Real Madrid mot APOEL Nikosia i Champions League

Onsdag starter de regjerende mesterene i Real Madrid sin Champions League-sesong med hjemmekamp på Santiago bernabeu mot kypriotiske APOEL Nikosia.

Åpnet svakt

Real Madrid har åpnet årets La Liga-sesong relativt svakt og er allerede etter tre kamper fire poeng bak Barcelona.

Det startet greit på bortebane med 0-3 over Deportivo La Coruna, men to hjemmekamper på rad har bare resultert i to poeng. 2-2 mot Valencia og 1-1 mot Levante nå i helgen.

Santiago bernabeu

Kampen spilles på Santiago Bernabeu i Madrid.

Startet sesongen denne helgen

APOEL Nikosia spilte sin første kamp i den kypriotiske A Kategoria denne helgen når de vant 1-4 borte mot Nea Salamis.

Men laget har spilt tellende kamper siden midten av juli der de blant annet har slått ut F91 Dudelange, Viitorul Constanta og Slavia Praha i Champions league-kvalifiseringen.

Men i den kypriotiske supercupen ble det tap for de regjerende seriemesterene, Apollon Limassol ble for sterke med 1-2.

Knuste Juventus i finalen

Real Madrid kommer inn i turneringen som regjerende mestere etter å ha slått Juventus hele 4-1 i forrige sesongs finale på Millennium stadion i Cardiff i starten av juni.

Målene ble scoret av to ganger Ronaldo, Casemiro og Asensio, mens Juventus sitt ene mål ble satt i nettet av Mandzukic.

Hentet nordmann

Like før overgangsvinduet stengte var APOEL i Norge og skaffet seg Vålerengas beste spiller, Ghayas Zahid på en fireårskontrakt.

23-åringen scoret 29 mål på 111 seriekamper for Vålerenga og var lagets målpoengkonge inntil han ble solgt denne sesongen.

Nordmannen fikk sin debut i helgens seriekamp og det er ventet at han vil få spilletid onsdag for sin nye klubb på Santiago Bernabeu.

ghayas zahid

APOEL Nicosia hentet i sommer nordmannen Ghayas Zahid. Her fra når han spilte i Vålerenga.

Tidligere møter

De to lagene har møtt hverandre to ganger tidligere, også det i Champions League. Det var tilbake i 2012 når APOEL imponerte stort i turneringen.

Ikke før i kvartfinalen ble det bom stopp der nettopp Real Madrid ble for sterke med 5-2 hjemme og 0-3 på Kypros.

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget må mest sannsynlig klare seg uten spiss Karim Benzema som sliter med en hamstringsskade og Jesus Vallejo, mens Raphael Varane er usikker til oppgjøret.

For bortelaget sin del er den kypriotiske landslagsspilleren Georgios Efrem usikker til oppgjøret, men kan ellers starte med toppet mannskap.

Hvordan ser du kampen?

Ønsker du å se kampen i Norge er det to muligheter. Ønsker du å se den på TV så vil den bli sendt på Viasport 2.

Har du lyst til å live streame kampen er Viaplay eneste mulighet da Viasat har eksklusive rettigheter til Champions League i Norge.

Har du ikke tilgang til Viaplay følger du de enkle stegene nedenfor, så har du tilgang til alle kampene i årets Champions League-sesong.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler