Glimt sikrer avansementet i Conference League

Glimt-fans feirer på Stadio Olimpico

Det ble nok en fantastisk Conference League-kveld for alle som heier på Glimt i Roma for tre uker siden, og desto kjipere for Roma-fansen. I kveld spiller Bodø/Glimt sin siste hjemmekamp i gruppespillet, og de norske ligalederne kan sikre avansement til utslagsrundene i turneringen med seier mot bulgarerne.

Glimt er gruppeledere i gruppe C når det gjenstår to runder, og det er Roma som er den store utfordreren i kampen om førsteplassen, mens ukrainske Zorya Luhansk stadig kan ødelegge for Glimts avansement.

Slik ser gruppen ut etter fire kamper:

Målforskjell Poeng
Bodø/Glimt +7 8
AS Roma +2 7
Zorya Luhansk -2 6
CSKA Sofia -7 1

Stor forskjell på første- og andreplass

Selv om både førsteplass og andreplass gir avansement, er det ganske stor forskjell på de to plassene. Vinner man gruppen så slipper man nemlig å spille den første utslagsrunden på nyåret, og man går direkte inn i den andre utslagsrunden.

Og den første utslagsrunden består ikke kun av lagene som havner på andreplass i de åtte Conference League-gruppene. De åtte lagene som havner på tredjeplass i Europa League går nemlig også inn i denne runden av Conference League. Per dags dato finner vi lag som Rangers, PSV Eindhoven og Marseille på tredjeplass i Europa League.

Med andre ord er det en stor fordel for Glimt å holde Roma bak seg, noe de gjør om de vinner de to siste kampene. Men taper Zorya borte mot Roma i dag, er uavgjort nok for Glimt å sikre minst andreplass i gruppen.

Sofia er en rimelig kald hovedstad om vinteren, men det er sjelden de opplever temperaturer ned mot det som er meldt i Bodø i kveld. Det kan og bør absolutt være en fordel for hjemmelaget.

Spilltips: Glimt leder begge omganger

Glimt er store favoritter i dette oppgjøret, og det er vanskelig å finne gode spill som innvolverer hjemmeseier. Men etter å ha sett litt rundt hos de diverse bookmakerne fant jeg en brukbar odds på at Glimt leder både ved pause og fulltid hos bet365, til oddsen 1.72.

Ingenting å juble for, men et spill jeg føler meg rimelig trygg på at går inn, så det blir mitt tips i dag.

Spill her!

Kampstart er klokken 21:00.

Live stream Glimt – CSKA Sofia

Om du har tilgang til TV er det ingen problem å få med seg kveldens kamp mellom Bodø/Glimt og CSKA Sofia. Kampen blir nemlig sendt direkte på den åpne TV-kanalen Viasat 4, som de fleste hjem har tilgang til.

Har du ikke muligheten til å se kampen via liniær-TV, så vil kampen også bli sendt på strømmetjenesten Viaplay. Man behøver et abonnement for å kunne se fotball på denne tjenesten. I tillegg kan man følge kampen via Keeg Sports hos Direktesport.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler