Rosenborg skal møte Dundalk borte i Champions League-kvalik

Dundalk FC – Rosenborg BK
Sted: Oriel Park, Dundalk
Når: Onsdag 12.07.17 klokken 20.45

På onsdag så starter årets Europa-sesong for Rosenborg når de gjester Dundalk i Irland. Det irske laget var før trekningen utpekt som et av de verste lagene Rosenborg kunne møte i den andre kvalifiseringsrunden til Champions League, og trønderene er nødt til å være skjerpet for å få med seg et godt resultat hjem til Trondheim.

Møter tre ganger regjerende mester i Irland

Kampen skal spilles på Oriel Park i Dundalk, en liten sjarmerende stadion med 3000 sitteplasser, Så Rosenborg vil nesten føle de er ute i distriktet og spiller en tidlig runde i den norske cupen.

Oriel Park Dundalk Irland

Dundalk har fått fart på årets sesong etter en middels start som regjerende mestere. De har nå fem seire på rad og kommer senest fra en 1-0 seier borte mot Bohemians. Men de er fortsatt hele 12 poeng bak ligaleder Cork på en andreplass med 2 kamper mer spilt.

Rosenborg på sin side leder serien med fem poeng ned til nummer to og kommer fra en overbevisende 5-1 seier hjemme mot Sandfjord.

Imponerte i Europa forrige sesong

Irske klubber er ikke voldsomt kjent for å gjøre det godt i euroacupene, men Dundalk ble forrige sesong det første irske laget til å nå play-off i Champions League-kvalifiseringen der det ble tap for Legia Warsaw over to kamper.

Dundalk mot Maccabi Tel Aviv i Europa League

Men de ble derved, i motsetning til Rosenborg, klar for Europa League-gruppespillet. De var i samme gruppe som Zenit, Maccabi Tel Aviv og AZ Alkmaar. Og her brøt de enda en ny historisk irsk milepæl ved å blir det første irske laget til å vinne en gruppespillskamp med en 1-0 seier hjemme mot Maccabi Tel Aviv.

Selv om Dundalk var et av de verste lagene Rosenborg kunne møte er de fortsatt ganske klare favoritter over to kamper.

Oddsen for kampen hos Bet365 er som følger:

Dundalk: 3.75

Uavgjort: 3.50

Rosenborg: 1.85

Så selv på bortebane er trønderene favoritter, og bør ta irene over to kamper. Men cup er som alltid cup så vi håper Rosenborg er godt nok forberedt til dette som garantert ikke blir en walk in the park.

Fortsatt lang vei å gå om de skulle gå videre

Rosenborg jubler for scoring mot Sandefjord

Returoppgjøret spilles på onsdag om en uke på Lerkendal stadion klokken 19.15.

Skulle Rosenborg gå videre venter det en til runde med kvalifisering før en play-off er siste hinder mot Champions League-gruppespill. Taper de mot Dundalk over to kamper så er Europa-eventyret over for denne gang. Skulle de ryke i en av de to neste hinderene venter det videre spill i Europa League. Enten til play-off om de taper neste hinder eller til gruppespill om de skulle tape siste hinderet inn mot Champions League.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler