Spilltips: Viking får det tøft i cupen borte mot suverene Aalesund

Aalesund Viking spilltips

Viking har vunnet sine to siste kamper med 6-0 i målforskjell, men møter nå altså Aalesund, som har vunnet smått utrolige 12 av 12 mulige hjemmekamper denne sesongen. Lars Bohinens menn har i tillegg slått ut både Molde og Rosenborg på sin vei til kvartfinale. Viking har litt av en utfordring ventende på dem i kveld.

Aalesund FK – Viking FK
Color Line stadion, Aalesund
NM menn, Kvartfinale
Torsdag klokken 20:00

De to første kvartfinalene ble spilt i går, da Ranheim vant komfortabelt 3-0 hjemme mot 2. divisjonslaget Fram Larvik, mens Haugesund slo Eliteserie-kollega Mjøndalen 3-1 på bortebane.

Og i kveld møtes KFUM Oslo og Odd til den fjerde kvartfinalen på Ekeberg, i tillegg til dette oppgjøret på Sunnmøre.

Lars Bohinen tok over Aalesund foran forrige sesong, og så lenge ut til å ta tangotrøyene opp igjen til Eliteserien på første forsøk. Men en svak sesongavslutning sørget for at det ble nok en sesong på andre nivå.

Denne gangen ser det dog ut til å ende i opprykk. Med kun seks ligakamper igjen å spille ligger Aalesund aldeles alene på topp, med 63 poeng og hele 13 poeng ned til Sandefjord på andreplass. Ned til Start, som ligger på kvalifisering, er det 14 poeng, og mye skal dermed gå galt om det ikke ender med opprykk for Lars Bohinens menn.

Imponerer tilbake på øverste nivå

Der Aalesund forrige sesong lenge så ut til å sikre seg en topp to-plassering, for så å falle utenfor på slutten var historien den stikk motsatte for Viking. Tre runder før slutt lå Stavanger-klubben på tredjeplass, men med en sterk avslutning vant Viking OBOS-ligaen, og tok turen opp sammen med Mjøndalen, på bekostning av Aalesund. Det er dermed et revansjesugent Aalesund som venter Viking i kveld.

Men også Viking gjør det godt denne sesongen. Etter å ha smadret Vålerenga hele 4-0 på Intility Arena i helgen ligger Viking nå på en sterk femteplass på tabellen, a poeng med Brann og Kristiansund på plassene bak. Opp til Odd på tredje er det åtte poeng, så selv om klubben har et imponerende comeback i Eliteserien, ender det nok ikke med edelt metall.

Spilltips: Hjemmeseier

Ja, det skiller en divisjon mellom lagene, og ja, Viking er i god form i Eliteserien om dagen. Men hjemmeformen til AaFK snakker for seg selv. Det er uhyre tøft å være bortelag på Color Line stadion i år.

Og på et lag som generelt spiller flott offensiv fotball i år er det spesielt en spiller som skiller seg ut, Niklas Castro. Den tidligere Vålerenga-spissen står med hele 12 mål og 10 målgivende i OBOS-ligaen så langt, og har scoret to mål på de to cup-kampene han har spilt.

Til tross for sambafotball og trepoengere på rekke og rad har Aalesund-publikumet til gode å virkelig støtte opp om laget i år. Vi håper det kommer masse mennesker i kveld, mot topp Eliteserie-motstand. Og vi tror de fremmøtte får en positiv opplevelse.

Hjemmeseier gir fine 2.05 i odds hos Unibet!

Spill på kampen Aalesund – Viking ⚽ hos Unibet!

Aafk vinner: 2.05!

TV og live stream

Du kan se kampen på NRK2 og på NRKs egen strømmeplattform på NRK.no.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler