Uventet og gledelig gjensyn med Aspmyra for Håkon Evjen

Håkon Evjen AZ Alkmaar

I januar var det to år siden Håkon Evjen, etter en fantastisk 2019-sesong som endte med sølv til Glimt, ble solgt til AZ Alkmaar for 25 millioner kroner. De fleste i Norge trodde da at Glimt sin korte men fine suksess var over, blant annet på grunn av salget av Evjen, som var lagets beste spiller den sesongen.

Men der folk flest trodde det var Håkon Evjen som skulle ut på en fantastisk reise, har han lagt bak seg to ganske tunge år i Nederland, mens Glimt har svevd på en gullsky siden. Nå møtes bysbarnet med moderklubben igjen, i rammer få, om ingen, hadde forutsett tilbake i januar 2020.

Evjen sa dette til Avisa Norland om trekningen mot Glimt:

– Det blir så kult. Jeg har bare sitte og smilt helt siden trekningen, og klarer nesten ikke å sitte i ro. Jeg gleder meg noe voldsomt. Det er en klubb jeg elsker, og som jeg setter utrolig stor pris på. Det er derfor dette betyr så mye for meg. Det å komme hjem til Aspmyra er noe jeg virkelig ser fram til.

Så skal det sies at Evjen, som har rukket å bli 22 år, ser ut til å endelig ha fått sitt gjennombrudd i storklubben fra Alkmaar, der han har startet de siste seks kampene for laget som ligger på fjerdeplass i Eredivisie. Før det hadde han kun fått syv innhopp for klubben denne sesongen.

Han hadde så lite tillit at han så på muligheter for å komme seg bort, og Glimt var blant klubbene som viste interesse for vingen for få måneder siden. Nå blir det altså en retur, men som motstander, i det som er en åttendedelsfinale i en Europeisk turnering. En ting er sikkert, ting forandrer seg raskt i fotball!

Dette er én av åtte kamper i Conference League torsdag kveld, se de resterende kampene her: (Artikkelen fortsetter under kampprogrammet)

[sports data-token=’MjV5E8GMt89cxxpzv3GA1GKh84h7LW46IZZMCfpO’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Forventede lagoppstillinger og lagnyheter

Det er veldig lite å melde av lagnyheter, og begge troppene ser mer eller mindre helt friske ut. Det betyr at vi trolig får de samme utespillerne som i de to foregående Conference League-kampene for Glimt, mens Haikin er tilbake i mål etter at han måtte stå over i hjemmekampen mot Celtic på grunn av karantene.

I tillegg forventer vi at Håkon Evjen starter på sin tidligere hjemmebane for gjestene.

Bodø/Glimt: Haikin; Sampsted, Moe, Hoibraten, Wembangomo; Vetlesen, Hagen, Saltnes; Solbakken, Pellegrino, Espejord

AZ Alkmaar: Vindahl-Jensen; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Fonn Witry; De Wit, Reijnders, Clasie, Evjen; Karlsson, Pavlidis

Spilltips: Glimt taper ikke

Jeg er nesten redd for at jeg gjør samme feil som i den første kampen mot Celtic, der jeg undervurderer hvor gode Glimt faktisk er. AZ er ikke et veldig mye bedre lag enn Celtic, om de er bedre i det hele tatt, og bør føle seg som gjester i det kalde regnet på kunstgresset torsdag kveld.

AZ ligger riktig nok på fjerdeplass i Eredivisie, som er en meget sterk liga, i tillegg til at de vant sin gruppe i Conference League, og tapte heller ikke en eneste av gruppespillskampene, akkurat som Glimt.

Jeg kommer selv til å sitte noen kroner på hjemmeseier, da oddsen er meget spillbar, men tør ikke tipse bedre enn 1X, altså at Glimt ikke taper, til det som er betydelig kjipere odds.

Én ting er sikkert, AZ skal kjempe for å få med seg noe hjem fra Bodø før returmøtet i litt mer vårlige omgivelser i Nederland om en uke.

[odds data-token=’KR04uUtrI1RzaE5PUvqLmsyu8KxvjxQAEdVwNlnv’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler