-sjokket

Siste kamp i kveld får vi på Mjøndalen stadion der Mjøndalen tar i mot Brann fra Bergen i det som blir en reprise av marerittkampen til Brann høsten 2014. Etter 1-1 på Brann stadion valset Mjøndalen over Brann hjemme og vant til slutt 4-1 sammenlagt og byttet plass med Brann i Eliteserien.

Mjøndalen Brann 2014

I dag er styrkeforholdet et helt annet, Mjøndalen er igjen nede i OBOS-ligaen og Brann kjemper om sin andre medalje på rad i Eliteserien. Hjemmelaget har tapt tre kamper på rad i serien og ikke vunnet på syv.

Brann har heller ikke vært i forrykende form i det siste, men viste fin form på søndag borte mot Aalesund, der dårlig dømming ga hjemmelaget et høyst urettferdig uavgjortresultat.

Én kamp avslutter runden i morgen

Torsdag er det klart for hvem det siste laget i kvartfinalene blir. Vålerenga skal møte Elverum som slo ut Bodø/Glimt i forrige runde og er store favoritter.

Ronny Deilas menn skal greit komme seg videre hjemme mot et Elverum-lag som ligger på nest-sisteplass i OBOS-ligaen.

Men som Arne Scheie så fint sa, cup er cup.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler