Kun seier er godt nok for RB Salzburg når Marseille torsdag gjester Red Bull Arena

Red Bull Salzburg – Olympique Marseille
Red Bull Arena, Salzburg
Europa League, semifinale – andre kamp
Torsdag klokken 21.05

Med 2-0 på hjemmebane i den første kampen forrige uke er det Marseille som er storfavoritter til å gå videre til finalen på Parc Olympique Lyonnais onsdag 16. mai.

Men franskmennene skal absolutt ikke ta seieren på forskudd. Marseille måtte slite seg til 1-1 borte mot Angers i helgens serierunde, en viktig kamp der Rudi Garcia måtte bruke alt han hadde av tungt skyts.

RB Salzburg-trener Marco Rose kunne derimot glede seg over at det ble en komfortabel 2-0-seier borte mot St. Pölten der det ikke behøvdes å bruke like mye muskler.

fjerde møtet i samme sesong

De to lagene var de to som gikk videre fra gruppe I i gruppespillet, og det er dermed den fjerde gangen de to lagene møtes i turneringen denne sesongen. RB Salzburg vant gruppen med 12 poeng mens Marseille ble nummer to med åtte poeng.

De to andre lagene i gruppen var Konyaspor og Vitoria Guimaraes. RB Salzburg vant hjemmekampen sin 1-0 mens det endte 0-0 i det tilsvarende møtet i desember.

I sluttspillet har Marseille slått ut Braga, Athletic Club og RB Leipzig. Red Bull Salzburg har klart å slå både Real Sociedad, Borussia Dortmund og Lazio på sin vei til semifinale.

Lagnyheter

Og Marco Rose kan glede seg over at troppen er skadefri og klar til klubbens kanskje største og viktigste kamp i historien.

For Marseille og Rudi Garcia sin del er keeper Steve Mandanda enda ute med en avrevet muskel, i tillegg til høyreback Hiroki Sakai.

Forventede lagoppstillinger

Red Bull Salzburg (4-3-1-2): Walke; Lainer, Ramalho, Caleta-Car, Ulmer; Haidara, Samassekou, Berisha; Schlager; Dabbur, Hee-Chan

Marseille (4-5-1): Pelé; Sarr, Rami, Rolando, Amavi; Thauvin, Lopez, Payet, Gustavo, Ocampos; Germain

Hvordan se kampen med live stream

Kampen vil i Norge bli vist på TV-kanalen Eurosport Norge. Har du ikke tilgang til den vil det være mulig å streame den på Discovery Network sin egen live streamingstjeneste Eurosport Player. Det vil ikke være andre muligheter for å live streame kampen lovlig på nett, dessverre.

Spilltips til kampen mellom Red Bull Salzburg og Marseille

Med 2-4-tap i den første kampen mot Lazio i kvartfinalen så det nesten like mørkt ut for Red Bull Salzburg som det gjør før møtet med Marseille.

Men Valon Berisha, Fredrik Gulbrandsen og resten av Red Bull Salzburg-laget slo knallsterkt tilbake mot det italienske storlaget og vant hjemmekampen sin hele 4-1.

Og med tanke på at kveldens hjemmelag brukte betydelig færre krefter i helgen som var, kombinert med en skadefri tropp og hjemmebanefordel tror vi de også vinner i kveld. Men om de vinner med stor nok margin, det blir det spennende å se.

Vi går for hjemmeseier til 2.10 i odds hos Unibet.

Les også vårt spilltips, med siste nytt og forventede lagoppstillinger, til den andre semifinalen mellom Atletico Madrid og Arsenal.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler