Spilltips: Champions League-finalen mellom Real Madrid – Liverpool

Real Madrid – Liverpool FC
Olimpiyskiy, Kiev
Champions League, finale
Lørdag klokken 20.45

Olimiyskiy er klar for sin største begivenhet siden finalen i EM 2012 når Real Madrid lørdag skal prøve å vinne sin 13. tittel i Europas gjeveste turnering. Liverpool på sin side har vunnet Champions League fem ganger tidligere, senest i 2005. De to lagene møttes også i finalen tilbake i 1981, den gangen ble Alan Kennedy matchvinner for engelskmennene.

For å komme seg til finalen måtte Liverpool slå Roma i semifinalen i det som skulle bli to meget målrike oppgjør. Liverpool vant hjemmekampen hele 5-2, men Romas to mål på slutten sørget for at det var spenning også i returkampen på Stadio Olimpico. Og spenning ble det, Roma vant kampen 4-2, og kun ett mål til til hjemmelaget på slutten ville altså sendt kampen ut i ekstraomganger.

Real Madrid møtte selvsagt også tøff motstand i semifinalen. Bayern München ble beseiret 2-1 i den første kampen på Allianz Arena, og når Kimmich sørget for 1-0 til Bayern allerede i det tredje spilleminutter i returkampen fikk vi heldigvis spenning også her. Benzema puttet to for hjemmelaget, og selvom James, som er utlånt fra nettopp Real Madrid, utlignet til 2-2 med halvtimen igjen ble ikke flere mål og Real Madrid kunne glede seg over nok en finale i Champions League.

I serien har det ikke gått like godt for Los Blancos. Etter en dårlig start måtte Ronaldo og co til slutt ta til takke med tredjeplass, bak erkerival Barcelona og byrivalene Atlético Madrid. Liverpool på sin side tok etter hvert den viktige fjerdeplassen i Premier League som gir Champions League-plass neste sesong. Kan bli nyttig om det skulle ende med tap lørdag.

Lagnyheter

Real Madrid-trener Zinedine Zidane kan glede seg over en tropp som både er skadefri og fri for spillere med karantener.

Liverpool-trener Jörgen Klopp har flere navn på skadelisten. Emre Can, Joel Matip, Alex Oxlade-Chamberlain, Joe Gomex og Adam Bogdan er alle ute med forskjellige skader.

TOMORROW ? #LFC #LiverpoolFC #UCL #ChampionsLeague

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc) on

Forventede lagoppstillinger

Real Madrid: Navas; Vazquez, Ramos, Varane, Marcelo; Asensio, Kovacic, Modric, Kroos; Benzema, Ronaldo

Liverpool: Karius; Alexander-Arnold, van Dijk, Lovren, Robertson; Wijnaldum, Henderson, Milner; Salah, Mané

Kan du se kampen med live stream i Norge?

Kampen vil i Norge bli vist på den åpne TV-kanalen Viasat 4. Har du ikke tilgang til den vil det være mulig å streame den på Viasat sin egen live streamingstjeneste Viaplay.

Spilltips til kampen mellom Real Madrid og Liverpool

Flere Real Madrid-spillere har vært ute i media og presisert hvor viktig det er at laget ikke undervurderer Liverpool. For det er ingen tvil om at Real Madrid er favoritter i dette oppgjøret, all den tid de faktisk har løftet trofeet de to siste årene. Liverpool er det mestscorende laget i årets utgave av Champions League, og vi er temmelig sikker på at de klarer å putte minst et mål på et Real madrid-lag som ikke har sett alt for sikker ut defensivt denne sesongen. Men Real Madrid har Cristiano Ronaldo, og det klart beste laget spiller for spiller.

Vi tror Real Madrid vinner, men at begge lag scorer til fine 3.40 i odds hos bet365.

Oddsen er hentet hos bet365 klokken 10:00 den 25.05.2018.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler