APOEL kan ødelegge for Dortmund med poeng borte mot Tottenham

Tottenham Hotspurs – APOEL Nikosia
Wembley stadion, London
Champions League, gruppe H
Onsdag klokken 20.45

Tottenham er allerede sikret gruppeseieren i Champions League gruppe H, og hviler trolig flere spillere før møtet med Stoke i Premier League i helgen.

Kan nå Europa League

Tottenham har en gylden mulighet til å gå gjennom Champions Leagues gruppespill ubeseiret når de tar imot tabelljumbo APOEL i sesongens siste gruppespillkamp.

Men APOEL spiller fortsatt for videre spill i Europa Leagues sluttspill på nyåret. Klubben ligger før avspark på sisteplass i gruppen, á poeng med Borussia Dortmund på plassen over grunnet innbyrdes oppgjør.

Dortmund skal i aksjon borte mot Real Madrid, som hverken kan ende høyere eller lavere enn andreplassen de har nå. Tar APOEL flere poeng mot Tottenham enn Dortmund tar mot Real Madrid bytter de plass på tabellen.

Kane-hattrick i første oppgjør

Det første oppgjøret på GSP stadion på Kypros endte med en 3-0-seier til Tottenham. Harry Kane ble da den store helten med sine tre mål i det som ellers var en jevnspilt kamp.

Tidligere Vålerenga-profil Ghayas Zahid spilte hele det oppgjøret, som han har gjort i alle sesongens Champions League-kamper utenom den første kampen mot Real Madrid da han kom inn som innbytter.

Nordmannen har etablert seg på laget som kjemper i toppen av den kypriotiske serien og nå altså fortsatt kan kvalifisere seg til utslagsrundene i Europa League.

Seks poeng opp til ligalederne

APOEL Nikosia er regjerende kypriotiske mestere, men har havnet litt bakpå i årets sesong av A Katerogia, den øverste ligaen på Kypros.

Så langt befinner klubben seg på tredjeplass på tabellen, seks poeng bak ligaleder AEK Larnaca og fire poeng bak sølvplasserte Anorthosis Famagusta. Men med to kamper mindre spilt enn konkurrentene er gullkampen alt annet enn over.

Wembley stadion london tottenham

Kampen spilles på Tottenhams midlertidige hjemmebane, Englands nasjonalarena Wembley stadion.

Sakker akterut i gullkampen

Og der APOEL enda for fullt er med i gullkampen er Premier League-gulltoget i ferd med å forlate perrongen for Tottenham sin del. Etter 1-1 borte mot Watford i helgen er rekken med kamper uten seier i serien økt til fire.

Forrige seier kom i starten av november da Crystal Palace ble slått 1-0 på hjemmebane, siden har det blitt tap for både erkerival Arsenal og Leicester.

Femten runder ut i sesongen befinner Tottenham seg nå på en sjetteplass på Premier League-tabellen med 25 poeng, lik poengsum som syvendeplasserte Burnley.

Liverpool har for øyeblikket den viktige fjerdeplassen som gir plass i Champions League-gruppespillet med sine 29 poeng, mens det er hele 18 poeng opp til suverene Manchester City på førsteplass.

Skader og suspensjoner

To spillere er definitivt ute for hjemmelaget Tottenham. Det er Victor Wanyama som lider av en leddskade som har holdt han på sidelinjen siden sesongstart, det er ventet at han er klar igjen rundt årsskiftet.

Toby Alderweireld har slitt med en hamstringskade siden starten av november men også han er ventet tilbake i slutten av denne måneden eller like over nyttår.

Det er ingen meldinger om skader på førstelagsspillere hos APOEL, og heller ingen av lagene har spillere ute med karantene.

Hvordan ser du kampen i Norge?

Ønsker man å se kampen på tv i Norge vil den bli vist på tv-kanalen Viasport 2.

Vil du heller se kampen med live stream vil den bli vist på Viasats live-streamingstjeneste Viaplay, sammen med resten av kampene som bli spilt i Champions League onsdag.

Odds på kampen mellom Tottenham og APOEL

Tottenham er gjort til ganske klare favoritter hos bookmakerne, til tross for at det er ventet at de vil hvile flere av sine stjernespillere som Harry Kane og Christian Eriksen. Hos bet365 kan du spille på APOEL Nikosia-seier til hele 14.00 i odds, mot Tottenhams 1.25. Tror du på uavgjort kan du spille på det til 6.50 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler