Siste nytt før Supercoppa Italiana i Saudi Arabia

Ronaldo Higuain juventus milan

De to lagene har vunnet hele 113 store titler sammenlagt. AC Milans forrige tittel kom nettopp i Supercoppa Italiana, men det er Juventus som har vært det klart mest suksessfulle laget de seneste årene.

Juventus – AC Milan
King Abdullah Sports City, Jeddah
Italiensk Supercup
Onsdag klokken 18:30

LES MER: Slik ser du kampen i Norge!

Serie A-sjefen forsvarer valget av Saudi Arabia

Valget av spillested har skapt intens politisk debatt, spesielt i Italia. Visestatsminister Matteo Salvini er blant de hardeste kritikerne, der han blant annet kritiserer at kvinner kun har adgang til kampen i følge med sin mann eller et manlig familiemedlem. – Det er ulekkert, og jeg skal ikke se kampen, sier Matteo Salvini.

Amnesty International er også blant kritikerne, og de har oppfordret begge lagene til å boykotte kampen, blant annet i protest mot drapet på journalisten Jamal Khashoggi på Saudi Arabias ambassade i Istanbul i fjor.

Men sjefen for italienske Serie A har ikke tatt kritikken særlig tungt, og har blant annet skrytt av Saudi Arabias fremskritt på kvinnerettighetsområdet. Det var før helt forbudt for kvinner å se fotball live i landet.

Sommerens stjernekjøp bærer frukter for Juventus

Juventus er på god vei til å løfte trofeet i Serie A også denne sesongen, med god hjelp av nyinnkjøpte Cristiano Ronaldo. Den gamle dame har vunnet hele fire Serie A og Coppa Italia-dobler på rad, etter at de vant mot nettopp Milan i cupen forrige sesong.

Denne sesongen har Massimiliano Allegris menn kun rotet bort utrolige fire poeng av 57 mulige, og etter nitten serierunder er de sorte og hvite ni poeng foran Napoli på Serie A-tabellen.

Det kan gå mot en rekordsesong for Juventus, der de også er i rute for å vinne cupen nok en gang. Man slo ut Bologna på lørdag, og møter enten Cagliari eller Atalanta i kvartfinalen.

Trofétørke på San Siro

Juventus er gjerne de nærmeste konkurrentene når det gjelder trofeer, men Milan har fått finne seg i å kjempe på et helt annet nivå enn Juve de siste årene. «Rossoneri» har ikke vunnet ligaen siden 2011, og man må hele 16 sesonger tilbake for å finne forrige gang man gikk helt til topps i den italienske cupen.

Og også denne sesongen ser det vanskelig ut for Gennaro Gattusos menn å vinne sølvtøy, med onsdagens kamp som kanskje den største muligheten. For øyeblikket er man hele 22 poeng bak Juventus i Serie A, mens Napoli venter i kvartfinalen i cupen.

Higuain med troppen, men trolig på vei vekk

Juventus har flere skader å måtte ta hensyn til for tiden, blant annet er Mario Mandzukic uaktuell. Men Allergi har i det minste tre av fine fire favorittspillere i forsvarsleddet tilgjengelig.

For AC Milan sin del er Gonzalo Higuain med troppen til Saudi Arabia, til tross for at det er stor usikkerhet rundt hans fremtid på San Siro, han skal være sterkt ønkset av Chelsea. Ellers er Suso suspendert, mens Caldara, Biglia og Bonaventura er ute med skader.

Forventede lagoppstillinger:

Juventus: Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Sandro; Bentancur, Pjanic, Matuidi; Dybala, Ronaldo, Costa

AC Milan: Donnarumma; Calabria, Zapata, Romagnoli, Rodriguez; Calhanoglu, Kessie, Bakayoko, Paqueta; Higuain, Cutrone

SPILLTIPS TIL KAMPEN: Les vårt spilltips til denne kampen HER.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler